Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μπουτάρης: Γη των προγόνων των Τούρκων η Θεσσαλονίκη – Ο Κεμάλ δεν ήταν φονιάς



Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται περίτρανα για μία ακόμα φορά πως η Ελλάδα δεν κυβερνάται από το ελληνικό πνεύμα αλλά από κάτι άλλο.
Μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπερασπίστηκε το άνοιγμα της πόλης στην Τουρκία και θύμισε τους 5.000 Τούρκους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου πέρσι, επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
«Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι» σημείωσε μεταξύ άλλων επικροτώντας τους Τούρκους που αποτίουν φόρο τιμής στη γη των προγόνων τους (!!!), όπως πράττουν οι Έλληνες στην Μικρά Ασία.
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και αποτίνουμε σεβασμό στη γη των προγόνων μας. Έτσι και οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν να επισκεφτούν τη γενέτειρά του. Επομένως, θα σας δώσω την ευκαιρία αυτή. Όσο οι Τούρκοι έρχονται εδώ, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα δει ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και ότι δεν θέλουν πόλεμο. Νοιώθουν ότι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και ότι τα πράγματα αμβλύνονται. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα τώρα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου