Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ποινική Δίωξη Κατά Των Εταιρειών Ακτωρ Και Μοχλός Για «Στημένους» Διαγωνισμούς



aktor-650

Ποινική Δίωξη Κατά Των Εταιρειών Ακτωρ Και Μοχλός Για «Στημένους» Διαγωνισμούς

24 Νοέμβριος, 2016
Η δίωξη, που θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, είναι αποκύημα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η εισαγγελέας κυρία Βαρβάρα Γνεσούλη, και αφορά προσυνεννοημένες προσφορές των εν λόγω εταιρειών, κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων προβλήτα του ΟΛΘ αλλά και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι.
Κομβικές για την άσκηση της δίωξης ήταν οι επιστολές που αντήλλαξαν οι υπεύθυνοι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών, κατά το διάστημα 2008 – 2012, βάσει των οποίων προκύπτει ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ τους, προκειμένου να αποσυρθεί η ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ (η οποία και είχε αρχικώς αναλάβει τα δυο έργα), και να αναλάβει η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν γνώση της προσυνεννόησης όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών.
Οι διαγωνισμοί
O μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΛΘ είχε προκηρυχτεί το Φεβρουάριο του 2011, με τη δαπάνη του έργου να ανέρχεται στα περίπου 74 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΑΚΤΩΡ είχε υποβάλλει στον διαγωνισμό, τη δεύτερη πιο συμφέρουσα προσφορά.
Η σύμβαση για την ανακαίνιση της γραμμής Ομόνοια -Μοναστηράκι υπογράφηκε το 2008, με τελικό ανάδοχο την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, παρά το γεγονός ότι ήταν τρίτη στον σχετικό πίνακα μειοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου