Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Αιματηρά επεισόδια στην Χίο από πρόσφυγες και μετανάστες 300 μέτρα από Επιλαρχία Αρμάτων και αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά!




Translate this page: EN FR DE ES RU AR
της Χριστίνας Κοκκίνη
Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ της Χίου καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν οικήματα σκηνές  και κουβέρτες, σε ακτίνα "αναπνοής" (απόσταση 300 περίπου μέτρων) από το στρατόπεδο της Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ) που αποτελεί τη βασική μηχανοκίνητη εφεδρεία της ΑΔΤΕ!
Οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν στην περιοχή των επεισοδίων. 
Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή και δεν επεπκτάθηκε, ενώ ήδη στην ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί το χώρο και ελέγχει την κατάσταση που μοιάζει να είναι ακρετά τεταμένη, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ενδεχόμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο θα παρέσυραν και την τοπική κατάσταση σε παρόμοιες εξεγέρσεις.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, η έντονη διαμαρτυρία μίας γυναίκας από τη Συρία ενώπιον των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου ήταν αρκετή προκειμένου να επικρατήσει το αδιαχώρητο στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα συγγενείς της γυναίκας να προπηλακίσουν εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και άλλους εργαζομένους στους οποίους απαγόρευσαν την έξοδο από το κτίριο.
Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο "Σκυλίτσει" Νοσοκομείο.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασαν στο σημείο τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.
Η ανησυχία είναι μην επιτεθούν στο στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Αν ρίξουν το συρματόπλεγμα και κατευθυνθούν προς την ΕΑΡΜΕΘ, ποιος θα τους σταματήσει;
Στο στρατόπεδο της μονάδας υπάρχουν αποθήκες όπου φυλάσσονται όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα. Οποιος είχε την ιδέα εγκατάστασης εκεί του hot spot, μάλλον θα πρέπει να έχει αναθεωρήσει την άποψή του, τώρα...

                                astraparis.gr Αστυνομική επιχείρηση στην ΒΙΑΛ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου