Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τι κρύβεται πίσω από το σεισμό των Ιωαννίνων;...








Νύχτα θρίλερ στα Ιωάννινα.
Τι συνέβη ξαφνικά στην ιστορική πόλη η οποία βρίσκεται πάνω σε μια θάλασσα από πετρέλαιο;
Έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές για τις αγοραπωλησίες εκτάσεων στην περιοχή;  Μήπως δεν ήταν ακριβώς φυσικό φαινόμενο αλλά προήλθε από ανθρωπογενή δραστηριότητα ο χθεσινός σεισμός;
Στο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), οι επιστήμονες τονίζουν πως οι σεισμοί μπορεί να προκληθούν από την παραγωγή πετρελαίου, διαφέροντας στο μέγεθος και τον τρόπο που το αναφέρουν οι ειδήσεις.
Το πετρέλαιο γενικά βρίσκεται σε διαπερατά ιζήματα που είναι μαλακά και όχι σε σκληρά πετρώματα.
Όταν, λοιπόν, το πετρέλαιο αφαιρείται, η γη κινείται και απελευθερώνει μια ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα  μικρό “σεισμικό γεγονός”- που όμως είναι κάποιων λίγων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Αυτό συμβαίνει, καθώς με εξοπλισμό της υψηλής τεχνολογίας, οι εταιρείες  πετρελαιοειδών εντοπίζουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές για να σπάσουν την επιφάνεια κάτω από τη θάλασσα, ώστε να μπορέσουν να πάρουν το πετρέλαιο.
Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να τρυπήσουν έως 3000 μέτρα.
Το πετρέλαιο αναρροφείται από τους πόρους του ιζήματος που περιέχεται σε αυτό και έτσι οι βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που έχουν εκκενωθεί.
Σύμφωνα με τον Robert Morton, ένα θαλάσσιο γεωλόγο του USGS, σε μεγάλη κλίμακα βρίσκεται ο όγκος των εκτοπισμένων που παράγει η κίνηση τη γης και μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό σεισμικό γεγονός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου