Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Δεκεμβριανά. Στον εμφύλιο της Αθήνας, σε 33 ημέρες οι νεκροί ήταν περισσότεροι από εκείνους του Ελληνοϊταλικού Πολέμου!




Δεκεμβριανά. Στον εμφύλιο της Αθήνας, σε 33 ημέρες οι νεκροί ήταν περισσότεροι από εκείνους του Ελληνοϊταλικού Πολέμου! 

 Δεκεμβριανά, ΕΑΜ, εκτελέσεις, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ, νεκροί, Πολιτοφυλακή Κεντρικό χαρακτηριστικό των Δεκεμβριανών ήταν η σφοδρότητα των συγκρούσεων και η αγριότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. 

Ο αριθμός των νεκρών δεν μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια. Φιλικές προς το ΕΑΜ πηγές υπολογίζουν ότι Πολιτοφυλακή και ΕΛΑΣ εκτέλεσαν περίπου 6.000 αμάχους και αιχμαλώτους (Έλληνες και σε κάποιες περιπτώσεις Βρετανούς), ενώ οι κυβερνητικές και βρετανικές δυνάμεις περίπου 2.000. Ως προς τους ομήρους, οι κομμουνιστές «ομολογούν» ότι συνέλαβαν χιλιάδες. 
Οι Βρετανοί και οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν από την πλευρά τους 13.000 μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με έκδοση του ΓΕΣ-ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) και τηρουμένης της επιφυλακτικότητας με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτή η πηγή, οι εκτελεσθέντες αιχμάλωτοι και άμαχοι από τους κομμουνιστές ανέρχονται σε 46.985. 

Ιατροδικαστικές εκθέσεις της εποχής, ανταποκρίσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων (ακόμη και εκτελεστών) και χιλιάδες μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων, συνηγορούν σε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο νούμερο, που κατά ορισμένους προσεγγίζει αυτό του ΔΙΣ. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες για εν ψυχρώ εκτελέσεις μελών του ΕΑΜ και αιχμάλωτων ΕΛΑΣιτών, ιδιαίτερα όταν η πλάστιγγα της νίκης άρχισε να γέρνει προς την κυβερνητική και βρετανική παράταξη. 
Αν ισχύουν πάντως αυτοί οι αριθμοί, τότε μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου ανθρωποσφαγή. 




Μέλη του ΕΑΜ συλλαμβάνονται από Άγγλους στρατιώτες. 

Φτάνει μόνο να αναλογιστούμε ότι οι νεκροί και αγνοούμενοι αξιωματικοί και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου ανέρχονται σε 17.578! Πάνω από 50.000 πατριώτες επίσης, εκτελέστηκαν την περίοδο της κατοχής.
 Αυτοί όμως έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα άνω των τριών χρόνων, ενώ εκείνοι των Δεκεμβριανών σε μερικές εβδομάδες. 
Αν δεχθούμε, κατά προσέγγιση, τους αριθμούς του ΓΕΣ, τις μαρτυρίες μελών της Αριστεράς και προσθέσουμε τους νεκρούς ενόπλους των δύο πλευρών, τότε μιλάμε για πάνω από 1.000 νεκρούς την ημέρα! 
Οι εφιαλτικοί αυτοί αριθμοί κατατάσσουν τη Μάχη των Αθηνών σε μια από τις πιο πολύνεκρες στην παγκόσμια ιστορία. 



Διαλυμένη γειτονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου. 

Aριστερές πηγές αποδίδουν τους νεκρούς αμάχους σε βρετανική προβοκάτσια. Ισχυρίζονται ότι οι Βρετανοί, αφού συγκέντρωναν νεκρούς ΕΛΑΣίτες και πολίτες, τους μετέφεραν σε συγκεκριμένες περιοχές, τους ακρωτηρίαζαν και τους παραμόρφωναν παρουσιάζοντας μετά τα πτώματα ως «φρικώδη έργα των κομμουνιστών». 
Πάντως, ο Νίκος Ζαχαριάδης, κατά τις εργασίες της 12ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (Ιούνιος 1945) ανέφερε: «Αγριότητες έγιναν κατά τον Δεκέμβρη και τέτοιες έκαμαν και μέλη του Κόμματος που ήταν είτε προβοκάτορες, είτε ανάξια να είναι μέλη του. Φυσικά οι πράξεις τους δημιουργούν ευθύνες για το Κόμμα. Μα μια που το ΚΚΕ δεν έδωσε τέτοια γραμμή και αποκήρυξε και αυτούς που έκαναν υπερβασίες και τις υπερβασίες τις ίδιες, δεν δημιουργείται θέμα ηθικής τάξης για το ΚΚΕ. Γιατί το Κόμμα μας έχει το θάρρος να διακηρύξει ότι περιπτώσεις όπως του Κορώνη ή της ηθοποιού Παπαδάκη δεν μπορούν να βρουν δικαίωση και πρέπει να καταδικαστούν ανοικτά».  ... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/dekemvriana-ston-emfilio-tis-athinas-se-33-imeres-i-nekri-itan-perissoteri-apo-ekinous-tou-ellinoitalikou-polemou/
Τό διαβάσαμε στήν Μηχανή τού Χρόνου


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://www.scribd.com/document/117423004/ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ-1944

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου