Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Νόμιμη κάνναβη σε ψιλικατζίδικα της Ελλάδας! Δείτε πού θα τη βρείτε




Νόμιμη κάνναβη σε ψιλικατζίδικα της Ελλάδας! Δείτε πού θα τη βρείτε


πηγή: antipetroula
Το σκηνικό μας εκτυλίσσεται στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, εκείνο του Μπάρμπα-Τάκη του μουστακαλή που πας να αγοράσεις το γάλα της γιαγιάς σου, τα τσιγάρα του γέρου σου (πόσο ’80s) και τα king size “μεγάλα” χαρτάκια σου — δεν μασάς ρε, είσαι θεριακλής και ας είναι το ψιλικατζίδικο κατευθείαν απέναντι απ’την μπατσοφωλιά, κι ας σταβομουτσουνιάζει σχεδόν κάθε φορά που στα δίνει σε στιλ ”ας όψεται το κέρδος, αλήτη ναρκομανή“. Σήμερα, πηγαίνοντας πάλι για τα χαρτάκια, με το που πατάς πόδι καταλαβαίνεις πως θα αργήσεις λίγο. Προηγείται μια πιτσιρικαρία 5 τεμαχίων, έρλι τουέντις όλα τους.
-”Εεε… Θέλουμε αυτές τις δυο μπύρες και… εεε… μεγάλα χαρτάκια“.
Χαζοχαμογελάς, “δικοί μας” τα παιδιά, δεν τα κόβεις για φορτηγατζήδες.
-”Και ένα φακελάκι κάνναβης τους ενός γραμμαρίου“.
ΤΙ;! Γουρλώνεις τόσο που ο τελευταίος της παρέας σε βοηθάει να μαζέψεις τα μάτια σου και να τα βάλεις πίσω στις κόγχες! Ο Τάκης, ατάραχος και άκρως φλεγματικός, δεν κουνάει βλέφαρο. Ανοίγει ένα συρτάρι που βρίσκεται μπρος στα πόδια του με σχεδόν αντανακλαστικό τρόπο που υποδηλώνει κάμποση επανάληψη, βγάζει από μέσα ένα μεταλλιζέ σακουλάκι τύπου zip-lock με φαντεζί σχεδιάκια, το παραδίδει στον μαγκάκο και του ανακοινώνει πως όλα μαζί βγαίνουν γύρω στα 33 ευρώ και κάτι ψιλά — ας όψεται το κέρδος, αγαπητά μου παιδιά! Να σου “από το πουθενά” σκάνε μούρη και τα στρουμφάκια, δύο για την ακρίβεια, σαν να ήταν βαλτά! Ίδρωσε το κωλοτρυπίδι σου; Μήπως μας “δώσαν“; Μη μασάς, ακόμα και τα πιτσιρίκια είναι ψύχραιμα αν και πεταρίζει λίγο το ματάκι τους — αντανακλαστικά άλλων εποχών βλέπεις. Τα μπατσόνια είναι φιλικότατα, μάλιστα χαιρετάνε ένθερμα και τον Τάκη! Όχι, δεν ήρθαν να δέσουν κανένα, και ναι, γνωρίζουν πολύ καλά τι πουλάει ο ψιλικατζής — ήρθαν μάλιστα να πάρουν και αυτοί ένα πακετάκι μαζί με τα τσιγάρα τους!
Το παραπάνω δεν είναι κάποιο σενάριο που δημιούργησε ο μαστουρωμένος σου εγκέφαλος όταν αποκοιμήθηκες με τον μπάφο στο στόμα, μόνο και μόνο για να ξυπνήσεις τρομαγμένος με το βρακάκι σου υγρό όταν η κάφτρα έπεσε πάνω σου, έκαψε μπλούζα και βρήκε ρώγα — ούτε κάποιο μελλοντικό σενάριο αποποινικοποίησης. Το συγκεκριμένο σενάριο αποτελεί πραγματικότητα που κάλλιστα παίζει σε κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σου, ναι εν έτει 2012 (μην σου πω από το 2011), ναι… εν Ελλάδι! Η μόνη διαφορά με την “πραγματικότητα” είναι πως αντί για κάνναβη, θα ακούσεις τον μαγκάκο μαστουραίο να ζητάει αρωματικό “ποτ πουρί“, “ινσένς” (incense) ή κάτι παράξενα “Head Trip“, “Freedom“, “Cloud 10” και λοιπά ευφάνταστα ονόματα.
Το φακελάκι του Head Trip όπως μπορείς να το βρείς στο κοντινό σου ψιλικατζιδικο
Το φακελάκι του Head Trip όπως μπορείς να το βρείς στο κοντινό σου ψιλικατζιδικο
Ποδανέ μου αναγνώστη καλωσόρισες στον πλανήτη Γη – όχι, δεν είναι Salvia divinorum, είναι η νέα γενιά μαστούρας που έφτασε και στο Ελλάντα μας: στα υποκατάστατα κάνναβης ή αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, σε συνθετικά κανναβινοειδή γνωστά και ως “κανναβομιμητικά“. Τα παραπάνω προϊόντα (π.χ. Head Trip) έρχονται μέσα σε κάτι μεταλλιζέ σακουλάκια, που περιέχουν μέσα μια μικρή ποσότητα από κομματάκια κάποιου φυτού (κάποιου βοτάνου, δεν έχει σημασία, είναι το “έκδοχο“) με έντονη αρωματική μυρωδιά — σαν τα ποτ πουρί που χρησιμοποιεί η μάνα σου σε κάτι γυάλινα μπώλ για να μυρίζει όμορφα το σαλόνι.
Έρχονται συνήθως σε συσκευασίες του 0.5 ή 1 γραμμαρίου σε τιμές από 15 εώς 30 ευρώ αντίστοιχα, με την προειδοποίηση πάνω πως δεν προορίζονται για ανθρώπινη χρήση/κατανάλωση (νομικό το ζήτημα-disclaimer φάση), είναι αρωματικά βλέπεις, αλλά σπανιώς καταλήγουν σε γυάλινο μπώλ… Όλως περιέργως καταλήγουν σε στριφτό τσιγαράκι όπου χρησιμοποιούνται σε μικροποσότητες και έχουν πάνω-κάτω το ίδιο, αν όχι δυνατότερο, “άκουσμα” με αυτό της κάνναβης.
Ultra Cloud 10: Ακόμα ένας κλώνος του Spice, σαν το Head Trip --
   
Ultra Cloud 10: Ακόμα ένας κλώνος του Spice, σαν το Head Trip — “Συνθετική Κάνναβη” το λένε ορισμένοι
Στα μπόνους που απολαμβάνουν οι “ενημερωμένοι” νέοι, είναι πως αυτά τα μείγματα δεν μυρίζουν σαν κάνναβη, στην χειρότερη μυρίζουν σαν αρωματικό καπνό — οπότε ο νεαρούλης μπορεί πλέον να τα “σκάει” όπου θέλει χωρίς να “βγαίνει κάρτα“, από μαγαζιά όπου επιτρέπεται το κάπνισμα εώς και… το σαλόνι της μάνας σου, όπου όντως σε αυτή την περίπτωση θα το αρωματίσει. Έξτρα μπόνους: δεν ανιχνεύονται σε στάνταρ τοξικολογικές για χόρτο.
Τώρα που στα είπα στην γλώσσα σου και τα έπιασες, πάμε να δούμε και λίγο την ιστορία της φάσης, για να μάθεις ακόμα καλύτερα τι παίζει και να στα προλάβω προτού στα προλάβουν έντρομα τα MME σε κάποιο δελτίο όπου θα μιλάνε για “Επικίνδυνα Καινούργια Ναρκωτικά” ή κάποια κίτρινη φυλλάδα στο ψιλικατζίδικο — στο ίδιο ψιλικατζίδικο από όπου πριν γίνει ο όλος χαμός τα αγόραζες.
Η αναζήτηση νόμιμων υποκατάστατων κάνναβης είναι πολύ παλιά ιστορία. Περιλαμβάνει από προσωπικούς πειραματισμούς, του κάθε επίδοξου φτιαξιμαίου που θα καπνίσει ό,τι φυτό βρει στο ράφι με τις ρίγανες και τους δυόσμους, έως και την πώληση “herbal blends“. Τα herbal blends είναι διάφορα μείγματα εξωτικών και μη φυτών που πουλάνε διάφορα μαγαζάκια στο ίντερνετ ως “εναλλακτικό” της κάνναβης — τα φυτά που συνήθως θα βρεις σε αυτά τα blends θυμίζουν κάποιον που άνοιξε την Εγκυκλοπαίδεια των Ψυχοτρόπων Φυτών του Christian Ratsch και άρχισε να ανακατεύει σ’ ένα σακούλι οτιδήποτε νόμιμο αναφέρεται πως… κάποτε καπνίστηκε από κάποιο λαό ή πως κάπου κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως “υποκατάστατο κάνναβης“:Leonotis leonorusTurnera diffusa (νταμιάνα), Nymphaea caerulea… και ο κατάλογος συνεχίζεται μέχρι το σακούλι σου να έχει μέσα την μισή χλωρίδα του πλανήτη μας.
Κοινό μυστικό” και “άγραφος κανόνας” των “παλιών” των απανταχού fora σχετιζόμενα με ψυχοενεργά ήταν αυτό που μάθαιναν όλοι οι νιούμπηδες μετά τις πρώτες αγορές και δοκιμές αυτών των herbal blends ή των φυτών μεμονωμένα: το μόνο κοινό που είχαν όλα αυτά τα μίγματα ήταν πως “δεν δούλευαν” ή πως έπρεπε να συμπληρωθούν με τεράστιες δόσεις placebo για να αρχίσουν να “κάνουν κάτι“. Όπως και να το κάνουμε, τα συγκεκριμένα ψυχοενεργά φυτά είναι αρκετά ήπια (σε βαθμό που… “δεν δουλεύουν“) και οποιοδήποτε τέτοιο blend ουδεμία σχέση είχε με την κάνναβη — για τον κανναβόφιλο ήταν απλά πεταμένα λεφτά σε άδοξους πειραματισμούς.
Μέρος της σειράς που έβγαλε η εταιρεία Psyche Deli: περιλαμβάνει τα Spice και το Κ2
Μέρος της σειράς που έβγαλε η εταιρεία Psyche Deli: περιλαμβάνει τα Spice και το Κ2
Το τοπίο άλλαξε αποτομα κάπου στο 2004, όταν εμφανίστηκε στον κόσμο των “legal highs” ένα προϊόν με το όνομα Spice, το οποίο έφερε μαζί του και τα αδερφάκια του (Spice Gold, K2). Ήταν “ακόμα ένα” herbal blend, σε ένα αρκετά μοδάτο πακετάκι που τραβούσε με μιας το μάτι και που από πίσω έλεγε πως είχε τα ίδια εξωτικά συστατικά που είχες καπνίσει με την σέσουλα από όλους τους άλλους τζούφιους ανταγωνιστές του.
Εδώ όμως έπαιξε κάτι παράξενο:  tα fora άρχισαν να γεμίζουν με διθυραμβικές κριτικές, όπου πολλοί έλεγαν πως “το Spice πραγματικά δουλεύει” , πως δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν είναι πραγματική κάνναβη και πως δεν είναι “σαν όλα τα άλλα“. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι άρχισαν να πείθονται με μια δοκιμή και εμφανίστηκαν και ούκ ολίγα τυπάκια “τι-να-μου-κλάσει-ο-Αλκίνοος-τον-έχω-πιει-ήδη-όλο-τον-Βόσπορο” ανέφεραν πως όχι απλά δουλεύει αλλά τους οριζοντίωσε με τρόπο που δεν το έκανε ούτε το πιο δυνατό Skunk. Επιτέλους! Κάποιος έλυσε τον γρίφο και έφτιαξε ένα μείγμα βοτάνων που είναι σαν το… χασίς! Ήταν όμως έτσι;
Spice Gold: Αδερφάκι του Spice -- περιέχει κάποια
Spice Gold: Αδερφάκι του Spice — περιέχει κάποια “φυτά”, όπως εξάλλου φαίνεται πέραν αμφιβολίας από την εικόνα.
Οι πιο σώφρονες και “διαβασμένοι” των fora σήκωσαν καχύποπτα το φρύδι. Δεν τους έπειθε η λίστα των συστατικών του Spice. Δεν ήταν δυνατόν μικροποσότητες αυτών των φυτών, μικρότερες των 500 mg(μισό γραμμάριο) να έχουν τέτοια συνέργεια που να τινάζουν και τις κάλτσες χρόνια κανναβαίων — και αυτό έτσι τυχαία να το βρήκε μια εταιρειούλα και να έπιασε το jackpot.
Τελικά, αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο: αναλύσεις επί αναλύσεων δεν έβρισκαν μέσα στο μείγμα τίποτα γνωστό από άποψη ψυχοενεργων -πχ THC- , δεν βρήκαν όμως ούτε χαρακτηριστικά μόρια των φυτών τα οποία ο κατασκευαστής έλεγε πως περιείχε το Spice.  Το μυστήριο παρέμεινε ως το 2009 όταν και βρέθηκε πως το Spice περιείχε ένα ανάλογο της ουσίας CP 47,497 (δεν λατρεύεις πραγματικά αυτά τα δυσνόητα, “επικίνδυνα” κωδικά ονόματα;) η οποία είναι ένα συνθετικό κανναβινοειδές που είχε συνθέσει η εταιρεία φαρμάκων Pfizer στα ’80s!
Αργότερα βρέθηκε πως τα άλλα αδερφάκια του Spice περιείχαν και αυτά “παράξενες ουσίες“, συνθετικά κανναβινοειδή όπως το JWH-018, το JWH-200, το JWH-073,  και το HU-210. Μετά από αυτή την “αποκάλυψη“, η αγορά πλημμύρισε από “κλώνους” αυτών των προϊόντων, ένα εκ των οποίων είναι και τοHead Trip. Η κάθε επίδοξη εταιρεία έβγαζε την δικιά της “φόρμουλα” με “φυτικά μείγματα” που περιείχαν μια από αυτές τις ουσίες ή ακόμα και μείγματα αυτών των ουσιών — στα οποία άρχισαν να ανιχνεύονται και καινούργιες ουσίες που δεν υπήρχαν στο αρχικό Spice όπως οι AM-694 και AM-2201.
Herbal my ass — πάντως κάποιοι από ότι φάνηκε άρχισαν να κάνουν το homework τους, να ψάχνουν την βιβλιογραφία, να βρίσκουν συνθετικά κανναβινοειδή και να τα πουλάνε ψεκασμένα πάνω σε κάποια φυτική ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου