«Βόμβες» μεγατόνων για αλλοίωση με «πειραγμένα» στοιχεία του ελλείμματος της χώρας, έριξε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης. Ο διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία«, υπογράμμίζει πως αυτή η υπόθεση είναι εθνικό θέμα.
Στην πρώτη φάση αναθεώρησης του ελλείμματος, απόντος του κ. Γεωργίου (δεν είχε διοριστεί ακόμα στην ΕΛΣΤΑΤ), το ΔΝΤ με mail, το οποίο έστειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, ζήτησε να αναθεωρηθούν τα στατιστικά στοιχεία, ακόμα και αυτής της επιτροπής που είχε συγκροτήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9FM» ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος κάνει αυτή την αποκάλυψη σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Για το θέμα, με τίτλο «ΤΑ MAILS της προδοσίας» και υπότιτλο «ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ EUROSTAT ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και με εχεμύθεια», ο κ. Κοττάκης γράφει:
«Δεν τους έφτανε δηλαδή, το πρώτο φούσκωμα του ελλείμματος, που είχε γίνει εκείνη την περίοδο, ήθελαν και άλλο. Και μάλιστα επικαλέστηκαν το καταστατικό τους καιαπείλησαν ότι αν δεν αναθεωρηθούν αυτά τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτείτο από το ΔΝΤ. Στο σχετικό mail ο Τράα αναφέρει, ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων “να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά”. Είναι ένα mail το οποίο δημοσιεύεται και στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου. Αυτό έγινε στην πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση, ήταν που ήταν η Ελλάδα στον γκρεμό, κατά τη γνώμη μου η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της έριξε άλλη μια σπρωξιά μεγαλύτερηΈβαλε μέσα στο έλλειμμα το 2009 και 17 ΔΕΚΟ. Πρέπει να σας πω ότι η αναιρετική έκθεση του Αρείου Πάγου αποκαλύπτει ότι δεν μετρήθηκαν μέσα στο έλλειμμα του 2009 τα πλεονάσματα 500 Νομικών Προσώπων».
Με τις αποκαλύψεις αυτές και με άλλες που θα γίνουν μέσω της δικαστικής διερεύνησης, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει και την αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την αναθεώρηση του χρέους.
Η εφημερίδα  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με σημερινό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Τα mails της προδοσίας», αποκαλύπτει τις «εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat στον τότε υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου για αλλοίωση του ελλείμματος γρήγορα και με εχεμύθεια».
Ο Μαν. Κοττάκης αποκαλύπτει με ρεπορτάζ στην εφημερίδα τα ντοκουμέντα που «τρέμουν» οι δανειστές και «πώς σχεδιάστηκε αλλά και εκτελέστηκε (με πειραγμένα στοιχεία!) το βρόμικο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες», όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα.
ΚΟΤΤΑΚΗΣ
«Το να τεκμηριώνει η κορωνίδα της Δικαιοσύνης, ο Άρειος Πάγος, ότι έγινε ζημιά 210 δισ. ευρώ, στη χώρα, αυτό δεν είναι για εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι συγκλονιστικής εθνικής σημασίας, ώστε να μπορέσει να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια», τονίζει o κ. Κοττακης.
«Είναι εθνικό όπλο το σχέδιο καταστροφής της χώρας … και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση…», προσθέτει ο κ. Κοττάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμέςγια την ηγεσία Μητσοτάκη που στηρίζει τον κ. Γεωργίου.