Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΤΟΥ ΤΣΊΠΡΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌ ΚΑΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΊΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΙ


Διαβάζουμε την εξής είδηση και δεν είναι… επικοινωνιακό τέχνασμα:
«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα περαστικοί αντίκρισαν, σε απόσταση αναπνοής από έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, τη Βενιζέλου, στην αρχή του πεζοδρόμου της Λαπιθών έναν άνδρα να έχει κρεμαστεί με θηλιά από το κλαδί ενός δέντρου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως λένε περίοικοι, ο νεαρός, πακιστανικής καταγωγής, άντρας τριγυρνούσε στη γειτονιά και ζητούσε να του δώσουν κάτι να φάει γιατί ήταν πέντε μέρες νηστικός.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αυτοκτονίας, Έλληνα, αλλοδαπού δεν έχει καμιά σημασία. Καθημερινά διαβάζουμε για αυτοκτονίες, για απόπειρες, για δραματικές ιστορίες που δεν έχουν να φάνε και βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, συνταξιούχους να είναι σε απόγνωση και να μην έχουν ούτε τα φάρμακά τους να πληρώσουν ή φτωχούς ανθρώπους που καίγονται ή πεθαίνουν από μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της Αριστεράς η οποία θα έφερνε την αξιοπρέπεια, θα σταματούσε τις αυτοκτονίες και την εθνική κατάθλιψη, θα έβαζε φραγμούς στη διάλυση της κοινωνίας.

Θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει όταν στις προηγούμενες κυβερνήσεις πέθαινε κάποιος συνταξιούχους ή αυτοκτονούσε κάποιος γιατί είχε οικονομικά προβλήματα. Θυμόμαστε όταν χάθηκαν τόσο άδικα οι φοιτητές από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλι ή όταν αυτοπυροβολήθηκε ο συνταξιούχος στην πλατεία Συντάγματος.

Θυμόμαστε ή μήπως πάθαμε αμνησία; Διότι όλοι εκείνοι τότε ήταν «θύματα του Μνημονίου». Η Αριστερά έβγαινε στα κάγκελα κάθε λίγο και λιγάκι, στα τηλεπαράθυρα γινότανε χαμός από Συριζαίους που εξαπέλυαν επιθέσεις. Μήπως θυμόμαστε στη Βουλή που… έπεφταν τα έδρανα από τους σημερινούς υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ας τους θυμίσουμε ορισμένα περιστατικά.

2 Σεπτεμβρίου 2013, ένα κοριτσάκι 13 ετών πεθαίνει δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει την εξής ανακοίνωση: «Άλλος ένας θάνατος έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2013, καταδεικνύοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το δικαίωμα στη θέρμανση και στο φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο είναι αδιαπραγμάτευτο. Αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας το να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας».

Μάρτιος του 2013 και συμβαίνει το τραγικό γεγονός με το αυτοσχέδιο μαγκάλι που έφτιαξαν οι φοιτητές και πέθαναν στη Λάρισα. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσότερων από εμάς.

Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Απρίλιος 2012 αυτοκτονεί ο συνταξιούχος Χριστούλας στην πλατεία Συντάγματος και τελικά αποδεικνύεται ότι υπήρχε άσχημο ψυχολογικό ιστορικό για τον άνθρωπο. Θυμάστε τι έγινε; Μήπως Συριζαίους βουλευτές να προσκυνούν στον τόπο της τραγωδίας; Μήπως τους Αγανακτισμένους να κάνουν συγκεντρώσεις και λαϊκά δικαστήρια κατά της κυβέρνησης; Θυμάστε τι έλεγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ; « Η αυτοκτονία αυτή είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπός μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».

Τι έγινε σύντροφοι της Αριστεράς; Που βρίσκεστε όλοι σήμερα; Γιατί δεν κάνετε διαδηλώσεις; Δεν θα αποτίσετε φόρο τιμής στους αυτοκτονούντες; Δεν υπάρχουν το 2015 και το 2016 λίστες αυτοκτονίας; Όλα έγιναν ρόδινα στη χώρα αυτή; Το μνημόνιο του Τσίπρα είναι καλό και οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι; Δεν ανάβουν μαγκάλια για να ζεσταθούν; Δεν κρεμιούνται για χρέη;

Κι όμως, συμβαίνουν όλα αυτά γιατί η Ελλάδα είχε και έχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που δεν έχει η Ελλάδα τώρα είναι τους «τυμβωρύχους» του ανθρώπινου πόνου. Γιατί έγιναν υπουργοί και βουλευτές πλέον. Η καπηλεία των νεκρών τα προηγούμενα χρόνια τους έκανε κυβέρνηση και τώρα έπαθαν αμνησία. Δεν θυμούνται και δεν βλέπουν την καθημερινότητα που εξακολουθεί να είναι δύσκολη ίσως δυσκολότερη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια ακόμη απάτη της Αριστεράς που εκμεταλλεύτηκε τον ανθρώπινο πόνο για να καταλάβει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου