Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!.ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Φιλορωσικό κόμμα ιδρύεται στην Ελλάδα από τον Ιβάν Σαββιδη»




O ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Ιβάν Σαββίδης, με πληθώρα ενδιαφερόντων πλέον στη χώρα μας, που προφανώς δεν εξαντλούνται στην επιρροή του μόνο μέσω της τηλεοπτικής άδειας, δεν αποκλείει να ιδρύσει πολιτικό κόμμα, αναφέρουν οι πληροφορίες των "Παραπολιτικών" ιδιοκτησίας του ανταγωνιστή του Ι.Σαββίδη, εφοπλιστή Ε.Μαρινάκη

Οι ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα να διαδραματίσει και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γενικός γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως γνωστόν διατηρεί πολύ στενές πλέον οικογενειακές χέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναμένεται να αποτελέσει άξονα διείσδυσης στον χώρο της ΟΝΝΕΔ της οποίας άλλωστε ηγήθηκε και γνωρίζει άριστα, προκειμένου να προσελκύσει στις τάξεις του νέου κόμματος καινούρια πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στην πολιτική.

Εδώ και καιρό έχουν γίνει γεύματα και δείπνα εργασίας με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που εμφανίζονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κόμματος. Τα γεύματα όπως είχαν γράψει στο παρελθόν τα Παραπολιτικά, προηγήθηκαν ενός ταξιδιού που επρόκειτο να κάνει ως αγγελιαφόρος στην… πολιτική μητρόπολη του σχετικού εγχειρήματος, δηλαδή τη Μόσχα, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τύπου στην κυβέρνηση Σαμαρά, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει σπουδάσει στη ρωσική πρωτεύουσα και διατηρεί και πολιτικές επαφές εκεί.

Στο όλο εγχείρημα ενδέχεται να εμπλακεί και ένας ακόμα ελληνικής καταγωγής και προερχόμενος από την πρώην ΕΣΣΔ επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για τον Μπόρις Μουζενίδη, που διατηρεί στενές επαφές και αυτός, όπως και ο Σαββίδης, με το Κρεμλίνο και τον Ρώσο πρόεδρο.
Το νέο κόμμα θα έχει εθνικοπατριωτικό χαρακτήρα, εντασσόμενο στο χώρο της Δεξιάς
Είναι ακόμα σαφές ότι το νέο κόμμα -αν αυτό τελικώς δημιουργηθεί- θα αποσκοπεί να αποτελέσει αντίβαρο στα ελληνικά πολιτικά πράγματα έναντι της επιρροής που ασκεί έντονα πλέον η αμερικανική πλευρά ακόμη και στο κυβερνών κόμμα.

Οι πληροφοριες του pronews.gr, πάλι, διαφέρουν εντελώς: Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο κόμμα. "Η Μόσχα δεν έχει καμία πολιτική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, πλέον... Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει" αναφέρει σε συνεργάτη του pronews.gr υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής κυβέρνησης.
Πάντως θα άξιζε να γίνει μια τέτοια προσπάθεια από τον Πόντιο μεγαλοεπιχειρηματίας. Σίγουρα θα κέρδιζε ένα σημαντικό τμήμα των πολιτών. Απλά πρέπει να βρεθεί και ο ηγέτης του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου