Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η Μύνηση πού καταθέσαμε στίς 6 Ιουλίου 2012, 378 πολίτες μέ Κρητικοπούλου καί Σακκά, γιά εξαπάτηση εκλογέων καί εσχάτη προδοσία κατά Γ.Παπαντρέου καί Γ.Παπακωνσταντίνου ΜΕΡΟΣ 1ον











….
Το Μάρτιο του 2008 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Ιούνιο του 2009 θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος και θα εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής. Μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση θα αποτελέσουν τα «εξαπτέρυγα» του Γιώργου Παπανδρέου, σηκώνοντας στους ώμους τους το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στο δρόμο προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. 
Τους τελευταίους μήνες, όμως, η τύχη, που τόσο καλή στάθηκε μαζί του, μοιάζει σιγά σιγά να τον εγκαταλείπει. Ευθύς εξαρχής, το κοστούμι του υπουργού Οικονομικών έδειχνε ότι κάθε άλλο παρά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ήταν. Το αγαπημένο του μότο, «τα καλύτερα είναι μπροστά μας», μοιάζει τραγική ειρωνεία ενώπιον της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ο τρόπος που τοποθετήθηκε απέναντι στην κρίση, οι συνεχείς διαψεύσεις των δηλώσεών του από τις ίδιες τις εξελίξεις και η διγλωσσία του έχουν αρχίσει να κουράζουν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Τα τελευταία όσο περνούν οι ημέρες κάνουν όλο και πιο φανερή τη δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπό του, υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα τη φημολογία περί σύντομης αντικατάστασής του. Η ύπαρξη ενός «αποδιοπομπαίου τράγου» στο «κοπάδι», άλλωστε, ποτέ δεν πείραξε κανέναν. Στην πραγματικότητα, εξάλλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπορεί να ασχολήθηκε με την πολιτική, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε πραγματικά να αντιληφθεί τις ανάγκες της κοινωνίας, υιοθετώντας ένα απόμακρο και ψυχρό προφίλ. Ίσως έτσι εξηγείται και γιατί, όταν πριν από μερικούς μήνες ένας ξένος δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς αισθάνεται που είναι ο πιο μισητόςΈλληνας, δεν βρήκε τίποτα επί της ουσίας να απαντήσει, κοκκινίζοντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση… 
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 31/12/2010
Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ μπορεί να είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, όμως από αυτήν ο ίδιος διδάχθηκε. 
Σε ομιλία του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), είπε χαρακτηριστικά:«Από την εμπειρία μου στη διαχείριση της οικονομικής αυτής κρίσης άντλησα τρία μαθήματα, τα οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη:Μάθημα 1οΤα πράγματα έχουν την τάση να σε προλαβαίνουν αν δεν ενεργείς έγκαιρα. Αν καθυστερείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, σταδιακά οι διαλυμένοι θεσμοί σου και τα δημοσιονομικά σου προβλήματα θα σε προλάβουν. Μάθημα 2ο: Ο χρόνος στοιχίζει χρήματα. Εάν είχαμε ενεργήσει νωρίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Όσο περισσότερο καθυστερείς, τόσο ανεβαίνει το κόστοςΜάθημα 3ο: Να μην αντιμετωπίζεις την κρίση με προσωρινά μέτρα, αλλά να θεραπεύεις τη βάση του προβλήματος». 
Εν ολίγοις, ο ίδιος έπραξε σε βάρος της χώρας μας εντελώς αντίθετα προς τα ανωτέρω μαθήματα, που όμως δυστυχώς έγιναν παθήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού και της χώρας μας.
6.-Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣσε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»,στις31.01.2010, είχε αποδώσει σε σεναριολογίατα δημοσιεύματα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας ή της προσφυγής στο ΔΝΤ. Και έκανε τις ψευδείς αυτές δηλώσεις, παρουσιάζοντας και αυτός εικονική – ψευδή πραγματικότητα στον Ελληνικό Λαό, εν γνώσει του για το ψεύδος των δηλώσεών του, δεδομένου ότι, ως όργανο του Κράτους, με υπουργική θέση στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, γνώριζε ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ είχε ήδη κλείσει υπόγεια. Αφού ανακοινώθηκε επίσημα στον Ελληνικό Λαό η «αναγκαία» προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ (23/04/2010-Καστελόριζο), για τη «σωτηρία» της, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ανέλαβε το ρόλο του θερμού υπερασπιστή του ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, στις 7/10/2010, έδειξε το Μνημόνιο ως μονόδρομο, λέγοντας: «Υπάρχει άλλη λύση εκτός από την προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς αυτή τη στιγμή, για να επιλύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσής μας;» (βλ. ό.π. περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»,02/02-08/02/2012-120ό τεύχος, σελ. 44- της Χριστίνας Κοραή). 
7.-  Η τρομοκρατία του Ελληνικού Λαού ότι «θα πτωχεύσουμε», προκειμένου να παραλύσουν οι αντιστάσεις του και να οδηγηθεί αμαχητί στα Μνημόνια
Εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν τον Ελληνικό Λαό ότι, αν δεν συναινέσει στα μνημόνια, δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και η χώρα θα πτωχεύσει. Εν ολίγοις, το δίλημμα που έθετε αρχικά η κυβέρνηση Γιώργου Α.Παπανδρέου και στη συνέχεια η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν: ΜΕΤΡΑ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
ΟΜΩΣ: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού), η κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσίαζαν οι μηνυόμενοι.
2010
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010, αναφέρεται: «Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δις  ευρώ». Επομένως, το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε μέχρι το τέλος του 2010 να καταβάλει στις δανειστές, περί τα 40 δις ευρώ.
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:
– Δάνειο 20 δις ευρώ τον Μάιο 2010.
– Δάνειο 9 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο 2010.
– Δάνειο 9 δις ευρώ τον Δεκέμβριο 2010. Άθροισμα: 38 δις ευρώ.
Συμπέρασμα: Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό, κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις. Με τα δάνεια του 2010 πληρώθηκαν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια.
2011
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (το «Βήμα» της 10/10/2010), για το έτος 2011 η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δις ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δις ευρώ. Άθροισμα: 47,3 δις  ευρώ.
Δηλαδή: Από τα 40 δις ευρώ που βάσει του μνημονίου εισέρρευσαν στην Ελλάδα το 2011,και πάλι κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις. 
2012
Το έτος 2012, με την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δις ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δις ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.
Άθροισμα: 42,8 δις  ευρώ! Και πάλι κανένα ποσό για μισθούς και συντάξεις.
Αποδεικνύεται, επομένως,ότι ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν καταβάλλεται για μισθούς και συντάξεις!
ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:
Στη σελ. 241 του Β΄ Μνημονίου, «Παράρτημα 3-Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης – Προοίμιο – Άρθρο 6», αναφέρεται ότι:
ΔΗΛΑΔΗ, από τα 130 δις ευρώ του νέου δανείου: α) Τα 30 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα ενταχθούν στο PSI, β) τα 35 δις ευρώ θα διατεθούν μέσω της ΕΚΤ στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, γ) τα 5,7 δις ευρώ θα διοχετευτούν για την εξόφληση τόκων ανεξόφλητων ομολόγων που έχουν ενταχθεί στο «κούρεμα», και δ) θα διοχετευτούν χρήματα για την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών, το συγκεκριμένο ύψος του οποίου όμως δεν αναγράφεται (στις 20/3/2012 έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Eurogroup ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. εκτιμούν ότι το ποσό αυτό θα κινηθεί τελικά στα 50 δις ευρώ).
Επομένως, από το δάνειο των 130 δις ευρώ, τουλάχιστον τα 110 δις ευρώ (πάνω από το 85% του δανείου) αφορά στους δανειστές, εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, τραπεζίτες. Τα υπόλοιπα 20 δις ευρώ που απομένουν από το πακέτο του δανείου αυτού, θα βρίσκονται κατατεθειμένα και δεσμευμένα στον «ειδικό λογαριασμό» που αφορά τη διασφάλιση των πιστωτών έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών τοκογλυφικών τους απαιτήσεων. ΔΗΛΑΔΗ: και από το νέο δάνειο του Β΄ Μνημονίου, ουδέν θα καταβληθεί για μισθούς και συντάξεις.
Προκύπτει, δηλαδή, από όλα τα ανωτέρω σαφέστατα ότι ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ που έχουν συμφωνηθεί με τα Μνημόνια ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, όπως αναληθώς διεμήνυαν οι μηνυόμενοι στον Ελληνικό Λαό τρομοκρατώντας τον.  
Αντιθέτως, οι περικοπές των μισθών και των δανείων γίνονται για την πληρωμή των δανείων αυτών από τα οποία όμως ο Έλληνας Πολίτης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ.
Αξίζει να δούμε τι αναφέρει η Εφημερίδα «The Telegraph» (14-02-2012), με τίτλο: «Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδας
Ο Ευρωβουλευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Ντάνιελ Τζον Χάναν, σε άρθρο του στην Εφημερίδα «The Telegraph», με τίτλο: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται;-Μελετήστε το γράφημα…» , αναφέρει ότι:  από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», αναφέρει ο ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».
Το γράφημα που αναφέρει ο Ντάνιελ Τζον Χάναν:
***********************
Μετά την υπογραφή των Μνημονίων,  η οικονομία της χώρας μας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε, αφού τα φαινόμενα ύφεσης ενισχύονται. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 με ετήσιο ρυθμό 7% (σ.σ.: Σύμφωνα με το Α΄ Μνημόνιο, η ελληνική οικονομία θα έβγαινε από την ύφεση και θα παρουσίαζε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στα τέλη του 2011, αρχές του 2012, γεγονός που θα εξασφάλιζε και την έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές. Αντί όμως για ανάπτυξη, έστω και μικρή, έχουμε μία πρωτοφανή ύφεση, της τάξης του 7%, ενώ οι περισσότεροι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έξοδος του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές για την κάλυψη των αναγκών του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν το 2020).
Στις 21-02-2012, το πρακτορείο Reuters παρουσίασε κατ΄αποκλειστικότητα τηναναλυτική έκθεση που ετοίμασαν τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ (δηλ. της τρόικας). Στην 9σέλιδη έκθεση, η τρόικα τονίζει ότι θα απαιτηθεί «συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα. Αυτή η εσωτερική υποτίμηση, σε συνδυασμό με την υστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων θα προκαλέσει ακόμη βαθύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μία διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020».
Στις 28-02-2012, ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία SD που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία. Επίσης, οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της χώρας μας κατά δύο βαθμίδες, από «CCC» σε «C», καθώς θεωρεί ότι η ανταλλαγή ομολόγων ισοδυναμεί με «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή με χρεοκοπία.
Όλα τα παραπάνω στόχευαν στο να οδηγηθεί ο Ελληνικός Λαός σε απόγνωση, να τρομοκρατηθεί στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και έτσι, ενόψει αυτού του ενδεχομένου που οι μηνυόμενοι συνεχώς διαμήνυαν στον Ελληνικό Λαό, αμαχητί να παραδοθεί στο ΔΝΤ ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία που ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε κλείσει υπόγεια μαζί του από τη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο 2009. Και πράγματι το κατάφερε!!!
ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ JOHN PERKINS, στελέχους της CIA, οικονομικού εκτελεστή και συγγραφέα του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή». Ο ίδιος είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα. Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ΄αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.
John Perkins«Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή. Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ΄αυτή τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια. Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας. Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος. Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες. Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια ΤράπεζαΧρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».
Δεδομένου, λοιπόν, του ορυκτού πλούτου της χώρας μας,όπως έχουν καταγράψει στην έκθεσή τους οι καθηγητές Ορυκτολογίας κ.κ. Τσιραμπίδης και Φιλιππίδης, πλούτος ο οποίος ήτανγνωστός από το 2007 κατά τα ανωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα τόσο στους ξένους όσο και στους μηνυόμενους, και ο οποίος (πλούτος) υπερκαλύπτει (4) φορές το συνολικό χρέος της χώρας, είναι σαφές ότι είχε μεθοδευτεί σχέδιο υπερχρέωσης της Ελλάδας, από τους ξένους δανειστές με τη σύμπραξη και υποστήριξη των μηνυομένων, ώστε στην μετά βεβαιότητας επερχόμενη περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του υπέρογκου δανείου, να ξεπουληθούν οι πόροι της χώρας. 
Τα παραπάνω συμπεράσματα ενισχύονται και από τη συνέντευξη που έδωσε ηΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ στην ιταλική εφημερίδα «LA REPUBLICA», η οποία, σχολιάζοντας το νέο Μνημόνιο ανέφερε ότι, αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας ή να πάρουν μέρος των αποθεμάτων σε χρυσόΑνέφερε, επίσης, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό.
Κατόπιν των συνεχών δηλώσεων των μηνυομένων και εκφοβισμών του Ελληνικού Λαού για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας, οι μηνυόμενοι παρουσίασαν την ψήφιση και του Β΄ Μνημονίου ως αναγκαίο μέτρο αποφυγής της χρεοκοπίας, αναγκαίο για «τη σωτηρία» της χώρας, παρόλο που μερικοί(παρακάτω θα αναφερθούμε ειδικά σε αυτούς)δεν είχαν ιδέα τι έλεγε το Μνημόνιο.
Η καθ΄υπόδειξη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, όπως αυτό αποκαλύπτεται από τιςεπιστολές πρόθεσης που έστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ.Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Οικονομικών, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Διοικητής της ΤτΕ, κ.Γιώργος Προβόπουλος, ψήφιση του Μνημονίουεκ μέρους των ιδίων και η υιοθέτηση αυτού ως Οργάνων του Κράτους,με σφετερισμό της ιδιότητάς τους αυτής, θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, καθόσον το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν λειτούργησε ανεξάρτητα, αλλά νομοθέτησε καθ΄υπόδειξη ξένων οικονομικών παραγόντων, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας,όπως αυτό καθιερώνεται στο άρθρο 1 § 2 του Συντάγματος,και να απενεργοποιηθούν/καταλυθούν οι θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί τουΠολιτεύματος υπό στοιχεία (γ) και (στ) του άρθρου 134Α Π.Κ., δηλαδή η αρχή του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (12.02.2012) 
Ραγκούσης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ
Παναρίτη Ελένη
Μόσιαλος Ηλίας, ΠΑΣΟΚ
Τσόκλη Μάγια
Γερουλάνος Παύλος, ΠΑΣΟΚ
Σιούφας Δημήτριος, Ν.Δ.
Τσουμάνη – Σπέντζα Ευγενία
Αυγερινοπούλου Διονυσία
Αντώναρος Ευάγγελος, Ν.Δ.
Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ
Διαμαντοπούλου Άννα, ΠΑΣΟΚ 
Παπουτσής Χρήστος, ΠΑΣΟΚ 
Αλευράς Νάσος, ΠΑΣΟΚ
Τσούρας Αθανάσιος 
Οικονόμου Παντελής 
Παυλόπουλος Προκόπιος, Ν.Δ.
Πιπιλή Φωτεινή, Ν.Δ. 
Μπακογιάννη Ντόρα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
Λοβέρδος Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ
Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ
Κακλαμάνης Απόστολος, ΠΑΣΟΚ
Ανδρουλάκης Μίμης, ΠΑΣΟΚ
Ευθυμίου Πέτρος, ΠΑΣΟΚ
Χυτήρης Τηλέμαχος, ΠΑΣΟΚ
Κουτρουμάνης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Νταλάρα Άννα, ΠΑΣΟΚ 
Γείτονας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ
Παπαϊωάννου Μιλτιάδης, ΠΑΣΟΚ
Βούρος Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ
Χαραλαμπόπουλος Ιωάννη Γεώργιος-Ερνέστος, ΠΑΣΟΚ 
Πρωτόπαπας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ
Σπηλιωτόπουλος Άρης, Ν.Δ.
Χατζηδάκης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος, Ν.Δ. 
Μητσοτάκης Κυριάκος, Ν.Δ. 
Γιακουμάτος Γεράσιμος, Ν.Δ. 
Παναγιωτόπουλος Πάνος, Ν.Δ.
Παπαθανασίου Γιάννης, Ν.Δ.
Πολύδωρας Βύρων, Ν.Δ.
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Ν.Δ.
Ντινόπουλος Αργύρης, Ν.Δ. 
Γεωργιάδης ‘Αδωνις, ΛΑΟΣ
Μωραϊτης Θάνος, ΠΑΣΟΚ
Μακρυπίδης Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ
Γιαννακά Σοφία, ΠΑΣΟΚ
Σαλμάς Μάριος, Ν.Δ. 
Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Μανιάτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ
Ανδριανός Ιωάννης, Ν.Δ.
Παπαδημητρίου Έλσα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
Ρέππας Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ
Λυκουρέντζος Ανδρέας, Ν.Δ.
Τσιρώνης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ
Γκόκας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ
Παπανδρέου Γιώργος, ΠΑΣΟΚ
Χριστοφιλοπούλου Εύη, ΠΑΣΟΚ
Πάγκαλος Θεόδωρος, ΠΑΣΟΚ
Ασπραδάκης Παντελής, ΠΑΣΟΚ
Βρεττός Ντίνος, ΠΑΣΟΚ
Μπούρας Αθανάσιος, Ν.Δ. 
Καντερές Νικόλαος, Ν.Δ.
Βορίδης Μάκης, ΛΑΟΣ
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ
Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ
Μπεκίρης Μιχαήλ, Ν.Δ.
Νικολόπουλος Νικόλαος, Ν.Δ.
Τσόνογλου -Βυλλιώτη Βασιλική, ΠΑΣΟΚ 
Αγάτσα Αριάδνη, ΠΑΣΟΚ
Χαντάβας Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ 
Αηδόνης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ
Κεφαλίδου Χαρά, ΠΑΣΟΚ
Κασσάρας Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ 
Κρεμαστινός Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ
Νικητιάδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Ζωίδης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ
Ντόλιος Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Ρενταρή – Τέντε Όλγα, ΠΑΣΟΚ
Τσιαούση Ελένη, ΠΑΣΟΚ 
Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ
Κεδίκογλου Συμεών, ΠΑΣΟΚ 
Κεδίκογλου Σίμος, Ν.Δ.
Καρανίκας Ηλίας, ΠΑΣΟΚ 
Κλαυδιανού Μαρία, ΠΑΣΟΚ
Κατρίνης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ 
Κουτσούκος Γιάννης, ΠΑΣΟΚ
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ 
Δημητρουλόπουλος Πανταζή Παναγιώτης (Τάκης), ΠΑΣΟΚ
Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Κοντογιάννης Γεώργιος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, ΠΑΣΟΚ
Γικόνογλου Μόσχου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ
Τόλκας Άγγελος, ΠΑΣΟΚ
Χαλκίδης Μιχαήλ, Ν.Δ.
Κεγκέρογλου Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ
Παρασύρης Φραγκίσκος, ΠΑΣΟΚ 
Στρατάκης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ
Σκραφνάκη Μαρία, ΠΑΣΟΚ
Βενιζέλος Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ
Αράπογλου Χρυσή, ΠΑΣΟΚ
Μαγκριώτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ 
Καϊλή Εύα, ΠΑΣΟΚ
Βούγιας Σπυρίδων, ΠΑΣΟΚ 
Καραμανλής Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Καλαφάτης Σταύρος, Ν.Δ. 
Ιωαννίδης Ιωάννης, Ν.Δ.
Ράπτη Ελένη, Ν.Δ. 
Γερανίδης Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ 
Αρβανιτίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ 
Καράογλου Θεόδωρος, Ν.Δ.
Αναστασιάδης Σάββας, Ν.Δ.
Παντούλας Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ
Αργύρης Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ
Οικονόμου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ
Τασούλας Κωνσταντίνος, Ν.Δ. 
Καλογιάννης Σταύρος, Ν.Δ. 
Τιμοσίδης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ 
Παπουτσής Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ 
Εμινίδης Σάββας, ΠΑΣΟΚ 
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Ν.Δ. 
Ρόβλιας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ
Σαλαγιάννης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ
Θεοχάρη Μαρία, ΠΑΣΟΚ
Τσιάρας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Ταλιαδούρος Σπυρίδων, Ν.Δ.
Πετσάλνικος Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ
Γκερέκου ‘Αντζελα, ΠΑΣΟΚ
Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος, Ν.Δ.
Μοσχόπουλος Αγαθαγγέλου Σπυρίδωνας, ΠΑΣΟΚ
Φραγγίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Κουκουλόπουλος Παρασκευάς, ΠΑΣΟΚ
Βλατής Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ
Κασαπίδης Γεώργιος, Ν.Δ.
Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ν.Δ.
Μπεγλίτης Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ
Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ
Μανωλάκης Άγγελος, ΠΑΣΟΚ
Κόλλιας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Ρήγας Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ
Παπαμανώλης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Βρούτσης Ιωάννης, Ν.Δ.
Γρηγοράκος Λεωνίδας, ΠΑΣΟΚ
Δαβάκης Αθανάσιος, Ν.Δ.
Αποστολάκος Γρηγόριος, Ν.Δ.
‘Εξαρχος Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ
Σαχινίδης Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ
Αλεξανδρίδου Βασιλική, ΠΑΣΟΚ
Χαρακόπουλος Μάξιμος, Ν.Δ.
Καρχιμάκης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ
Πλακιωτάκης Ιωάννης, Ν.Δ.
Σηφουνάκης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ
Μαργέλης Σπυροπάνος, ΠΑΣΟΚ 
Καρτάλης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ
Ζήση Ροδούλα, ΠΑΣΟΚ
Νάκος Αθανάσιος, Ν.Δ.
Κουσελάς Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια), ΠΑΣΟΚ
Σαμαράς Αντώνιος, Ν.Δ.
Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Ν.Δ. 
Ξυνίδης Σωκράτης, ΠΑΣΟΚ
Κοντός Αλέξανδρος, Ν.Δ.
Καρύδης Δημήτριος, 
Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ 
Νιώτης Γρηγόριος, ΠΑΣΟΚ
Λιντζέρης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ 
Διαμαντίδης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ 
Τραγάκης Ιωάννης, Ν.Δ.
Νεράντζης Αναστάσιος, Ν.Δ. 
Τζάκρη Θεοδώρα, ΠΑΣΟΚ
Παπαγεωργίου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ
Μίχου Μαρία, ΠΑΣΟΚ
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Ν.Δ. 
Τσουμάνης Δημήτριος, Ν.Δ.
Όθωνας Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ
Κεφαλογιάννη ΄Ολγα, Ν.Δ.
Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ
Στυλιανίδης Ευριπίδης, Ν.Δ.
Βαρδίκος Πυθαγόρας, ΠΑΣΟΚ
Μπόλαρης Μάρκος, ΠΑΣΟΚ
Κουτμερίδης Ευστάθιος, ΠΑΣΟΚ
Τζελέπης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ
Χάϊδος Χρήστος, ΠΑΣΟΚ
Μαγκούφης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ
Μερεντίτη Αθανασία (Σούλα), ΠΑΣΟΚ
Σκρέκας Θεόδωρος, Ν.Δ.
Χατζηγάκης Σωτήριος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 
Τσώνης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ
Αντωνίου Αντωνία (Τόνια), ΠΑΣΟΚ
Μπατζελή Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ
Σταϊκούρας Χρήστος, Ν.Δ.
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ν.Δ. 
Παπαθανάση Αφροδίτη, ΠΑΣΟΚ
Δριβελέγκας Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ
Δαμιανάκης Ευτύχιος, ΠΑΣΟΚ 
Κουρουπάκη Ευαγγελία, ΠΑΣΟΚ
Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Τσουρή Ελπίδα, ΠΑΣΟΚ
Μουσουρούλης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.
Με το Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ οι μηνυόμενοι, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, κατέλυσαν την υπό στοιχείο (η΄) Θεμελιώδη Αρχή του άρθρ.134Α Π.Κ., που επιτάσσει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, με το Β΄ Μνημόνιο συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η επιβολή των εξής μέτρων:
Μείωση 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, 7% ΝΑΤ.
Μείωση του χρόνου μετενέργειας της σύμβασης από 6 μήνες σε 3.
Μείωση βασικού μισθού κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
Επιπρόσθετη μείωση του μισθού κατά 10% για τους νέους έως 25 ετών.
Επιπλέον, οι όροι της νέας αυτής δανειακής σύμβασης (Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπουν απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Κράτους και πλήρη υποδούλωση της χώρας μας στη Γερμανία και τις λοιπές οικονομικά ισχυρές χώρες της ευρωζώνης
Συγκεκριμένα, στο άρθρ. 14 παρ.4 & άρθρ. 5 παρ.2, ορίζεται:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού Κράτους, της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, το οποίο προστατεύει λόγω εθνικής κυριαρχίας τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι διεκδικήσεων και κατασχέσεων από την πλευρά των πιστωτών.
Αδυναμία συμψηφισμού των οφειλών από το νέο δάνειο με απαιτήσεις του Ελληνικού Κράτους από πιστωτές του.
Υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, το οποίο προστατεύει με κάθε μέσο τα συμφέροντα των πιστωτών και δεν επιτρέπει στον δανειζόμενο να τροποποιήσει προς όφελός του στο μέλλον τους όρους της σύμβασης.
Στο σημείο αυτό παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της δήλωσης των πανεπιστημιακών καθηγητών, ως προς την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Β΄Μνημονίου:
«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 12-2-2012, ενόψει του Β΄ Μνημονίου, των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου: 
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, 
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, 
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης, 
Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, 
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:
1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων. 
5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο. 
6.Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον
(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας(β) με τονυπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών(γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).
7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα».
ΙΙ.-  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ως συνέπεια της –κατά ταανωτέρω υπό στοιχείο Ι-μεθοδευμένης προσφυγής στο ΔΝΤ 
Α.- Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Η δανειακή σύμβαση (Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 με τις χώρες της Ευρωζώνης και με το ΔΝΤ έχει περιλάβει τον όρο στο άρθρο 14 (1) ότι η Σύμβαση που υπεγράφη και κάθε υποχρέωση σχετική με αυτή «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο».
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Σύμφωνα με τον έγκριτο συνταγματολόγο κ.Γιώργο Κασιμάτη, σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ του δανειστή και του οφειλέτη είναι πάντοτε υπέρ του οφειλέτη ως το αδύναμο μέρος μιας δανειακής σύμβασης. Αυτό είναι μία κατάκτηση του ανθρωπιστικού δικαιικού πολιτισμού της Ευρώπης. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Εκεί επικράτησε η αποικιακή νοοτροπία της αυτοκρατορίας και η νοοτροπία του Μεσαίωνα, που ήταν πάντοτε υπέρ του ισχυρού δανειστή και σε βάρος του φτωχού οφειλέτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με το αγγλικό δίκαιο, ό,τι κι αν συμφωνήσει και υπογράψει σε βάρος του ο οφειλέτης, ισχύει έστω και αν είναι αθέμιτο σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο. Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 έχει όρους που ισχύουν μόνο για τον οφειλέτη ενώ δεν προβλέπεται να ισχύουν αντίστοιχοι και για τον δανειστή. Κατά το ελληνικό δίκαιο, η Ελλάδα ως οφειλέτης θα μπορούσε να ζητήσει την μη εφαρμογή τους σε βάρος της, ενώ σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί .
Με το άρθρο 14 (2) ορίζεται ότι, εφαρμόζοντας αγγλικό δίκαιο, η όποια διαφορά, υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) όπου η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών ορίζονται από τα κράτη-δανειστές μας. Εν ολίγοις, οι ίδιοι οι δανειστές μας θα επιλύουν την όποια διαφορά ανακύψει σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση.
Με το άρθρο 14 (5) της δανειακής σύμβασης/Α΄ Μνημόνιο, η Ελλάδα παραιτείταιΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε με το άρθρο αυτό ότι η Ελλάδα «αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει ο αναγκαστικός νόμος».
Δηλαδή: η δανειακή σύμβαση που ίσχυσε, όχι με ψήφισή της από τη Βουλή, αλλά απλά με μόνη την υπογραφή της από τον τότε υπουργό Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, αναγνώρισε, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στους συγκεκριμένους δανειστές μας, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, να προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, αδιακρίτως αν πρόκειται για στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (όπως η Ακρόπολη), μέσα αναγκαία για την εθνική μας άμυνα (όπως τα οπλικά μας συστήματα), δημόσια κτήρια (όπως η Βουλή), κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, δρόμοι). Επήλθε, δηλαδή, πλήρης ανατροπή του ακατάσχετου της δημόσιας περιουσίας, υπέρ των αλλοδαπών δανειστών, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό .
Ο όρος αυτός παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους. Απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει, στον πυρήνα τους, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας μας. Ο κίνδυνος αυτός καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης ότι οι δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση .
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  (βλ. στη συνέχεια αμέσως παρακάτω) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ – Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “FOCUS” στις 04 Ιουλίου 2011 , επισήμανε ότι το νέο δάνειο στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, δήλωσε στις 27 Ιουλίου 2011 ότι«ελληνική κυριαρχία καπούτ, αφού ένα κράτος με προβλήματα που ζητά τη βοήθεια των εταίρων του θα πρέπει σε αντάλλαγμα να εκχωρήσει ένα μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.».
Ο σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, Φ.Σαλμέν, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και η ελληνική οικονομία να τεθεί υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε σαφές στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σε συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο στις 03 Ιουνίου 2011 ότι, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο στη χώρα μας, η Τρόικα θα αναλάβει και επί της ουσίας τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Του διαμήνυσε, επίσης, ότι οι δανειστές θα ελέγχουν αποκρατικοποιήσεις, δημόσια διοίκηση, εισπρακτικό μηχανισμό, δαπάνες, αγορά εργασίας, μεταρρύθμιση στην υγεία κ.ά.
Τις δηλώσεις αυτές ακολούθησε η επονείδιστη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης, στις 21.07.2011, με την πλήρη εκχώρηση στους δανειστές της οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας μας.
Η κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παρέδωσε, πέραν των άλλων, τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και τον έλεγχο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στους τροϊκανούς και τον ανώτατο Γερμανό Διοικητή Χορστ Ράιχενμπακ. Στη συνέχεια, ο Ελληνικός Λαός πληροφορήθηκε ότι άρχισαν πλέον να «πιάνουν δουλειά οι Ευρωπαίοι υπουργοί» εν είδει σύγχρονων «γκαουλάιτερ».
Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας θα αναλάβει την δήθεν αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και την εκχώρηση στους δανειστές όλων των εσόδων που θα εισπράξει. Στην πραγματικότητα όμως, θα γίνει η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Στο 5μελές Δ.Σ. του εν λόγω Ταμείου, που διορίστηκε με διακομματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, συμμετέχουν και δύο παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου: ένας για λογαριασμό των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ένας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο ρόλος τους όμως δεν είναι απλώς παρατηρητικός: σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, «ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως από το Δ.Σ. περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Ήδη, οι εν λόγω εκπρόσωποι ορίστηκαν και είναι ο Ολλανδός Μάρτεν Βέρβεϊ και ο Γάλλος Ερβέ Λερουά . Σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Ταμείου διαδραματίζει και το 7μελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ε.) που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, για θητεία (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα. Αν και η Τρόικα υποτίθεται ότι συμμετέχει στο Ταμείο απλά μέσω δύο παρατηρητών της, εντούτοις (3) από τα (7) μέλη του Σ.Ε. υποδεικνύονται στο Δ.Σ. του Ταμείου για τοποθέτηση από τους ως άνω εκπροσώπους της τρόικας. Οι εν λόγω εκπρόσωποι της τρόικας στο Σ.Ε. έχουν ήδη επιλεγεί και πρόκειται για την Αντριάνα Μπομπελίσκοβα (Σλοβακία), τον Ισπανό Νούνιεζ Ντομίνγκο και τον Γερμανό Μπ.Σίγκριντ .
Δεδομένου δε ότι η τρόικα διορίζει τρεις από τους επτά εμπειρογνώμονες, αντιλαμβάνεται κανείς τον σημαντικό ρόλο της τρόικας στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διάφοροι δανειστές της χώρας μας έχουν ήδη εκφράσει συγκεκριμένες επιθυμίες για το «μεγάλο φαγοπότι». Άλλωστε, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά πλέον «ποια φιλέτα είναι σε γερμανικό κλοιό».
ΩΣΤΟΣΟ: ΤΟ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ με την αποδοχή των ανωτέρω όρων, δεν εκπλήσσει, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι υπέρμαχοι και υποστηρικτές αυτής.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣδήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 (από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας), στις 22/02/2012, ότι δεν είναι αντίθετος με το να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία !!!!! Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» !!!!
Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 16/3/2012, :
«Η ΝΕΑΔΑΝΕΙΑΚΗ σύμβαση, για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου με 109,1 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία τέθηκε ήδη σε ισχύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν περιλαμβάνει απλώς δυσβάστακτους όρους σε βάρος της χώρας μας. Πρόκειται για τα καταστροφικά αποτελέσματα τωνμεθοδεύσεωντων Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για το τεχνητό «φούσκωμα» του ελλείμματος και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά και της αποτυχίας της πολιτικής που ακολούθησε στη συνέχεια ο Ευ.Βενιζέλος οδηγώντας εκτός στόχων όλους τους δείκτες της οικονομίας. Είναι σαφές ότι, με τη νέα σύμβαση, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι πλέον υποχρεωμένο να δίνει προτεραιότητα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη νέα σύμβαση και, εφόσον μένουν χρήματα, θα μπορούν να διατίθενται σε άλλες ταμειακές ανάγκες. Είναι και ότι η Ελλάδα υποχρεούται να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δόσεων και σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής έστω και μίας δόσης, θα βαρύνεται με υπέρογκους τόκους υπερημερίας ολόκληρο το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δόσεων. Στην ουσία καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, αφού το νέο καθεστώς υπερβαίνει ακόμα και τη σχέση δανειζόμενου-δανειστή, καθώς οι όροι που προβλέπονται είναι ακόμη πιο επαχθείς και από αυτούς που επιβάλλουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες. Από τη στιγμή που προβλέπεται παραίτηση του κράτους και της Τραπέζης της Ελλάδος από το δικαίωμα της ασυλίας, το οποίο προστατεύει τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι διεκδικήσεων και κατασχέσεων από την πλευρά των πιστωτών, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Είναι φανερό ότι η χώρα μας εισέρχεται δεμένη χειροπόδαρα σε ένα σκοτεινό τούνελ, από το οποίο θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσει να εξέλθει».
Με τη δανειακή σύμβαση (Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012, συμφωνήθηκε η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δανειστές.
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 παρ.4, ορίζεται ότι: «Το δικαιούχο κράτος-μέλος (εν προκειμένω η Ελλάδα), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικών με τη δανειακή σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διαταγής, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης και αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο». Με το άρθρο 5 παρ.2: «Το Δικαιούχο Κράτος-Μέλος (δηλ.η Ελλάδα)αναλαμβάνει την υποχρέωση, μέχρι την πλήρη εκταμίευση όλης της Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης και την αποπληρωμή όλων των τόκων και πρόσθετων ποσών που οφείλονται από τη «Σύμβαση» να εξασφαλίσει με υποθήκη, ενέχυρο ή οποιοδήποτε άλλο εμπράγματο βάρος επί των ιδίων περιουσιακών του στοιχείων ή εσόδων την εξόφληση του νέου δανείου, εφόσον προχωρήσει σε τέτοιου είδους εξασφάλιση για άλλα δάνεια που ήδη έχει λάβει».
Ακολουθούν οι αναφορές των δημοσιευμάτων διεθνών εντύπων και γνωστών οικονομικών αναλυτών για την κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τη νέα δανειακή σύμβαση, και κυρίως ως προς την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας 
Μετά την απόφαση του Eurogroup για το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ, ο επίτροπος για τα δημοσιονομικά θέματα Όλι Ρεν, δήλωσε«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει τηνενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτόπου».
Ο αναλυτής Μαρκ Γκραντ, σε ανάλυσή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», αναφέρει ότι «η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία γεμάτη ψέματα και απάτες».
Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», σε άρθρο γνώμης του Ντέμιαν Ρις, παρομοιάζει την Ελλάδα σαν «ένα καράβι που βυθίζεται». Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, στην καλύτερη περίπτωση, σε μία συνεχόμενη ύφεση».
Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» τονίζει ότι η Ελλάδα παραχωρεί δημοσιονομική κυριαρχία για το νέο πακέτο σωτηρίας.
Το Bloomberg γράφει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραμένει για την Ελλάδα παρά τη διάσωσή της.
Η «Guardian»γράφει ότι οι Έλληνες θα υποστούν μεγαλύτερες του 15% μισθολογικές παροχές.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει στο blog του ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστο και δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε δήλωσε στο Deutschlandradio ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και θα παραμείνει χρεοκοπημένη – αυτά τα 100 δις ευρώ, που δεν αποτελούν το 50% του συνολικού ελληνικού κρατικού χρέους, αλλά στην καλύτερη περίπτωση το 25% ή 30%, δεν επαρκούν.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δημοσίευσε: «Μοιρολατρία μπροστά σε μία διάσωση που ανταλλάχτηκε με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Με τη συμφωνία της 21ηςΦεβρουαρίου, η παρουσία της Task Force ενδυναμώθηκε».
Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «FREE SUNDAY»: «η νέα δανειακή σύμβαση δεν καλύπτει ανάγκες της Ελλάδας, καταπατά συνταγματικά δικαιώματα της χώρας μας και περιορίζει σημαντικά την εθνική μας ανεξαρτησία, κυρίως μέσω της άρσης ασυλίας έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος».
Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο 2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε δημοσίως τον σκοπό του για το ξεπούλημα της χώρας μας:
«…Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις-ποσό που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπωςμεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου-εταιρειών holding».
Εξάλλου, την πρόθεσή του περί ξεπουλήματος της Ελλάδας, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥτην είχε προ πολλών ετών εκδηλώσει ρητά και ξεκάθαρα, ως τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο του Καναδά, το 1999, όπου δήλωσε δημοσίως:
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουνκαι να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”.
Γιώργος Παπανδρέου
 (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999) 
Β. Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Αύξηση κατά 26% έχουν σημειώσει οι αιτήσεις για στέγαση στους ξενώνες του Δήμου Αθηναίων
Περίπου 68.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους το 2011σε σύγκριση με το 2010, οδηγώντας στην απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ , η οποία εκτιμά ότι άλλες 63.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα κλείσουν εντός του 2012 (μόνο στο εμπόριο, το 2011 χάθηκαν 77.800 θέσεις εργασίας, με τις απολύσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 55%Η ΕΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με έναπρωτοφανή συνδυασμό από κρίσιμα προβλήματα, όπως έλλειψη ρευστότητας, μείωση της ζήτησης, αστάθεια επιχειρηματικού/επενδυτικού περιβάλλοντος, αύξηση κόστους λειτουργίας, αύξηση βραχυχρόνιων υποχρεώσεων, κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, με άμεση συνέπεια τη διακινδύνευση όχι μόνο της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά και της ίδιας τους της βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Υγείας, η ακραία οικονομική κρίση έχει άκρως σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Υγείας, κατά την τετραετία 2007-2011, υπάρχει σημαντική αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίαςαπελπισμένων ανθρώπων σε ποσοστό 36%. Οι αυτοκτονίες, το πρώτο εξάμηνο του 2011,αυξήθηκαν κατά 45%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη Δημόσια Υγεία που διεξήχθη στην Αθήνα, από τον Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), τονκ.Γιάννη Κυριόπουλο, ο οποίος επισήμανε:«Δεδομένου ότι ο δείκτης αυτοκτονιών χρησιμοποιείται συνήθως ως μέτρο των ψυχικών νοσημάτων, αφού σε κάθε αυτοκτονία ενυπάρχουν στοιχεία ψυχικής διαταραχής, η κατάσταση που προκύπτει σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα αρνητική. Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων»
Ενδεικτικά, παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών, που έδωσε τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2012 στο Νησί των Ονείρων στην Εύβοια, παρακαλώντας για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Ελλήνων στην εξαθλίωση:
Συγκλονιστικό είναι και το μήνυμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός που αυτοκτόνησε το πρωί της 04.04.2012 στην πλατεία Συντάγματος. 
Παραθέτουμε αυτούσια το ιδιόχειρο του αυτόχειρα:
Αυτά αποτελούν πρακτικά αποτελέσματα της παράβασης της υπ΄αριθμ. (η΄) του άρθρου 134Α Π.Κ. θεμελιώδους αρχής της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων,όπως αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, άρθρ.22-1 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ), το οποίο ορίζει ότι: «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι,ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας». Επιπλέον, το άρθρο 25 του Συντ., που καθιερώνει την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, ορίζει ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους, η προστασία δε των δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
Εν αντιθέσει όμως προς τα ανωτέρω συνταγματικά θεσπισμένα, παρατηρούμε ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έχει εξαθλιωθεί σε βαθμό που Έλληνες Πολίτες επιλέγουν την αυτοκτονία από το να ζουν υπό τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες ζωής που οι μηνυόμενοι έχουν επιβάλει να ζούμε, όχι μόνο έχει καταλυθεί η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, αλλά οι μηνυόμενοι, ένας εκ των οποίων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣπροκαλούν και σοκάρουν με τις δηλώσεις τους, από τις οποίες διαφαίνεται η απαξίωσή τους για κάθε ανθρώπινη αξία, ακόμη και για την ίδια τη ζωή, ακόμη και για το δικαίωμα στο θάνατο.
Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα από την τηλεοπτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ της 4ης Απριλίου 2012:
Σάλος από τη δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου
Τετ, 4 Απρ 2012 – 20:53
«Σεβασμό, ανεξάρτητα με το αν τα φάγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος»
Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.
Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου».
Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:
«Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια, μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.
Και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη, το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος. Σεβασμό σε αυτές τις περιπτώσεις».
Πηγή: newsbeast.gr
Σύμφωνα με τον κοσμήτορα, κ.Γιάννη Κυριόπουλο, οι άνεργοι και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων.
Ο κ.Γ.Κυριόπουλος τόνισε ότι στις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης είναικαι οι συνταξιούχοι, υφιστάμενοι τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.
Η ανεργία επισήμως ανέρχεται στο 21% και ανεπίσημα στο 25%.
Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) παρουσίασε τα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2012 και τα οποία καταδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επέλθει στην Ελλάδα εξαιτίας των πράξεων των μηνυομένων. Συγκεκριμένα: (1) από το 2010, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 59%. (2) Περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι δέχθηκαν αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος από πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία, με ανάλογη μείωση αποδοχών. Επισημαίνεται ότι η μονομερής μετατροπή της πλήρους σε εκ περιτροπής εργασία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, καθώς το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6.940% σε σχέση με το 2010. (3) Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης το 2009 έφταναν το 79%, το 2010 μειώθηκαν στο 66,9% και το 2011 στο 60,40%. Το ίδιο διάστημα, τα ποσοστά των συμβάσεων για εκ περιτροπής εργασία εκτοξεύτηκαν από το 4,3% στο 8,95%.
Τον εργασιακό μεσαίωνα επισημαίνει και η ΓΣΕΕ, που κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (6/28.2.2012) που υλοποιεί τα μέτρα του Μνημονίου 2 και διαμορφώνει πλέον στην Ελλάδα ένα εργατικό δίκαιο κατεχόμενης χώρας, στην οποία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεμελιώδη για όλα τα κράτη μέλη, δεν μπορούν πλέον να ασκηθούν (η ΠΥΣ δεν περιορίζεται στην επέμβαση/μείωση/πάγωμα μισθού, αλλά προχωρά στην καταστροφή όλου του μηχανισμού συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας, με την κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία). Συλλήβδην, με την ΠΥΣ, καταλύεται πλέον η προστασία των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων, αφού αναιρείται ο μηχανισμός συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας, γεγονός που οδηγεί στην απενεργοποίηση της λειτουργίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 23.
Ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας, κ.Γ.Κουτρουμάνης, παραδέχθηκε ότι 400.000 εργαζόμενοι δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται, καθώς οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και καθυστερούν μέχρι και πέντε μήνες την πληρωμή των δεδουλευμένων.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρεντετέρη και Παύλο Τσίμα, στις 04/04/2012, δήλωσε μεταξύ άλλων:«Κακά τα ψέματα, εδώ και περίπου δυόμιση χρόνιαζούμε κάτω από ένα καθεστώς ύφεσης και κρίσηςΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικροεισοδηματίες, οι υπάλληλοι, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ έχει υποστεί περικοπές στο εισόδημά του».
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ:Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας (ΔΝΤ/Πολ Τόμσεν, ΕΚΤ/Γιορκ Άσμουσεν, ΕΕ/Όλι Ρεν), που μας επέβαλαν οι μηνυόμενοι, είπαν ενώπιον των Ευρωβουλευτών ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εσωτερική υποτίμηση.Ειδικότερα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αν μπορούν να διαβεβαιώσουν τους Έλληνες ότι δεν θα υποστούν νέα συρρίκνωση εισοδημάτων, εκείνοιομολόγησαν ότι στόχευση είναι η Ελλάδα να φτάσει τα επίπεδα της Βουλγαρίας όσον αφορά σε μισθούς και συντάξεις. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «το Έθνος της Κυριακής» προανήγγειλε και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, μέτρα που ο ίδιος τα χαρακτήρισε ως «μονόδρομο» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων που παρουσίασε στις 22/02/2012 η ΓΣΕΒΕΕ , κατά περίπου 240.000 άτομα θα αυξηθεί η ανεργία εντός του 2012, εξαιτίας του επικείμενου κινδύνου κλεισίματος 61.200 επιχειρήσεων, ενώ άλλες 200.000 επιχειρήσεις (26,9%) είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες με τη διακοπή των εργασιών τους.
Τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν την μετά την ψήφιση των δύο Μνημονίων εποχή, αποκαλύπτουν την τύχη που επιφυλάσσει το μέλλον για τους Έλληνες και την Ελλάδα που δεν είναι άλλη από την πλήρη εξαθλίωσή μας  (βλ. ό.π. ως άνω Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 10-11, έρευνα του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, με τίτλο: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας καταντούν χειρότερα από την Αργεντινή). Επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, όσα είπε ο Μαρκ Βάισμπροτ, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον: «Οι Έλληνες, θα ζήσουν ένα μακροχρόνιο εφιάλτη».
ΙΙΙ.-   Ο ΔΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ
Α.-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ, του τ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της Ελλάδας ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, από τις οποίες αποδεικνύεται ο δόλος 1ου βαθμού για τη διάπραξη των εγκληματικών πράξεων για τις οποίες τους μηνύουμε, και κυρίως για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ- υπουργός επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου:Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, είπε: «η κυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα: οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση… Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός όμως που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης … ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι … Η κοινωνία βράζει κι εμείς στο ΠΑΣΟΚ σφυρίζουμε αδιάφορα …Όμως, έχουμε όλοι ευθύνες απέναντι στους πολίτες».
Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ –πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ: Στις 15.12.2011 δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι,«Αυτό το ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί».
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΣτις 14.12.2011, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για τον τόπο». ΔΗΛΑΔΗ: Από τις δικές του δηλώσεις αποδεικνύεται ότι ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η οικονομική πολιτική που ασκεί είναι ζημιογόνος για τη χώρα και υποδηλώνει ότι αυτή επιβάλλεται από άλλους και ο ίδιος δεν συμφωνεί, ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αποδεχόμενος έτσι τα οδυνηρά καταστροφικά αποτελέσματα αυτής.  
ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ26.01.2012, στον ΣΚΑΪ: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε». Επιπλέον, ο ίδιος αναγνώρισε λάθη του πρώτου Μνημονίου που τα απέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και επισήμανε ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε επιμείνει στη λελογισμένη χρήση του μισθολογικού κόστους, ώστε να μην οδηγηθούμε στην περαιτέρω ύφεση. 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» 09.04.2010: «δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας. Η λύση του ΔΝΤ θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας». Τη δήλωση αυτή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την έκανε δημοσίως, ενώ είχε γνώση ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ είχε προ πολλού «κλείσει υπόγεια», όπως αποκάλυψε ο Ντ.Στρος Καν.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε δηλώσει στις 13.09.2009 (στη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης): «Η λογική ότι απλώς παίρνουμε από τον Έλληνα πολίτη, για να κλείσουμε κάποιες μαύρες τρύπες οι οποίες μεγαλώνουν από τη σπατάλη, είναι μια πολιτική καταστροφική, θνησιγενής». Ενώ δηλαδή είχε γνώση για τα καταστροφικά αποτελέσματα της περικοπής μισθών και συντάξεων, εφήρμοσε, όταν έλαβε την εξουσία μετά την εκλογική του νίκη στις 4.10.2009, ακριβώς αυτή την καταστροφική πολιτική. Η γνώση του για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε η προσφυγή στο ΔΝΤ, προκύπτει και από το γεγονός ότι προεκλογικά είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Στ.Κούλογλου ότι: όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ, καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε.
Β.-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤτΕ, κ. Γιώργου ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ, από τις οποίες προκύπτει ότι οι μηνυόμενοι είχαν λάβει προειδοποιήσεις, ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη άρα και ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη και ότι τα προβλήματα «αφέθηκαν» να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Συγκεκριμένα, στις 19.01.2012, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο ΙΟΒΕ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γ.Προβόπουλος, υποστήριξε ότι :αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή κατάσταση. Όπως είπε: «η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.Προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες». 
Γ.-ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, από την οποία προκύπτει η ευθύνη για την εξαθλίωση των Ελλήνων Πολιτών και την ταπείνωση της χώρας μας, καθώς και η αποδοχή της από τον δηλούντα, ο οποίος αναφέρεται σε συλλογική ευθύνη των υπευθύνων για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα μας. 
Συγκεκριμένα, ο Ευ.Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στις 15.03.2012 , δήλωσε: «Ναι, τους τελευταίους 27 μήνες υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις, αμφιθυμίες, αρρυθμίες, θα μπορούσαν να ήταν και οι εταίροι μας πιο φιλικοί, λιγότερο επίμονοι. Αυτό που φταίει πραγματικά όμως είναι ότι οδηγήσαμε τη χώρα στην απόλυτη ταπείνωση και στον εκτροχιασμό. Είναι ευθύνη όλης της μεταπολεμικής περιόδου».
Δ.-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ
Ο Δημήτρης Πιπεργιάς, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, υπέβαλε προς τον Μιχ.Καχριμάκη, Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ την από 15-3-2012 επιστολή του με την οποία δήλωσε την παραίτησή του από μέλος του Ε.Σ. και την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.
Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων, ο Δημ.Πιπεργιάς, αναφέρει επί λέξει:
-«…χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην ανασυγκρότηση της χώρας και χωρίς δυνατότητα συγκρότησης εθνικής πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας, θα καταλήξουμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης και δυστυχώς εκεί καταλήξαμε».
-«Το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται καιαποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει ‘άδειο πουκάμισο’».
-«Η επίσημη Κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να διχάσει το Λαό στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη …».
-«Το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους».
– «Με πρόσχημα τη «σωτηρία της χώρας» και μοναδικό επιχείρημα το εφεύρημα του «μονόδρομου» η κυβέρνηση επέβαλλε την πολιτική της στη Βουλή και το Λαό. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, λαϊκές κατακτήσεις ενός αιώνα κατεδαφίστηκαν, συνταγματικές διατάξεις ανεστάλησαν, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποδυναμώθηκαν και ο θεσμός της διαιτησίας τέθηκε κάτω από τις επιθυμίες του εργοδότη. Μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές τέθηκαν στο ολοένα και μικρότερο κρεβάτι του Προκρούστη με τελικό στόχο την μείωσή τους στα επίπεδα μεταξύ Βουλγαρίας και Πορτογαλίας, η ανεργία ξεπέρασε κάθε φαντασία και οι μορφωμένοι νέοι μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν απασχόληση. Η φτώχια και η εξαθλίωση χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας». Ταυτόχρονα, η φοροκαταιγίδα κατά των νοικοκυριών εντείνεται, η γραφειοκρατία βασιλεύει, η φοροδιαφυγή οργιάζει. Οι διασφαλίσεις των δανειστών, παλαιών και νέων, ενισχύονται και διευρύνονται τόσο με την εκδίκαση τυχών διαφορών από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, με βάση το αγγλικό δίκαιο και την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος από την «ασυλία»… Στις νέες συνθήκες που επιβάλλονται μετά το PSI προβλέπεται φτωχοποίηση και χρεοκοπία για το Λαό».
Το κυριότερο εξ όλων των παραπάνω δηλώσεων του κ.Πιπεργιά, μέλους του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Σ., είναι ότι: 
«Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ».
Ε.- ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ !!! 
Από τις δηλώσεις αυτές, που ενδεικτικά αναφέρουμε, προκύπτει ότι υπήρχε εκ μέρους των μηνυομένων έλλειψη γνώσης των διατάξεων των Μνημονίων, που ωστόσο διερρήγνυαν οι ίδιοι τα ιμάτιά τους προκειμένου να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι είναι αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ για να αποφύγουμε ως χώρα τη χρεοκοπία.
Από το γεγονός και μόνο ότι οι μηνυόμενοι μας παρουσίαζαν ως αναγκαίο ένα Μνημόνιο που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν τι ακριβώς διατάξεις περιλαμβάνει, ούτε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενό του, προκύπτει ότι ήταν προειλημμένη η απόφαση για την καθιέρωση αυτού είτε γνώριζαν είτε όχι περί του θέματος. Η προειλημμένη απόφαση καθιέρωσης του Μνημονίου δεν είχε προφανώς ως προαπαιτούμενο τη γνώση αυτού από τους βουλευτές, αλλά είχε ως συνέπεια την διαγραφή τους στην περίπτωση που δεν το ψήφιζαν, όπως και πράγματι έγινε.
Συγκεκριμένα:
Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, δήλωσαν απερίφραστα ότι: «ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ»-
ΩΣΤΟΣΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ
Όπως δήλωσε στις 23.01.2012 ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, «δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, εκτελούσα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά».(Παρεμπιπτόντως, η εγκληματικότητα εκτινάχθηκε επί των ημερών του ως αρμοδίου υπουργού για την καταπολέμησή της).
Στην έντονη κριτική που δέχθηκε κατόπιν της ανωτέρω δήλωσής του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στις 24/1/2012: «Θέλω να λογοδοτήσω. Δεν αισθάνομαι ενοχή αλλά ευθύνη».
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ήταν ο μνημονιακός εκείνος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου που στήριξε τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τη «διάσωση της χώρας», όπως ο ίδιος έλεγε, και επέκρινε τους υπόλοιπους υπουργούς για τις καθυστερήσεις. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (ό.π.), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανάρτησε κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου μεταξύ άλλων, έγραφε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι το Μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της ΔΗΘΕΝ διαπραγμάτευσης». 
ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 
O βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ.Θωμάς Ρομπόπουλος, στις 17/10/2011 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ.Φίλιππο Πετσάλνικο, την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Στην επιστολή του αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρει:
– «…Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε, διαγράφηκε».
– «Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω: 1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.  2) Να ψηφίζω … υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, … η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. 3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται».
Δηλαδή: για την ψήφιση του Μνημονίου δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση του –  το μόνο ζητούμενο ήταν η ψήφισή του, η άρνηση δε αυτής επέφερε την ποινή της διαγραφής.
ΣΤ.- Η ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΩΣ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» –βλ. ανωτέρω δήλωση του κ.Πιπεργιά, μέλους του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Σ.: «Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ»
Επιπλέον των παραπάνω αναφερομένων, από τα οποία αποδεικνύεται ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη και για το λόγο αυτό μεθοδεύτηκε ώστε να παρουσιαστεί ως αναγκαία, παραθέτουμε ενδεικτικά δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», από το οποίο προκύπτει ότι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, καθ΄όν χρόνο οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι με τα τραγικά μέτρα που έχουν επιβάλλει και εξακολουθούν να επιβάλλουν, εξαθλιώνουν τον Έλληνα Πολίτη, με συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
Όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο της παραπάνω εφημερίδας, «όσα κόβουν οι δανειστές από τα συσσίτια, τα διαθέτει ο υπουργός (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥγια τη μεταστέγαση του ΥΠΕΚΑ». Αυτό αποτελεί ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: 
Ως προς το ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ δεν ήταν αναγκαία, πέραν των λοιπών αναφερομένων στην παρούσα (ενδεικτικά βλ. δηλώσεις του Διοικητή της ΤτΕ), επισημαίνουμε και πάλι ότι τον Ιανουάριο του 2010 (25.01.2010), παρά τις προσπάθειες των ΓΙΩΡΓΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να προκαλέσουν χτυπήματα των αγορών και αδυναμία δανεισμού (από κάθε άλλον πλην του ΔΝΤ), η Ελλάδα είχε προσφορά δανεισμού 25 δις ευρώ, όμως άντλησε μόνο 8 δις ευρώ.
Λόγω της συνεχιζόμενης, λοιπόν, προσφοράς δανείου από τις αγορές, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, προκειμένου να υλοποιήσει τη συμφωνία που είχε κλείσει υπόγεια προ πολλού με το ΔΝΤ, επέτεινε τις προσπάθειες αποκλεισμού της χώρας μας από άλλους δανειστές, γι΄αυτό προφανώς στις 30.01.2010, σε συνέντευξή του στο Euronews είπε δημοσίως τους Έλληνες «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ» και σε συνέντευξή του στο CNN «ΚΛΕΦΤΕΣ»(στο άκουσμα και μόνο αυτών των λέξεων, ποιος θα συνέχιζε να προσφέρει δάνεια σε «διεφθαρμένους» και «κλέφτες»;)
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι παρά τα όσα αναφέρουμε με την παρούσα, από τα οποία προκύπτει η μη αναγκαιότητα της προσφυγής στο ΔΝΤ και ότι, ελλείψει της αναγκαιότητας αυτής, «μεθοδεύτηκε» από τους μηνυόμενους έτσι ώστε να φανεί τελικά αναγκαία, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, επιμένει μέχρι σήμερα να πείσει τον Ελληνικό Λαό περί του αντιθέτου, προφανώς διότι κατά την ψήφιση του Α΄ Μνημονίου ήταν η Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου, στην εφημερίδα «FREE SUNDAY», είπε: «τον Μάιο του 2010 υπήρχε τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Οι αγορές είχαν κλείσειΗ προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν αναγκαία».
Η μη αναγκαιότητα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ επισημαίνεται και μέσω των δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ.ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗο οποίος, σε ομιλία του σε συνέδριο που οργάνωσαν στις 23.01.2012 το Ίδρυμα Heinrich Boll και το   Freie Universitat του Βερολίνου, με τίτλο του συνεδρίου: «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο», χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση «πολιτικά μοιραίο λάθος», επισημαίνοντας ότι:«Το Μνημόνιο συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».
Ζ.- ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που επήλθε ως αποτέλεσμα της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, ήταν η ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009.
Επιπλέον των ανωτέρω αναλυτικά αναφερομένων για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες μελών της Αρχής για την παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, προσθέτουμε και τις εξής δηλώσεις που δημοσίως έχουν γίνει:
Ο πρώην Γ.Γ. της ΕΛΣΤΑΤ, κ.Μανώλης Κοντοπυράκης, σε συνέντευξή του στην Realnews, κατήγγειλε για ωμή παρέμβαση για το έλλειμμα του 2009, αναφέροντας επί λέξει: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν μιας ώρας υπουργός όταν μου είπε ότι θα αλλάξει τα στοιχεία για το έλλειμμα… Η μεγάλη αλλαγή ήταν ότι στα παλιά στοιχεία έβαλαν χρέη νοσοκομείων για το 2008, αλλαγή με την οποία διαφώνησα, διότι η Eurostat είχε απαγορέψει να μπουν. Και γι΄αυτό το λόγο δεν υπέγραψα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατά το τρίμηνο από Αύγουστο έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010 που η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργούσε υπό τον Α.Γεωργίου –προσωπική επιλογή του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον Μ.Κοντοπυράκη, συνέβησαν τα εξής: (1) Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών επιστολών (08.10.2010) μεταξύ Γεωργίου και προέδρου της Eurostat Radermacher αναφορικά με τα ‘Goldman Sachs swaps’. Στην επιστολή αυτή περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η «καθοδήγηση» της Eurostat για την ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος. (2) Επιστολή Γεωργίου προς Eurostat (16.10.2010) όπου παρουσιάζονται οι αναπροσαρμοσμένοι πίνακες ΑΕΠ και ελλείμματος για τα έτη 2006-2009 λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ταξινόμηση δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.ά. Δύο ημέρες μετά (18.10.2009) η Eurostat απαντά και ζητά διευκρινιστικές πληροφορίες για το έλλειμμα αναγράφοντας όμως πώς θα έπρεπε να γίνει ο υπολογισμός. (3) Στις 15.11.2010 η Eurostat ανακοινώνει επίσημα ότι το νέο αναθεωρημένο έλλειμμα της Ελλάδας είναι 15,4%. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ως προοίμιο του 2ου Μνημονίου και της συνέχισης των σκληρών και επώδυνων μέτρων.
Όπως κατέθεσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ.Προβόπουλος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, «ασφαλώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ληφθούν πολύ γενναία μέτρα που να ανακόψουν τη δυσμενή δυναμική. Κάτι το οποίο δεν έγινε, όπως ξέρουμε όλοι». Επίσης, ο κ.Προβόπουλος επανέλαβε ότι η πορεία των οικονομικών προς το χειρότερο ήταν εν γνώσει των κομμάτων μέσω των εκθέσεων που έδινε η ΤτΕ στη δημοσιότητα .
Μετά την άνω κατάθεση του κ.Προβόπουλου, το κόμμα του ΛΑΟΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την κατηγορηματική τοποθέτηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας εγείρονται ποινικές ευθύνες για τους δύο τελευταίους διατελέσαντες Κοινοβουλευτικούς Πρωθυπουργούς. Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις. Εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία, θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμεί».
Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κ. Πέτρου Χριστοδούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 και από τα δημοσιευμένα αποσπάσματα των πρακτικών της Βουλής , αναδεικνύονται οι ευθύνες των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον εγκλωβισμό της χώρας μας στη μέγγενη του Μνημονίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδούλου κατέθεσε:
Για το ύψος του ελλείμματος, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΓΝΩΡΙΖΕ τη δυσκολία της κατάστασης.
Για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μετατρέψει ένα ελεγχόμενο πρόβλημα ελλείμματος σε ανεξέλεγκτη κρίση δανεισμού και εν τέλει εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.
Για τις συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος, «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα, και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ΄ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς».
Για τις «απειλές προσφυγής στο ΔΝΤ»«όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις την ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά, γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ».
Για την δημοπρασία του Ιανουαρίου του 2010, που αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα δανεισμού προτού οι Γιώργος Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου αρχίσουν να σκορπίζουν τον πανικό στις αγορές με τις δηλώσεις τους σε βάρος της χώρας: Ο κ.Χριστοδούλου επιβεβαίωσε ότι τότε οι αγορές ήταν ακόμη εντάξει (παρά το θόρυβο που είχε προκαλέσει η ανοδική πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009, το Δημόσιο άντλησε 8 δις ευρώ με επιτόκιο 6,2% σε κοινοπρακτική έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία είχε συγκεντρώσει προσφορές ύψους 25 δις ευρώ).
Στο Υπόμνημα που κατέθεσε στις 22-03-2012 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής , ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Παπαθανασίου, κατήγγειλε ευθέως τους Γιώργο Παπανδρέου και Παπαθανασίου ότι φούσκωσαν εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Αυριανή», ο κ.Παπαθανασίου είπε: «Το έλλειμμα έφτασε στο 12,7% επειδή εκεί το πήγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με προσωπική ευθύνη του τότε Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, φουσκώνοντας τις δαπάνες στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μεταθέτοντας έσοδα για το 2010». Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε«Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αυξηθεί το έλλειμμα και τελικά να στείλει την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ»επίσης: «κανένας ευρωπαίος πολιτικός δεν συκοφάντησε τόσο πολύ τη χώρα του όπως έπραξε ο κ.Παπακωνσταντίνου». Επίσης, επέκρινε την τακτική του ΠΑΣΟΚ να τάζει στους πάντες τα πάντα επιμένοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», την ίδια στιγμή που η ΝΔ προειδοποιούσε ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ο πρ.Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., κ.Χ.Αλμούνια, με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή, ομολογεί ότι κακώς συνυπολογίστηκαν στο έλλειμμα και τα χρέη των ΔΕΚΟ .    Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Αυριανή», 28-03-2012, αναφέρεται: «Στο υπόμνημα που απέστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το επίμαχο έλλειμμα του 2009, ο Χοακίν Αλμούνια, αποκαλύπτει ότι «ο Κώδικας ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές» τον οποίο θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ.Γεωργίου είχε εφαρμόσει σαν ευαγγέλιο, «δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική πράξη». Αυτό πάντως που  …νομικά δεν μας δέσμευε, έγινε εμμονή από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν άλλες έξι ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, οδήγησε τελικά στην κατακόρυφη εκτόξευσή του, επηρρέασε εν συνεχεία την εκτόξευση των spreads στην αγορά και εν τέλει καθόρισε την αναπόφευκτη πορεία μας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ως ενισχυτικά του φάσματος του δόλου για την τέλεση της εσχάτης προδοσίας, αναφέρεται και το εξής:
«Ο Λοβέρδος απειλεί με “μακελειό” αν πειραχθεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε στην Αθήνα και πανελλαδικώς το πρωί της 22.01.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας «Μέγκα» και δήλωσε ενώπιον των τηλεπαρουσιαστών και ενώπιον αγνώστου αριθμού τηλεθεατών, μεταξύ δε αυτών και ημών, με την ιδιότητα του βουλευτή και μέλους του ΠΑΣΟΚ ότι: «θα γίνει μακελειό» στη χώρα αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου !!!
Συγκεκριμένα, ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό.Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα, που αφορούν την πολιτική του, της επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει της το να μη γονατίσει, θα γίνει μακελειόΤης το δηλώνω αυτό κατηγορηματικά, γιατί όλα αυτά από τα οποία η Ελλάδα είναι συνηθισμένη επί δύο αιώνες είναι δραματικό να επαναληφθούν τώρα».
Σημειωτέον ότι ο Α.Λοβέρδος τα είπε αυτά τη χρονική στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και λοιποί ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα φουσκωμένα στατιστικά που οδήγησαν στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας μας.
Απείλησε, δηλαδή, ευθέως έναν έκαστο Έλληνα και Ελληνίδα που θα μπορούσε να ζητήσει με μηνυτήρια αναφορά την ποινική δίωξη του Γιώργου Παπανδρέου, της και ημών εν προκειμένω.
Οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες ο Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ δεν έχει ανακαλέσει, εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 186 Π.Κ., που θεμελιώνουν το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και ορίζουν: «1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, … τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, ..τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83».
Εν προκειμένω, ο Α.Λοβέρδος με τις παραπάνω δηλώσεις του παρότρυνε άγνωστο πλήθος ανθρώπων για την τέλεση του αδικήματος του άρθρου 189 Π.Κ., δηλαδή παρότρυνση για διατάραξη της κοινής ειρήνης: «1. Όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα σπίτια, κατοικίες ή άλλα ακίνητα κτήματα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».
Οι παραπάνω δηλώσεις του Α.Λοβέρδου μας προκάλεσαν τρόμο, αφού υφέρπει συνεχής απειλή  και συνεχής ανησυχία, δεδομένου ότι ο δράστης εν προκειμένω είναι οργανωμένος σε πολιτικό κόμμα και καταφανώς έχει οπαδούς και μηχανισμούς με τους οποίους μπορεί να στραφεί εναντίον πολιτών, όπως ο ίδιος το δήλωσε κατηγορηματικά.
Η παραπάνω δήλωση του Α.Λοβέρδου ‘‘περί μακελειού’’ προκάλεσε την αντίδραση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ήδη Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Κου Ρούσσου Παπαδάκη, ο οποίος έστειλε την παρακάτω αναφορά στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του κ.Παπαδάκη έχει ως εξής:
«… Όσο για της ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας «περί μακελειού» που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος,θα ήθελα να του πω να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη να ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την «αποπροστασία» του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).
Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τα αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστοτέλεια διατύπωση).
…Στο δίλημμα των πολιτών «τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή» να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.
Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε».
***************
Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας (και στενού συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου), κου Γιώργου Σταυρόπουλου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»: «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν- κάποιοι έχουν ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες για την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα»
***************
Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κάνουν λόγο και τα ίδια τα στελέχη του. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κινήματος, κα ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα «Real News», άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία βέβαια η ίδια συμμετείχε, και δήλωσε:
«ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ»
Με τη δήλωσή της αυτή, η κα ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συνομολογεί συγχρόνως την ενοχή της ως συμμετάσχουσας σε κυβέρνηση που διέπραξε εγκλήματα.
***************
ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ
1.- Τα δύο όργανα του Κράτους, τον ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ως κυρίους υπεύθυνους για την διάπραξη της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, θεωρεί το 63% των ερωτηθέντων στα πλαίσια δημοσκόπησης της MRP για την εφημερίδα “Realnews”, ενώ 8 στους 10, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς φθάσαμε ως χώρα στη χρεοκοπία.
2.- Η ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, εξάλλου, αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης στην  HYPERLINK “http://www.inews.gr/t/ελλαδα_ellada.htm” \o “ελλαδα, ellada” Ελλάδα, η Αlco, τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τονΓιώργο  HYPERLINK “http://www.inews.gr/t/παπανδρεου_papandreou.htm” \o “παπανδρεου, papandreou” Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή. Η δημοσκόπηση αυτή αναφέρεται στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το εξώφυλλο της οποίας παρατίθεται εδώ:
3.- Επιπλέον, στην εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» 24-3-2012 (εξώφυλλο αυτής αμέσως κατωτέρω), αναφέρεται η απόφαση της Ν.Δ. για απευθείας σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τις εκλογές για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
Από τα εν λόγω δημοσιεύματα των εφημερίδων, ενδεικτικά αναφερόμενα, προκύπτει ότι η κατάσταση στην οποία οδήγησαν οι μηνυόμενοι τους Έλληνες Πολίτες με τις ανωτέρω αναφερόμενες πράξεις τους, με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα που οδήγησαν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση και εξαθλίωσαν και εξακολουθούν να εξαθλιώνουν τους πολίτες της, πιθανολογεί τον κίνδυνο έκρηξης στην ελληνική κοινωνία.Η λαϊκή οργήη αποδοκιμασία του Ελληνικού Λαού, εξαιτίας και/για την καταστροφική πολιτική και τα αντικοινωνικά, άδικα μέτρα που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει λάβει και επιπλέον «υπόσχεται» ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει και στο μέλλον προς το σκοπό συμμόρφωσής της με τις επιταγές των ξένων δυνάμεων που έχει η ίδια εγκαταστήσει στη χώρα μας (βλ. π.χ. τις ανωτέρω αναφερόμενες «επιστολές πρόθεσης»-Ν.4046/2012), δυνάμεις που μας επιτηρούν, ελέγχουν, διατάζουν, είναι σε γνώση των κυβερνώντων. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνέντευξη του ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (ως Υπουργού Ανάπτυξης), που παραχώρησε στις 09/02/2012 στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» , όπου επισήμανε τον κίνδυνο αυτό και, μεταξύ άλλων, είπε: «εάν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας, η οποία οδηγεί τη χώρα από την ύφεση στην κατάθλιψη, σύντομα θα μας απασχολεί η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε: «ο κ.Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τη δικτατορία που αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή δεν κατάφερε να σώσει τη χώρα».
-Ομολογία, δηλαδή, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν όχι μόνο δεν κατάφεραν να σώσουν τη χώρα μας, αλλά αντίθετα την οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση και τους πολίτες της χώρας αυτής σε κατάθλιψη-
**************
4.- Και βέβαια, η λαϊκή οργή φαίνεται ξεκάθαρα από το πλήθος του Ελληνικού Λαού που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα, έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο 2011 ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, και τον Φεβρουάριο 2012 ενόψει ψήφισης του Β΄Μνημονίου, προκειμένου οι πολίτες της Ελλάδας να διαδηλώσουμε με τον ειρηνικό αυτό τρόπο την εναντίωσή μας απέναντι στα δυσβάστακτα μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος μας αλλά και σε βάρος της χώρας μας.
Οι εικόνες αυτές δείχνουν ότι το Πολίτευμα της Ελλάδας έχει διαβρωθεί – αλλοιωθεί, καθόσον έχει εκλείψει το βασικό του θεμέλιο: Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Ωστόσο, το πλήθος του λαού, οι αγανακτισμένοι Έλληνες Πολίτες, που βιώνουν συνεχώς, καθημερινώς, τα αποτελέσματα από «τα χειρότερα μέτρα που αναγκάστηκε ποτέ να λάβει κυβέρνηση» (βλ. παραπάνω δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου: 13 & 19/03/2010), αντί να προβληματίσει, τουλάχιστον, τους κυβερνώντες, προκάλεσε την οργή τους με λεκτική μάλιστα επίθεση κατά των αγανακτισμένων Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ο κόσμος εν κινήσει» στο γαλλικό Κανάλι -5 στις 30/11/2011 , αποκάλεσε, ενώπιον μερικών εκατομμυρίων τηλεθεατών, το πλήθος των Αγανακτισμένων Ελλήνων Πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά στους δρόμους και στην πλατεία Συντάγματος:
«ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ» 
Η δήλωση αυτή δεν διαψεύστηκε αλλά ούτε προκάλεσε κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε η σιωπή αυτή θεωρείται ως συναίνεση/έγκριση/αποδοχή των παραπάνω σοκαριστικών δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αυτής (κατά το:«Ο σιωπών δοκεί συναινείν»).
2ο ΜΕΡΟΣ:
ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
1.- Κατά τη διάταξη του άρθρου 162 Π.Κ. (ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ)«όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόποεξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».
Το έγκλημα αυτό είναι πολύτροπο, δηλαδή η εξαπάτηση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέσο, ενδεικτικά δε αναφέρεται ως συνηθέστερο εξ αυτών οι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δύνανται να επηρεάσουν τον εκλογέα ως προς το εκλογικό του φρόνημα.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με την ιδιότητα του πολίτη, ως υποψήφιος βουλευτής για τη νέα Βουλή, με σκοπό τη μεταβολή του εκλογικού φρονήματος στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 04.10.2009, προεκλογικά δήλωνε ψευδώς προς τον Ελληνικό Λαό ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι «θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού», κλπ. Όμως, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, πριν καν επιχειρήσει να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα στο οποίο περιείχε τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις αυτές, μείωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε τη φορολογία κλπ, ως ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά, εφαρμόζοντας, δηλαδή, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, πολιτική εντελώς αντίθετη των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Επομένως, με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τις ψευδείς ειδήσεις που διέδιδε ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εξαπάτησε τους εκλογείς, μεταξύ των οποίων και οι κατωτέρω αναφερόμενοι, και έλαβε την ψήφο μας, με αποτέλεσμα την εκλογική του νίκη στις εκλογές αυτές.
Πέραν του Γεωργίου Παπανδρέου, και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι -για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν τις ψευδείς αυτές δηλώσεις του αρχηγού τους με τις οποίες αυτός παρήγαγε πλάνη στους εκλογείς, δεδομένου ότι και αυτοί διέδιδαν και αναπαρήγαγαν, προεκλογικά, προς τον Ελληνικό Λαό τις ενσωματωμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εξαγγελίες και ψευδείς υποσχέσεις του κόμματος σε κάθε προεκλογική συγκέντρωσή τους, δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ότι ενστερνίζονται τις προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού τους και ότι συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο περιλαμβάνονταν οι ψευδείς αυτές δηλώσεις, και το έπρατταν αυτό γνωρίζοντας ότι έτσι μπορούν να εξαπατήσουν τον εκλογέα, με μόνο σκοπό να μεταβάλουν το εκλογικό του φρόνημα και να λάβουν την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ψευδείς, τελούσε σε γνώση του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, καθόσον ο ίδιος ως διατελέσας υπουργός όλων των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη είχε γνώση περί της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, επιπλέον δε, κατά τα εν αρχή αναφερόμενα, είχε ενημερωθεί προεκλογικά για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας τόσο από τον κ.Προβόπουλο όσο και από τον κ.Αλμούνια. Σε κάθε περίπτωση, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ως πολιτικός πολυετούς εμπειρίας, γνώριζε ότι οι δηλώσεις του αυτές ήταν ικανές να μεταβάλουν το εκλογικό φρόνημα.
Οι ψευδείς αυτές δηλώσεις, οι οποίες εγένοντο με πρόθεση κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 04.10.2009, από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τους συνυποψηφίους του στις εκλογές αυτές, οδήγησαν στην παραπλάνηση και εξαπάτηση των εκλογέων Ελλήνων πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι κατωτέρω αναφερόμενοι εκ των μηνυόντων, καθόσον κατάφεραν να μας μεταβάλουν το εκλογικό μας φρόνημα, σκοπός που επιδιώκετο μέσω αυτών των δηλώσεων,προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2009, όπως και πράγματι έγινε.
Συγκεκριμένα, συνεπεία των ψευδών δηλώσεων του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως υποψηφίου βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά και κάθε υποψηφίου στις εκλογές αυτές βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εμείς, ως ενδεικτικά αναφερόμενοι, εκ των μηνυτών/εγκαλούντων, παραπλανηθήκαμε και εξαπατηθήκαμε και, αφού μας μετέβαλαν οι παραπάνω με τις δηλώσεις αυτές το εκλογικό μας φρόνημα, ψηφίσαμε, το Κόμμα που είχε συμφέρον να εκλεγεί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.
ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ του Διονυσίου,
ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΣΑΛΟΥΡΟΥ του Βασιλείου,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΛΟΥΡΟΣ του Βασιλείου,
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΑΛΟΥΡΟΣ του Παναγιώτη,
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ του Διονυσίου,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σταύρου,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ του Χριστοδούλου,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ του Γεωργίου,
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη,
ΠΑΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ του Θεοδώρου,
Σε περίπτωση δε που οι ανωτέρω γνωρίζαμε ότι οι διαδόσεις αυτές ήταν απατηλές ως προς το ότι «λεφτά υπάρχουν» και «θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού» κ.λπ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ και θα ψηφίζαμε: η 1η, η 2η, ο 3ος & ο 4ος, τη Νέα Δημοκρατία, η 5η, το ΛΑΟΣ, ο 6ος, τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 7ος & 8ος, το ΚΚΕ, οι 9η & 10η, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο 11ος, το ΛΑΟΣ.
Επιπροσθέτως όλων των ανωτέρω, και προς επίρρωση των αναφορών μας για τη διάπραξη σε βάρος μας από τους μηνυόμενους/εγκαλούμενους του εγκλήματος της εξαπάτησης εκλογέων, παραθέτουμε τις δηλώσεις του ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ στο κεντρικό δελτίο του Real fm«Στις 3 Ιουλίου του 2010 είχα ζητήσει να γίνουν εκλογές γιατί η πολιτική που ακολουθούσαμε ήταν διαφορετική από τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».
ΕΠΙΠΛΕΟΝ των όσων ανωτέρω αναφέρουμε, παραθέτουμε και πάλι στο σημείο αυτό, τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ.Γ.Προβόπουλου, από τις οποίες αποδεικνύεται ξεκάθαρα η τέλεση από τον Γιώργο Α.Παπανδρέου ως υποψηφίου βουλευτή στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και κάθε συνυποψηφίου του στις ίδιες εκλογές, του εγκλήματος της εξαπάτησης εκλογέων, δεδομένου ότι αποδεικνύεται η γνώση του, για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όταν δηλαδή διέδιδε τις ψευδείς ειδήσεις.
Ειδικότερα: Στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ.Προβόπουλος είπε: «Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο του 10%». Όπως είπε, την ίδια ενημέρωση έκανε στον ίδιο τον κ.Παπανδρέου και ως πρωθυπουργό την Τρίτη μετά τις εκλογές και μάλιστα επικαιροποιημένη με τα νεότερα στοιχεία, καθώς είχε προστεθεί ένας μήνας. Επιπλέον, ο κ.Προβόπουλος αναφέρθηκε και στην ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος του 2009, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, όπου στη σελ.123 αναφέρεται ότι «το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης διπλασιάσθηκε και έφτασε στα 23,7 εκατομμύρια ευρώ ή 9,9% του ΑΕΠ».
Εξάλλου, η κακή οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν γνωστή διεθνώς, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε με βάση τα απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στις 28-2-2012, σε συνεργασία με το Wikileaks, δημοσίευσαν τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA», από την οποία προκύπτει ότι στις 19 Ιουνίου 2009 υπάλληλος της Stratfor, υπεύθυνος για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Βαλτικής και των Βαλκανίων, απέστειλε σε συναδέλφους του μήνυμα με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Στο μήνυμα αυτό υπήρχε επισυναπτόμενο αρχείο κειμένου όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, ανάμεσα σε άλλες οδηγίες παρακολούθησης, επισημαινόταν ότι «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος της».
Δηλαδή, ήταν παγκοσμίως γνωστό το χρέος της Ελλάδας και οι ξένοι προέβλεπαν ως ενδεχόμενο το ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όμως, ως υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εν γνώσει του εξαπατούσε τους εκλογείς στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009, με ψευδείς δηλώσεις ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάστασηλεφτά υπάρχουν» κ.λπ.), επιπλέον δε, διεμήνυε συνεχώς προς τον Ελληνικό Λαό τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ !!!
Από τις άνω δηλώσεις του κ.Προβόπουλου, αποδεικνύεται η ΓΝΩΣΗ του Γιώργου Α.Παπανδρέου ως υποψηφίου βουλευτή στις βουλευτικέςεκλογές του Οκτωβρίου 2009, αλλά και λοιπών συνυποψηφίων του ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη, Παπακωνσταντίνου κλπ) για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. 
Και ενώ τελούσαν σε γνώση της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, οι μηνυόμενοι διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις που ήταν ικανές να μας παραπλανήσουν, όπως και πράγματι μας παραπλάνησαν και μας εξαπάτησαν, με δηλώσεις: «λεφτά υπάρχουν», «θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις» κ.ά., ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. 
2.-  Κατά τη διάταξη του άρθρου 134 § 2 Π.Κ. (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ), «με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος: α) επιχειρεί …με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού,β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος…».
Στη διάταξη του άρθρου 134Α Π.Κ.ορίζεται ότι «ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου:  γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα».
Στο ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Ειδικού Μέρους του Π.Κ., με τις διατάξεις των άρθρων 134 & 134Α διώκονται και τιμωρούνται τα εγκλήματα κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή κατά των θεμελιωδών αρχών ή θεσμών του Πολιτεύματος αυτού (134 § 2 εδ.α΄ Π.Κ.). Το έννομο αγαθό στο Κεφάλαιο αυτό του Π.Κ. είναι το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, σύμφωνα με την οποία, κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός αποτελεί τη μόνη πηγή εξουσίας και το ανώτατο όργανο του κράτους. Αναγκαία συνέπεια της κατοχύρωσης της λαϊκής κυριαρχίας είναι η διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών που συγχρόνως αποτελεί και την αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική εφαρμογή της (κατά τον Δ.Τσάτσοη διασφάλιση της ελευθερίας με την κατοχύρωση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων είναι η πρώτη συνέπεια της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας).
Με την καταγραφή των θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος στο άρθρο 134Α Π.Κ., ο νομοθέτης θέλησε να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το Πολίτευμα που προστατεύεται στο Α΄ Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους του Π.Κ. Οι προσβολές του Πολιτεύματος είναι εξίσου σημαντικές είτε αφορούν το σύνολο των θεμελιωδών του θεσμών είτε και έναν μόνο από αυτούς. Οι θεσμοί αυτοί καταλύονται όταν εξαφανίζεται το σύνολο των ιδιοτήτων των συγκεκριμένων κρατικών οργάνων που τους απαρτίζουν, αδρανοποιούνται όταν οι ιδιότητες και λειτουργίες των κρατικών οργάνων διατηρούνται σ΄αυτά μόνο τυπικά, αφού τους έχει αφαιρεθεί το ουσιαστικό τους νόημα και αλλοιώνονται όταν καταργούνται ορισμένες μόνο από τις ιδιότητες και λειτουργίες των κρατικών οργάνων, έτσι ώστε οι θεσμοί να χάνουν πια την αρχική τους μορφή με την οποία και προστατεύονται στον Ποινικό Κώδικα.
Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται στο άρθρο 134Απερ. (ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Στο άρθρο 26 του Συντ. (το οποίο ρητά εξαιρείται από την αναθεώρηση κατ΄άρθρ.110 § 1 Συντ.), ορίζεται κατ΄αρχήν ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία από τα δικαστήρια. Ο νομοθέτης θέλησε κατ΄αυτόν τον τρόπο να μην εκχωρούνται σε άλλα όργανα του Κράτους οι βασικές αρμοδιότητες της Βουλής, της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δικαστηρίων, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 26 του Συντ. Η προσβολή, λοιπόν, του θεσμού της διάκρισης των λειτουργιών συνίσταται στην προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της Κυβέρνησης και των δικαστηρίων που χάνουν το ποσοστό της νομοθετικής, εκτελεστικής ή δικαστικής αρμοδιότητας αντίστοιχα που τους αναγνωρίζει το Σύνταγμα.
Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται επίσης στο άρθρο 134Α περ. (στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η δέσμευση αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαπίστωση της τυπικής έστω ισχύος του κράτους δικαίου (κατά τον Α.Μάνεση, Συνταγματικόν Δίκαιον (πανεπιστημιακαί παραδόσεις), Τ.Α΄, 1967, 410/411: «Δια να υπάρχη ‘κράτος δικαίου’ πρέπει ο ‘αυτοπεριορισμός’ (της κρατικής εξουσίας) να συνίσταται συγκεκριμένως εις τον περιορισμόν των εκάστοτε ενεργούντων κρατικών οργάνων … εις τρόπον ώστε η δι΄αυτών εκφραζομένη βούλησης να μη δύναται να ισχύση και επιβληθή ως κρατική βούλησης, παρά μόνον εάν και εφ΄όσον είναι σύμφωνος προς τους ισχύοντας κανόνας δικαίου και ειδικώτερον προς τους ιεραρχικώς υπερτέρους κανόνας της εννόμου τάξεως και εν τελευταία αναλύσει, προς το Σύνταγμα» (βλ. Ελ.Συμεωνίδου-Καστανίδου, «Προσβολές του Πολιτεύματος», άρθρα 134-137 ΠΚ, Εκδόσεις Ποινικού Δικαίου-Διευθυντής σειράς: Ι.Μανωλεδάκης, Εκδ.Σάκκουλα Θεσσαλονίκη 1988).
Τελευταίος θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται στο άρθρο 134Α περ. (η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το ΣύνταγμαΤα ατομικά δικαιώματα παρουσιάζονται ως αξίωση αποχής της πολιτείας από συγκεκριμένους χώρους δράσης του ατόμου και εκφράζουν την ελευθερία ύπαρξης και δράσης του ατόμου μέσα σ΄αυτό το χώρο που του αναγνωρίζει το δίκαιο, προσλαμβάνοντας έτσι, κυρίως μετά την αναγνώριση των δικαιωμάτων ομαδικής δράσης, έντονο πολιτικό χαρακτήρα συμμετοχής στην άσκηση της κρατικής εξουσίας. Τα ατομικά δικαιώματα που προστατεύονται με την περίπτωση (η) του 134Α ΠΚ, είναι οι ατομικές ελευθερίες όλων των πολιτών, όπως: Το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (άρθρ.5 § 1 Συντ.). Το δικαίωμα σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης αξίας, που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, της διασφάλισης της έννομης τάξης (άρθρ.2 § 1 Συντ.). Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία (άρθρ.17 Συντ.). Το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται και να διαδηλώνουν ησύχως (άρθρ.11 Συντ.).Το δικαίωμα στην εργασία, την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού και στη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης-εργασίας όλων των πολιτών (άρθρ.22 Συντ.).
Εν προκειμένω, με τους άνω αναφερόμενους νόμους επιβλήθηκε αποστέρηση και όχι απλώς περιορισμός των θεμελιωδών συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Με τα δυσβάστακτα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, αλλά και γενικά στον Ελληνικό Λαό, παραβιάσθηκε κατάφωρα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που συναρτάται και με τη διασφάλιση ενός ελαχίστου ορίου εισοδήματος που συνδέεται άμεσα με τις κοινωνικές συνθήκες του δικαιούχου, επιπλέον συναρτάται με τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα σε ευπρεπή στέγαση, το δικαίωμα σε ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα, σε ελάχιστη κοινωνική περίθαλψη. Η εγγύηση της ιδιοκτησίας, που περιλαμβάνει μια σειρά περιουσιακών δικαιωμάτων του ατόμου που αποτελούν νομικώς αυτοτελή ιδιοκτησιακά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι τα δικαιώματα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ασφαλιστικών παροχών και κάθε άλλης μορφής αποδοχών εργαζομένων ή δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης ή περιοδικών, κατά δόσεις ή εφάπαξ παροχών προς αυτούς, εφόσον είναι προσδιορισμένα με νόμο ή προσδιορίσιμα βάσει νόμου ή συνιστούν αντικειμενικώς νόμιμη προσδοκία που θα μπορούσε να θεμελιωθεί στο ισχύον μέχρι την προσβολή δίκαιο, αποτελεί επίσης θεσμικό θεμέλιο του Πολιτεύματος. Η εν όλω ή εν μέρει κατάργηση των εν λόγω δικαιωμάτων αποτελεί εν όλω ή εν μέρει στέρηση του αντικειμένου αυτοτελών ιδιοκτησιακών ή περιουσιακών δικαιωμάτων και συνιστά παραβίαση της υπό στοιχείο (η) θεμελιώδους αρχής του Πολιτεύματος, του άρθρου 134ΑΠ.Κ.
Η υποχρέωση του Κράτους, που απορρέει από την αρχή του Κράτους Δικαίου, είναι να εγγυάται υπέρ των πολιτών την πιστή εφαρμογή του νόμου και να προασπίζει τα δημόσια αγαθά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Μέσα τέλεσης του εγκλήματος
Η πλήρωση της εσχάτης προδοσίας προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων μέσων από τον/τους δράστες. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις της παρ.2 του άρθρ.134 Π.Κ., μεταξύ των άλλων μέσων, ορίζεται και ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του κράτους.Έτσι, αξιόποινη είναι εκείνη η αλλαγή/αλλοίωση κλπ. του δημοκρατικού πολιτεύματος ή η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του, όταν πραγματοποιείται με τα συγκεκριμένα αυτά μέσα.
Δράστης, επομένως, αυτής της μορφής εσχάτης προδοσίας μπορεί να είναι μόνο όργανο του κράτους που ως τέτοια θεωρούνται όλα τα πρόσωπα που ασκούν την κρατική εξουσία. Ο νομοθέτης, με την τυποποίηση του σφετερισμού της ιδιότητας κρατικού οργάνου, θέλησε να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις εκείνες που η εσχάτη προδοσία τελείται «από πάνω» (Εισηγ.Εκθέσεις στα νομοσχέδια της 22.9.1982 και 29.3.1983), από εκείνους που κατέχουν τους μηχανισμούς της εξουσίας και γι΄αυτό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν βία για την πραγμάτωση των στόχων τους. Σφετερισμός υπάρχει σε κάθε περίπτωση που ένα κρατικό όργανο καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του (αφού η εξουσία αυτή βρίσκεται έξω από τα καθήκοντά του). Ο νομοθέτης, λοιπόν, στο άρθρο 134 § 2 περ.α Π.Κ. αναφέρεται σε εκείνα τα κρατικά όργανα που εξαιτίας της θέσης τους έχουν τη δυνατότητα να διαβρώνουν «από μέσα» τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς χωρίς να χρησιμοποιούν βίαια μέσα. Αναφέρεται επομένως μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή ως σώμα, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης.
Ο σφετερισμός πρέπει να τείνει στην προσβολή των πολιτικών θεσμών που απαριθμούνται στο άρθρο 134Α ΠΚ, επομένως η εξουσία που σφετερίζονται οι δράστες θα πρέπει να σχετίζεται με τη λειτουργία των συγκεκριμένων πολιτικών θεσμών.
Η ένταση των μέσων τέλεσης 
Η πραγμάτωση του σφετερισμού της ιδιότητας του κρατικού οργάνου, εφόσον με αυτόν επιχειρείται η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος, πρέπει να γίνεται με τρόπο πρόσφορο (134 § 2 περ. β Π.Κ.). Δηλαδή, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα μέσα τέλεσης της εσχάτης προδοσίας με τέτοιο τρόπο, ώστε κατά τη συνηθισμένη πορεία των πραγμάτων η ενέργεια όπως έγινε, να ήταν πρόσφορη να επιφέρει το εγκληματικό αποτέλεσμα.
Η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος αφορά το πολίτευμα ως σύνολο και όχι ως επιμέρους θεσμούς και πρέπει να είναι τόσο σοβαρή ώστε αντικειμενικά, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του δράστη, να μπορεί να εξομοιωθεί με πράξεις άρνησης της δημοκρατίας και έτσι να δημιουργείται κίνδυνος κατάλυσης, αλλοίωσης ή αδρανοποίησης του πολιτεύματος.
ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Η πλήρωση της υποκειμενικής υπόστασης της εσχάτης προδοσίας προϋποθέτει δόλο, έστω και ενδεχόμενο. Ο δόλος πρέπει να καλύπτει όλα τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης και επιπλέον τη σχέση μέσου προς σκοπό που υπάρχει ανάμεσα στον σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου και την ανατροπή του πολιτεύματος ή τις προσβολές των πολιτειακών οργάνων. Δεν χρειάζεται επομένως επιδίωξη του αποτελέσματος. ΑΡΚΕΙ να προβλέπει ο δράστης ότι, με τον σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους, είναι ενδεχόμενο έστω να επέλθει προσβολή του πολιτεύματος ή προσβολή της λειτουργίας των βασικών οργάνων του κράτους και να το αποδέχεται(Α.Κωσιάρας, Ποινικό Δίκαιο, Επιτομή Ειδικού Μέρους, 2007, 25, Μ.Μαργαρίτης, Π.Κ. 2003, 337).
Οι μηνυόμενοι, με τις παραπάνω αναφερόμενες πράξεις τους και κυρίως μέσω των Μνημονίων και των εφαρμοστικών αυτών νόμων που επέβαλαν σε βάρος ημών, που είμαστε πολίτες του Ελληνικού Κράτους, αλλά και σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού, πράξεις που είναι αποτελέσματα της κατά τα ανωτέρω μεθοδευμένης προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τις οποίες τέλεσαν με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους και με τρόπο που ήταν κατάλληλος για την επίτευξη των αποτελεσμάτων των πράξεών τους, δεδομένου ότι είναι οργανωμένοι σε πολιτικό κόμμα και καταφανώς έχουν οπαδούς και μηχανισμούς για να υλοποιήσουν τις πράξεις τους, κατέλυσαν ή αλλοίωσαν ή κατέστησαν ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς και έτσι τέλεσαν σε βάρος μας και σε βάρος του Ελληνικού Λαού το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ οι μηνυόμενοι και, ιδίως, ο Γιώργος Α.Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, ο πρώτος ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από 06/10/2009 έως 11/11/2011, και ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από 12/11/2011 και εφεξής και ο δεύτερος ως Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας κατά την περίοδο από 07/10/2009 έως 17/06/2011,  παραβίασαν κατάφωρα, με τις προαναφερόμενες πράξεις τους, τις παραπάνω συνταγματικές διατάξεις και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του Πολιτεύματος,καθόσον, υπό την ιδιότητά τους αυτή, μεθόδευσαν και παρουσίασαν ως αναγκαία την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με αποτέλεσμα την επιβολή σε βάρος μας, αλλά και σε βάρος κάθε Έλληνα Πολίτη, δυσβάστακτων μέτρων μέσω των Μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, και έτσι μας στέρησαν το δικαίωμα της ελευθερίας και προσέβαλαν την ανθρώπινη αξίας μας, που οδήγησαν στην οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού στις ξένες δυνάμεις, στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, και έτσι κατάφεραν να καταλύσουν ή να αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργό διαρκώς ή πρόσκαιρα το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του πολιτεύματος. 
ΕΠΕΙΔΗοι πράξεις που επιχείρησαν οι μηνυόμενοι κατά τον ανωτέρω τρόπο αποτελούν προσβολές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και θεμελιώνουν το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, κατά τα άρθρα 134 αριθ. 2 α-β και 134Α Π.Κ. 
ΕΠΕΙΔΗ, επιπλέον, τη διάπραξη της εσχάτης προδοσίας οι μηνυόμενοι την συνομολογούν ευθέως και την υποστηρίζουν, αφού όπως δήλωσε ένας εξ αυτών, οΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣστο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, στις 22/02/2012, «Εγώ είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν».
Επειδή η κυβέρνηση Γεωργίου Α.Παπανδρέου, που δεν εφάρμοσε το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθέτησε τις υποχρεώσεις της προς τον Ελληνικό Λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ΄άρθρ. 1 § 2 του Συντάγματος, δηλαδή της λαϊκής κυριαρχίας. 
Επειδή με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μέτρα δυσβάστακτα που εκπορεύτηκαν από Μνημόνια προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία δανειακή σύμβαση την οποία μόνος του ο Υπουργός Οικονομικών, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, χωρίς να έχει έρθει ούτε καν για συζήτηση στη Βουλή, υπέγραψε, παρακάμπτοντας το ελληνικό δίκαιο και τα ελληνικά δικαστήρια, παραιτούμενος ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
αποσαθρώθηκε η κοινωνία και εθίγη ευθέως η εθνική κυριαρχία της χώρας, 
Επειδή η προστασία του συνταγματικού πολιτεύματος είναι πρωταρχική υποχρέωση και, συγχρόνως, πολιτικό δικαίωμα του Λαού.
Επειδή,ως φορείς κυριαρχίας και ως μέλη δημοκρατικής κοινωνίας νομιμοποιούμαστε να υπερασπιστούμε τη συνταγματική νομιμότητα και να αντισταθούμε στην κατάλυσή της από τους μηνυόμενους, καθόσον η κατάλυση αυτή μας ακυρώνει ως πολίτες δημοκρατικού κράτους και μας αφαιρεί το δικαίωμα του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού.
Επειδή, κατ΄άρθρ.36 ΚΠΔ, έχετε υποχρέωση, ηθική και νομική, να προβείτε σε αυτεπάγγελτη κίνηση ποινικής δίωξης. Ο κανόνας του άρθρου 36 ΚΠΔ είναι κανόνας αναγκαστικού δικαίου (jus cogens) και οφείλετε, Κύριε Εισαγγελεύ, ανεξάρτητα από τη δική μας έγκληση με την οποία διαπιστώσαμε ειλικρινά πραγματικά περιστατικά, να κινηθείτε και αυτεπάγγελτα, αφού δώσατε τον όρκο ως Δικαστικός Λειτουργός, ότι θα τηρείτε τους Νόμους, το Σύνταγμα, συνεπώς και το άρθρ.36 ΚΠΔ.
Επειδή, στη μηνυόμενη εγκληματική πράξη της εσχάτης προδοσίας του άρθρου 134 Π.Κ. εμπλέκεται Πρωθυπουργός και Υπουργοί, πράξη την οποία αυτοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θα πρέπει η παρούσα να διαβιβασθεί αμελλητί, κατ΄άρθρ.86 του Συντ., στη Βουλή.
Επειδή η πράξη της εξαπάτησης εκλογέων, κατ΄άρθρ.162 Π.Κ. αφορά ως δράστες υποψήφιους βουλευτές (κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών της 04.10.2009), οφείλετε να διαχωρίσετε τη δικογραφία και να σχηματίσετε αυτοτελή δικογραφία.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Από όλα τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτεται το σκηνικό της μεθοδευμένης εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού από τους μηνυόμενους, προκειμένου να πετύχουν την πλήρη διάλυση των δημοκρατικών μας θεσμών, την ολοκληρωτική απαξίωση του κοινωνικού ιστού, την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων του Κράτους, με στόχο την πολιτική και νομική υποτέλεια των Ελλήνων στους ξένους δανειστές. 
Και αυτό έγινε εφικτό, με την φτωχοποίηση των Ελλήνων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απαξίωση της εργασίας και της εθνικής μας περιουσίας. 
Η υιοθέτηση της ισχύος του αγγλικού δικαίου, στην περίπτωση που αδυνατούμε να εκπληρώσουμε ως χώρα τις υποχρεώσεις μας, συνεπάγεται εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και μάλιστα σε ιδιώτες. Συγχρόνως συνεπάγεται και κατάργηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αφού τις αποφάσεις θα τις λάβουν σε τέτοια περίπτωση τα βρετανικά δικαστήρια.
Επειδή νομιμοποιούμεθα να ασκήσουμε το δικαίωμα αντίστασης του άρθρου 120 § 4 του Συντ., προασπιζόμενοι τις αξίες της εθνικής αυτονομίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού ίσων και ελεύθερων πολιτών,  αξίες που η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας εμπεριέχει.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμεθα:
α.   Να ερευνήσετε την παρούσα αναφορά και όλο το υλικό που συνυποβάλλεται.
β.  Να προχωρήσετε στην ποινική δίωξη κατά οιουδήποτε προσώπου (είτε μελών της Κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου είτε πολιτικών προσώπων), το οποίο ευθύνεται για τα προαναφερθέντα εγκλήματα. Ειδικότερα, αιτούμεθα να ερευνηθεί η ποινική ευθύνη όσων προσώπων είχαν εξουσία/αρμοδιότητα λήψης πολιτικών αποφάσεων αναφορικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. 
γ.  Να αρχίσουν όλες οι αναγκαίες έρευνες σχετικά με τα εγκλήματα που αναφέρονται στην παρούσα αναφορά, καθώς επίσης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έγκλημα που τυχόν έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
    
Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για όλα τα αδικήματα κατά των ατομικών και πολιτικών εννόμων αγαθών μας και ελευθεριών, που συρρέουν με το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, για την αποκατάσταση της βλάβης που μας προκάλεσε το έγκλημα και την οποία αισθανθήκαμε άμεσα πάνω στην ελευθερία μας, καθώς και για τη στήριξη της κατηγορίας.
Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων, για χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ, με επιφύλαξη, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμάς από την εν λόγω πράξη.
Οι μηνύοντες/εγκαλούντες και όλοι οι συνυπογράφοντες, με την παρούσα διορίζουμε συνήγορό μας, πληρεξουσία και αντίκλητο, την δικηγόρο Αθηνών, Ντόρα Λ.Κρητικοπούλου, ΑΜ/ΔΣΑ 24611, κάτοικο Αθηνών, οδός Χαριλάου Τρικούπη 99, τηλ. 210-3646810, και την εξουσιοδοτούμε να καταθέσει την παρούσα μηνυτήρια αναφορά-έγκληση στον Κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, να μας εκπροσωπεί από κοινού ή χωριστά σε όλες τις διαδικαστικές πράξεις της παρούσας υπόθεσης και γενικώς να ενεργεί ό,τι είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση της υπόθεσης αυτής.
            
ΜΑΡΤΥΡΕΣ: 
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος 
Παναγιώτης Καμμένος 
Αλέξης Τσίπρας 
Επαμεινώνδας Μαριάς 
Γεώργιος Κασιμάτης 
Μανώλης Γλέζος 
Μίκης Θεοδωράκης 
Τάσος Παπαδόπουλος 
Μανώλης Κοντοπυράκης 
Νικόλαος Λογοθέτης 
Τέρενς Κουίκ 
Γιώργος Τράγκας 
Φώτης Κουβέλης 
Σοφία Σακοράφα 
Γιάννης Τόλιος, 
Γιώργος Δελαστίκ
Στέλιος Κούλογλου
Χρήστος Γιανναράς 
Κώστας Χαρδαβέλλας 
Λάκης Λαζόπουλος 
Ζωή Γεωργαντά
Νικόλαος Χουντής, Ευρωβουλευτής 
Νικόλαος Στρόμπλος
        
Μετά τιμής,
Η μηνύτρια ενεργούσα και ως πληρεξουσία δικηγόρος δι΄εαυτήν και διά λογαριασμό όλων των συνυπογραφόντων την παρούσα
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
                                                     
[Σ.Σ.: Οι κωδικοί αναφοράς αντιστοιχούν στα έγγραφα (δημοσιευμένες δηλώσεις, εφημερίδες, περιοδικά, άρθρα, κ.λπ.), όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την παρούσα μήνυση/έγκληση. Τα έγγραφα αυτά συνυποβάλλονται με την παρούσα, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί σε κατάλογο στο τέλος της μήνυσης και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής]–βλ.Μελέτη Αντώνη Μανιτάκη, «Το Δικαίωμα Αντίστασης κατά το άρθρο 120 § 4 Σ», ΝοΒ 2004, Τόμ.52, τεύχ.6, σελ. 905 επ.-
Νόμος 4046/2012 (ΦΕΚ Α΄28/14.02.2012)-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.pasok.gr&#8221http://www.pasok.gr: Δημοσιευμένη ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου-Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- σελ. 1-6.
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.pasok.gr&#8221http://www.pasok.gr: Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην 74η ΔΕΘ- σελ. 1-13.
Όλες οι παραπάνω δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Α.Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ, αποτελούν και το περιεχόμενο του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2009-
Πηγή: pasok.gr: απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, ημ/νία δημ/σης: 04/06/2009, 17:31-
Πηγή: «Έτσι θα κυβερνήσω»- Συνέντευξη Γ.Α.Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ημερησία», 12.09.2009, σε εκτύπωση από τον προσωπικό κόμβο του: htpp://www.papandreou.gr/ papandreou/content/documentPrint.aspx?d=6&rd=7739474
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/ papandreou
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou
Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  HYPERLINK “εδω: http://news.kathimerini.gr/” εδω:http://news.kathimerini.gr/
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 02/06/2011-www.epikaira.gr- Συνέντευξη Γιάννη Παπαθανασίου στον Δημήτρη Κοτταρίδη «ο πρωθυπουργός μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ»-
Πηγή:  HYPERLINK “Real.gr εδώ http://www.real.gr/” Real.gr εδώ http://www.real.gr/
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 31/12/2010 – ΕΠΙΚΑΙΡΑ ON LINE-  HYPERLINK “http://www.epikaira.gr&#8221http://www.epikaira.gr
Πηγή: «The Economist», 19.12.2009.
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 6/11/2009, άρθρο του Πάνου Σώκου.
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.defencenet.gr&#8221http://www.defencenet.gr02/03/2012-  HYPERLINK “http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html&#8221http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html   Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος-δημοσίευση: 5/4/2012
Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-
Πηγή: Εφημερίδα «Ισοτιμία», 23.01.2010, σ.4.
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 26.01.2010, σελ. 1.
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 5.3.2010, σελ. 6-7.
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 30.3.2010, σελ.4.
Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, σελ.44, της Χριστίνας Κοραή-
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 12.02.2010-
(σ.σ.: τη δήλωση αυτή ο Γ.Παπακωνσταντίνου την έχει πλέον αφαιρέσει από την προσωπική του ιστοσελίδα:  HYPERLINK “http://www.gpapak.gr”http://www.gpapak.gr).
Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-
Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 68, της Χριστίνας Κοραή.
Πηγή: «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» 23.01.2010, σελ.4
Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 26.01.2010, σ.1.
Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 05.03.2010, σ.6-7.
Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 30.03.2010, σ.4.
Πηγή: Ε.Μαριά: «η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ», ΝοΒ 2010, σελ. 2205.
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.tvxs.gr&#8221http://www.tvxs.gr  2-6-2010
Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 28-03-2012, αρ.φύλ. 385, σελ. 5-
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012, 120ό τεύχος, σελ. 54-56-
Πηγή: «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 120ό τεύχος, σελ. 54-56.
Πηγή: http://news.in.gr -Newsroom ΔΟΛ, δημοσίευση: 08.03.2012, 22:11
Πηγή: http://news.in.gr -Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοσίευση: 09.03.2012,     08:07
Δελτίο Τύπου Δ.Σ.Α. 23.01.2012
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.tubechop.com/watch/97258-”http://www.tubechop.com/watch/97258- Συνέντευξη ΓΑΠ στην εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN- και από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.newsbomb.gr&#8221http://www.newsbomb.gr «Πώς ο Παπανδρέου ‘έσωσε’ τη χώρα»
Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», 28-02-2012, αριθ.φύλλου 20.250-Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με α/α 5424835, 287636, 168783):  HYPERLINK “http://www.wikileaks.org/gfiles-&#8221http://www.wikileaks.org/gfiles-
Πηγή: δημοσίευση στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 03/11/2011-ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, δημοσιευμένο και στον ιστότοπο:  HYPERLINK “http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33600&category_id=0″http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33600&category_id=0 28/3/2012, με τίτλο: «Χώρα με ορυκτό πλούτο 1 τρις ευρώ (ξε)πουλιέται σε τιμή ευκαιρίας»-
Πηγή: «Η εξέλιξη των spreads πριν και μετά τις εκλογές»:htpp://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&func=view&id=14794&catid=21&Itemid=2&lang=en
Πηγή: «Επικίνδυνες δηλώσεις για την οικονομία» βλ.  HYPERLINK “http://pithia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post25.html&#8221http://pithia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post25.html
Πηγή: «Η εξέλιξη των spreads σε σχέση με τις δηλώσεις-χειρισμούς της κυβέρνησης (22/2/2011)»: htpp://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/spreads.html, και:
Γ.Παπαθανασίου, «Με τη γλώσσα των αριθμών-η αλήθεια για την οικονομία», Νοέμβριος 2010: htpp://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)-www.gkordis.com/2010
Πηγή: το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα: «Δημοκρατία» 14/02/2012, αριθ.φύλ.350, σελ.05
Πηγή: Εφημερίδα «City Press», 15-03-2012, αριθμ.φύλλου 1.966, σελ. 6-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr  21-02-2012, 12:00
Πηγή: Δημοσίευση στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ.358, σελ.13-
Πηγή: Συνέντευξη δημοσιευμένη στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ. 358, σ.13-
Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» – συνέντευξη κ.Κασιμάτη.
Πηγή: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ –Πρωτοβουλία ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πηγή: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»
Πηγή: Περιοδικό «FOCUS»- http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27773&category_id=100
Πηγή: Εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» 28/7/2011, σελ.1, Περιοδικό «Επίκαιρα» τεύχος 94ο, 4/8/2011, σελ. 38-39
Πηγή: Real News, 14/8/2011, σελ.1
Πηγή: «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 5/6/2011, σελ. 9
Πηγή: Real News, 24/7/2011
Πηγή: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 14/8/2011, σελ. 14
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», 14/8/2011, σελ. 14
Πηγή: Εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 10/7/2011, σελ. 4-5
Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23.02.2012, αρ.φυλ.358, σελ. 04 (δημ/φος Κ.Παπαχλιμίντζος)-
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 16/3/2012, αριθ.φύλλου 687- σελ.4, στήλη: «Η Θέση μας», και σελ. 11-
Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 22-02-2012, αριθ.φύλλου 357, σελ. 15-
Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 22-02-2012, αριθ.φύλλου 357, σελ. 11-
Πηγή: Εφημερίδα «FREE SUNDAY», 25-03-2012, σελ. 08-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr 08-02-2012, 16:43
Πηγή: Εφημερίδα «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», 26.02.2012, αριθ.φύλλου 308, σελ. 24-25, της Άρτζη Αθανασοπούλου, με θέμα: «Μας πήραν άρχοντες, μας κατάντησαν ζητιάνους»
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr 28-03-2012, 12:37
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ-www.in.gr – 29/3/2012-
Πηγή: http://www.star.gr  όπου δημοσιεύθηκε η σχετική συνέντευξη-02/04/2012, 06:28 με τίτλο: Ματίας Μορς: Η Κομισιόν επιμένει στην μείωση μισθών-
Πηγή: Δημοσίευμα στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ.358, σελ.16, από τον Φώτη Φωτεινό-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.enikos.gr-&#8221http://www.enikos.gr- Συνέντευξη Βενιζέλου, πρώτη καταχώρηση: 15/03/2012, 15:32.
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, σελ.42-45, της Χριστίνας Κοραή-
Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, όπου αναφέρονται οι διάφορες δηλώσεις του Μιχ.Χρυσοχοΐδη-
Πηγή: Εξώφυλλο και κεντρικό θέμα στην Εφημερίδα «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», 26.02.2012, αριθ.φύλλου 308-σελ.28-29-
Πηγή: Realnews  HYPERLINK “http://www.real.gr&#8221http://www.real.gr. 18-3-2012- ΠΟΛΙΤΙΚΗ – Συνέντευξη.
Πηγή: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  HYPERLINK “http://www.protothema.gr”http://www.protothema.gr 19/3/2012, 07:36, Χρήστος Μπόκας-
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», 16-03-2012, αριθ.φύλλου 10.057-
Πηγή: Εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», 16-03-2012, αριθ.φύλλου 10.057-
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 15-0302012, αριθ.φύλλου 686, σελ. 10-11-
Πηγή: Βουλή των Ελλήνων, Υπόμνημα Γ.Παπαθανασίου-
Πηγή: Εφημερίδα «Αυριανή», 23-03-2012, αρ.φύλλου 10.063, σελ. 5-
Πηγή: Εφημερίδα «Αυριανή», 28-03-2012, αριθ.φύλλου: 10.066-εξώφυλλο και σελ.5-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.iefimerida.gr&#8221http://www.iefimerida.gr όπου δημοσιεύθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη, στις 11/3/2012-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.real.gr/filescalendar/2012/March/RN176/realnews.pdf-&#8221http://www.real.gr/filescalendar/2012/March/RN176/realnews.pdf- Εφημερίδα «Real News»-1.4.2012,αριθ.φύλλου 176-σελ.10, δημοσίευση & στο iefimerida.gr ( HYPERLINK “http://www.iefimerida.gr&#8221http://www.iefimerida.gr)
Πηγή: Εφημερίδα «Realnews», 24-3-2012, αριθ.φύλλου 175-
Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία», 6-3-2012, αριθ.φύλλου 367, σελ.7-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.newpost.gr&#8221http://www.newpost.gr δημοσιευμένο και σε εκτύπωση Newpost.gr- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ -10/2/2012
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/ArticleDetail/ArticleD”http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/ArticleDetail/ArticleD… (17/12/2011), όπου υπάρχει και το συγκεκριμένο video της συνέντευξης Θ.Πάγκαλου-
Πηγή:  HYPERLINK “http://www.realfm.gr&#8221http://www.realfm.gr –Πρώτη καταχώρηση: 15/03/2012, 15:16 Πολιτική
Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 16-3-2012, αριθ.φύλλου 687, σελ. 7.
Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», 28-02-2012, αριθ.φύλλου 20.250-
Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με α/α 5424835, 287636, 168783):  HYPERLINK “http://www.wikileaks.org/gfiles-&#8221http://www.wikileaks.org/gfiles-

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
– ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
1-a10f12eda4


–ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
1-a10f12eda4




2 comments on “Μήνυση Κρητικοπούλου – Σακκά και 282 πολιτών για εξαπάτηση εκλογέων και έσχατη προδοσία”

  1. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΗΡΖΑΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ κας ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( Μετά έγιναν κυβέρνηση και το “ξέχασαν” ….)
    Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 1, 2012
    Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, συναντήθηκαν σήμεραστα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με την κα. Ντόρα Κρητικοπούλου, η οποία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων.
    Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ. Παπανδρεου και Γ. Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα αυτά, την οποία συνυπέγραψαν 378 Έλληνες και Ελληνίδες, διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στις 10 Οκτωβρίου.
    Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η κα. Γιαταγάνα, αν και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να τους χορηγηθεί αντίγραφο της μήνυσης και της δικογραφίας όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, έως σήμερα δεν τους έχει χορηγηθεί.
    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αρχικά, με τις ψήφους των είκοσι βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.
    Επίσης, θα αποσταλεί και αντίγραφο της μήνυσης στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην του Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αναλάβουν και εκείνοι τις ευθύνες τους, συνυπογράφοντας την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
    https://kyriakoskokkinoslawfirm.wordpress.com/2012/11/01/οι-ανεξαρτητοι-ελληνεσ-θα-στηριξουν-τ/
  2. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Δημοσιεύτηκε στις 4 Απρ 2012
    ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 6/7/2012
    Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλ 2012
    ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 6/7/2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Κα ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κο ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΚΚΑ ,Η ΜΥΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κας ΝΤΟΡΑΣ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ…….
    Κατά του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Ανδρέα και κατά κάθε βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού και κάθε άλλου πολιτικού ή μη προσώπου που συνέπραξε με αυτόν και συνέβαλε στη διάπραξη σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού των εγκλημάτων:
    1.Της εσχάτης προδοσίας
    2.Της εξαπάτησης εκλογέων
Δημοσίευση:
Αργύριος Μαρινάκης, είς έκ τών συμμετεχόντων είς τήν ανωτέρω μύνησιν



Μπορείτε νά δείτε τό 1ο μέρος τής μύνησις εδώ: https://eleftheriellas.blogspot.gr/2016/10/282-1.html

Μπορείτε νά δείτε όλη τήν μύνηση καί εδώ: https://justiceforgreece.wordpress.com/μηνύσεις-2/μήνυση-κρητικοπούλου-σακκά-και-282-πολ/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου