Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο Τ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ! Το κράτος θα πληρώνει τη δόση του δανείου για το σπίτι – Δείτε εάν είσαστε δικαιούχος ή όχι


Τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας ετοιμάζουν τη νέα ρύθμιση μέσω της οποία υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν κρατική
επιδότηση για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου τους μετά από δικαστική απόφαση.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας ετοιμάζουν τη νέα ρύθμιση μέσω της οποία υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου τους μετά από δικαστική απόφαση.

Η απόφαση έχει ληφθεί και πλέον απομένει ο καθορισμός της διαδικασίας μέσω διαδικτυακής πύλης στο taxisnet όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το Έθνος, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας ετοιμάζουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κρατική επιδότηση μέρους της δόσης του στεγαστικού δανείου των οικονομικά ευάλωτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που πετυχαίνουν στα δικαστήρια ευνοϊκό σχέδιο διευθέτησης οφειλών και εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Μέσα σε δύο μήνες όποιος κάνει την αίτηση θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο καθεστώς επιδότησης:

Μηνιαίο διαθέσιμο εισόδημα:

Άγαμος: 682 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 1.160 ευρώ

Ζευγάρι με ένα παιδί: 1.440 ευρώ

Ζευγάρι με δύο παιδιά: 1.720 ευρώ

Αντικειμενική αξία κατοικίας

Άγαμος: 120.000 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς παιδιά: 160.000

Ζευγάρι με ένα παιδί: 180.000 ευρώ

Ζευγάρι με δύο παιδιά: 200.000 ευρώ

Πρέπει να έχει αποδειχθεί αδυναμία πληρωμής σύμφωνα με το σχέδιο ρύθμισης βάσει δικαστικής απόφασης, ο δανειολήπτης να είναι συνεργάσιμος, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή δόσης μέχρι τα 8.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος καθορίζεται στο 5% και για ποσά πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο η δόση καθορίζεται στο 10%.
.financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου