Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! Bild: Η επιστροφή του Έλληνα ζητιάνου



Ενώ η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες βρίσκονταν σε εξέλιξη, η Bild δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η επιστροφή του επαίτη Ελληνα», αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το «κούρεμα του χρέους για το πτωχευμένο κράτος του» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Όπως τονίζει η εφημερίδα: «Για τη Μέρκελ, το αίτημα έρχεται σε λάθος χρόνο»!

«Επειδή η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα το απορρίψουν όχι μόνο γιατί θα χαθούν γερμανικά κεφάλαια, αλλά και επειδή δέχονται πιέσεις, καθώς το ΔΝΤ, μετά από έναν χρόνο, δεν συμμετέχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης», συνεχίζει.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με το ζήτημα διότι δέχεται πιέσεις. «Πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ οι φήμες για εκλογές τον επόμενο χρόνο υπάρχουν και πάλι».

Παράλληλα, η Bild αναφέρεται στην επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο, γράφοντας πως «η Ουάσινγκτον βλέπει έναν στρατηγικό εταίρο πριν από τη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου