Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ολυμπία Εύπραξις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις



Κοιν.Σ.Επ Ολυμπία Εύπραξις


Ο σκοπός της δημιουργίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχειρήσεως « ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΠΡΑΞΙΣ» εκφράζει τα ιδανικά και το βασικό καθήκον της επιχειρήσεως προς τη κοινωνία , όπως αυτό διατυπώνεται στο όραμά μας .
TO ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΥΠΡΑΞΕΩΣ
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΠΡΑΞΙΣ οραματίζεται τη διατροφική αυτάρκεια και αποδέσμευση από τον έλεγχο που ασκούν στη διατροφή και στην υγεία των ανθρώπων , τόσο τα πιστωτικά ιδρύματα, όσο και τα μονοπώλια των σπόρων, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των δικτύων παραγωγής, διανομής και πώλησης τροφίμων.
Οραματίζεται αυτή την αυτάρκεια μέσα από τη παραγωγή και προώθηση ελληνικών προϊόντων, αναπτύσσοντας συνέργειες με Έλληνες παραγωγούς, επιχειρηματίες και ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε όλη την Υφήλιο .
Το Όραμα θεμελιώνεται μόνο πάνω στη διαφάνεια , την αλήθεια και τη δικαιοσύνη που οφείλει να διέπει κάθε δράση και ενέργεια όλων των μελών και συνεργατών της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΥΠΡΑΞΕΩΣ
Οι κατευθυντήριες ερωτήσεις που τέθηκαν εξ αρχής για την αναγκαιότητα δημιουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΥΠΡΑΞΕΩΣ και οι αντίστοιχες απαντήσεις δόθηκαν ακολουθώντας τη μέθοδο της Σωκρατικής διαλεκτικής . Η σωκρατική διαλεκτική είναι μια μέθοδος ελεγκτική, η οποία στοχεύει όχι μόνο στην ανακάλυψη της αλήθειας αλλά και στη διερεύνηση ποικίλων θεμάτων (ηθικών, πολιτικών, κοινωνικών) και στην αγωγή των συνομιλητών.
Με αυτό τον τρόπο ορίσαμε με σαφήνεια την αναγκαιότητα δημιουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΥΠΡΑΞΕΩΣ μέσα σε αυτή τη χρονική συγκυρία και στο τρέχον οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον , με τις εξής ερωτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις :
1. Γιατί υπάρχει η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΠΡΑΞΙΣ : Για να προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στην Υφήλιο, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης και υποστήριξης μεταξύ των όπου γης Ελλήνων
2. Γιατί είναι σημαντική η προώθηση των ελληνικών προϊόντων : Για να απολαμβάνουν οι καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής και θεραπευτικής αξίας , ενισχύοντας τους Έλληνες παραγωγούς και δημιουργώντας ισχυρούς και παραγωγικούς δεσμούς με τον Ελληνισμό της Διασποράς .
3. Γιατί είναι σημαντικό να απολαμβάνουν οι καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας , να ενισχύονται οι Έλληνες παραγωγοί και να σφυρηλατούνται δεσμοί με τους Έλληνες της Διασποράς : Για την εξασφάλιση της υγείας και ευζωϊας των καταναλωτών, την οικονομική ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων παραγωγών και τη δημιουργία αντίποδα στις τάσεις αφομοίωσης των Ελλήνων της Διασποράς στις χώρες διαμονής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου