Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Κατρούγκαλος: Το Μνημόνιο έχει την υπογραφή μας και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε


Αν και το χαρακτήρισε νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα

Κατρούγκαλος: Το Μνημόνιο έχει την υπογραφή μας και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε

Για το ασφαλιστικό είπε ότι «όλα τα άλλα που κάναμε πλην του ΕΚΑΣ ήταν με αριστερό προσημο και αριστερή ευαισθησία» - «Καταλαβαίνω την απόγνωση των συνταξιούχων»

Το Μνημόνιο είναι ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα αλλά «από κάτω έχει την υπογραφή μας και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η βασική ουσία όμως της πολιτικής μας είναι ότι προσπαθούμε να αδρανοποιήσουμε τις φιλελεύθερες αιχμές που έχει και να απαλείψουμε κάθε τι υφεσιακό. Είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά τα καταφέρνουμε όπως με το ασφαλιστικό» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Κατά τον υπ. Εργασίας με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό «αν και δεν αποφύγαμε το κακό όπως η μείωση του ΕΚΑΣ, αντιμετωπίσαμε όμως όλα τα άλλα κακά».

«Όλα τα άλλα πλην του ΕΚΑΣ ήταν με αριστερό προσημο και αριστερή ευαισθησία» πρόσθεσε ο υπ. Εργασίας υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλο σύστημα που να δίνει τέτοια ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρώπη».

Κατά τον Γιώργο Κατρούγκαλο «το ασφαλιστικό δεν ξανανοίγει. Το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο γιατί ήθελε αίμα αλλά δεν του το δώσαμε. Θεωρούμε ότι το ΔΝΤ θα απομονωθεί (σ.σ. στα εργασιακά) όπως έγινε και στην πρώτη διαπραγμάτευση».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις συνταξιούχων κατά των περικοπών που τους έχουν επιβληθεί στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας για άλλη μια φορά χαρακτήρισε «θετικό όλοι να διεκδικούν τα αιτήματά τους με τον πιο πρόσφορο τρόπο» επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι «οι επικουρικές είχαν μια αναπροσαρμογή στο 20% όσων παίρνουν επικουρικές και στο 10% στο σύνολο των συνταξιούχων»

«Εγώ καταλαβαίνω την απόγνωση. Αν δεν κάναμε την παρέμβαση δεεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε στο μέλλον συντάξεις» πρόσθεσε για το θέμα.

Για το θέμα, τέλος, του κατώτατου μισθού είπε ότι «οι μισθοί έχουν πέσει σε επίπεδο που ελάχιστα εξασφαλίζει στους ανθρώπους και μοιραία παρασύρουν και τις συντάξεις, πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Εγγυηθήκαμε ότι κανείς δεν θα πέσει κάτω των 1.300 μεικτών αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, τίθεται θέμα επιβίωσης όταν εργαζόμενοι παίρνουν 100 ευρώ το μήνα. Σκοπός μας είναι τα 100 ευρώ να γίνουν αξιοπρεπής μισθός».

Αποκάλυψε τέλος ότι στα σχέδια του υπ. Εργασίας είναι να λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο όσοι συνταξιούχοι έχουν απορίες μετά τις επιστολές που έλαβαν να πάρουν απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου