Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι έλεγε το απόρρητο τηλεγράφημα από τις ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών




Τι έλεγε το απόρρητο τηλεγράφημα από τις ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών
Στην πολύμηνη συνεργασία Αθήνας και Ουάσινγκτον για να αντιμετωπιστεί η «επιθετικότητα» του Βερολίνου και να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη αναφέρεται απόρρητο τηλεγράφημα του πρεσβευτή μας στην Ουάσινγκτον Χρήστου Παναγόπουλου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Ουάσινγκτον καθοδήγησε την Αθήνα για τη στάση που έπρεπε να ακολουθήσει έναντι του Βερολίνου.
Η βασική προτροπή ήταν «να αποφύγει να αντιπαρατεθεί μετωπικά με το Βερολίνο, καθώς στόχος θα πρέπει να είναι η «δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».
Η έκθεση συντάχτηκε στις 16 Ιουλίου και ο Έλληνας διπλωμάτης, επικαλούμενος επικοινωνία που είχε « με τακτικό συνομιλητή του ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ» καταγράφει το κλίμα στη συνάντηση Λιου – Σόιμπλε που είχε διεξαχθεί την ίδια μέρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/628360/ti-elege-to-aporrito-tilegrafima-apo-tis-hpa-gia-tis-diapragmateyseis-elladas-pistoton#ixzz4Qvg2VgPV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου