Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μελβούρνη: Σημερα, Τετάρτη η «δίκη» για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα



ΤΕΤΆΡΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2016





Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, θα γίνει μια «εικονική δίκη» στη Μελβούρνη: Ελλάδα εναντίον Βρετανίας με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του
Παρθενώνα.

marmara-parthenona
Δυστυχώς, όλες οι διαθέσιμες θέσεις για την εκδήλωση αυτή έχουν διατεθεί. Ευτυχώς, όμως, όσοι έχουν πρόσβαση στο Facebook (δική τους σελίδα, δηλαδή) μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη δίκη.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.35 (ώρα ανατολικής Αυστραλίας) την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, και θα μεταδίδεται από την σελίδα του Κυριάκου Gold ΕΔΩ
Μάλιστα, οι θεατές θα μπορούν να κάνουν και σχόλια.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων Αυστραλίας (Hellenic Australian Lawyers Association) και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Monash στο Monash Law Chambers, (555 Lonsdale Street Melbourne).


Συμμετέχουν, δε, κορυφαίοι νομικοί και πανεπιστημιακοί. Στην έδρα του εικονικού δικαστηρίου (moot court) θα είναι οι δικαστές Αιμίλιος Κύρου και Rita Zammit, του Ανώτατου Δικαστηρίου Βικτώριας και Justice Debra Mortimer του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπεί στο «δικαστήριο» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βικτώριας, Παύλος Αναστασίου, και τη Μεγάλη Βρετανία ο Julian Burnside.




Την συζήτηση θα διευθύνει η επίτιμη καθηγήτρια Gillian Triggs, πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αυστραλίας, ενώ στο πάνελ θα συμμετέχουν από το Πανεπιστήμιο Monash, ο αναπληρωτής καθηγητής Douglas Guilfoyle (ειδικός σε θέματα Διεθνούς Δικαίου), ο δρ Τριαντάφυλλος Γκούβας (ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου), ο Dr Andrew Connor (Ιστορικός) και η δρ Ευαγγελία Αναγνώστου-Λαουτίδη (ειδική σε θέματα Κλασικών Μελετών).





ΠΗΓΗ: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου