Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έλληνες, οι μακροβιότεροι δούλοι όλων των εποχών! Μήπως γι αυτό είμαστε 1690 χρόνια δούλοι;Toυ Μ. Καλόπουλου


YPOTAGI STIS EXOYSIES

Έλληνες, οι μακροβιότεροι δούλοι όλων των εποχών!
Μήπως γι΄ αυτό είμαστε 1690 χρόνια δούλοι;
«Όλοι να αποτάσσεστε στις κατά τόπους εξουσίες. Δεν υπάρχουν εξουσίες παρά μόνο απ' τον θεό. Όσες υπάρχουν (όλες) απ' τον θεό είναι διορισμένες.
Όποιος λοιπόν αντιστέκεται στην εξουσία, στην διαταγή του θεού αντιστέκεται, και δικαίως θα τιμωρηθεί.
Διότι (όλοι!) οι άρχοντες (της γης) δεν είναι φόβος των αγαθών έργων, αλλά των κακών. Θέλεις λοιπόν να μην φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το αγαθό (όπως αυτή το ορίζει), και θα έχεις έπαινο απ' αυτήν. Διότι (η κάθε εξουσία) βοηθός του θεού είναι ώστε να κάνεις το αγαθό. Αν όμως κάνεις το κακό, να φοβάσαι, γιατί (οι εξουσιαστές) δεν φοράνε τα όπλα τους χωρίς λόγο.
Υπηρέτες και εκδικητές του θεού είναι (οι εξουσιαστές) για να επιβάλουν την οργή (του θεού!) σ' οποίον πράττει το κακό.
Γι' αυτό είναι αναγκαίο να αποτάσσεστε, όχι μόνο από φόβο για την οργή της (εξουσίας), αλλά και για την (ιουδαιο-βιβλική σας) συνείδηση. Γι' αυτό άλλωστε πληρώνετε φόρους, γιατί (όλες οι εξουσίες του κόσμου), συνεργάτες του
θεού (μας) είναι, που το θέλημά του επιβάλουν. Αποδώστε τους λοιπόν όλες τις οφειλές σας, φόρους, δασμούς, φόβο, υποταγή, σεβασμό και τιμές».
Καινή Διαθήκη Απόστολος Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή του Κεφάλαιο 13.

Αλήθεια αυτό είναι το τελικό ζητούμενο του χριστιανισμού; Η απόλυτη υποδούλωση στις ανώτερες γήινες εξουσίες; Προφανώς ναι! Ας παρακολουθήσουμε την σκέψη του Παύλου μιας και μας δίνει περισσότερα στοιχεία επ' αυτού.
«21 Ήσουν δούλος όταν προσκλήθηκες; Μη σε στενοχωρεί αυτό. Αλλά κι αν έχεις τη δυνατότητα ν' αποκτήσεις την ελευθερία σου, προτίμησε να επιλέξεις εκείνο που είναι χρησιμότερο.
22 Γιατί εκείνος που ήταν δούλος, όταν προσκλήθηκε από το Θεό, και τώρα ανήκει στον Κύριο, έχει απελευθερωθεί από τον Κύριο. Παρόμοια, κι εκείνος που ήταν ελεύθερος, όταν προσκλήθηκε, τώρα πια είναι δούλος του Xριστού.
23 Πληρώθηκε ακριβά η εξαγορά σας. Μην υποδουλώνεστε σε ανθρώπους.
24 Αδελφοί, ο καθένας στη θέση που βρισκόταν, όταν προσκλήθηκε από το Θεό, σ' αυτήν ας μένει κοντά στο Θεό.»
Α' Κορινθ., 7.21-24.
«Οι δούλοι να υπακούετε στους κατά σάρκα κυρίους μετά φόβου και τρόμου με την απλότητα της καρδιάς σας, σαν να υπακούετε στον Χριστό, όχι για τα μάτια, σαν να θέλετε να αρέσετε στους ανθρώπους, αλλά ως δούλοι, κάνοντας το θέλημα του Θεού με την ψυχή σας.» Εφεσίους. 6.5-6.
«Όσοι είναι δούλοι κάτω από το ζυγό, τους δεσπότες τους να θεωρούν άξιους κάθε τιμής για να μην βλασφημείται η διδασκαλία και το όνομα του Θεού. Αυτοί δε που έχουν πιστούς δεσπότες να μην τους καταφρονούν, διότι είναι αδελφοί, αλλά περισσότερο να δουλεύουν, διότι είναι πιστοί και αγαπητοί αυτοί που αντιλαμβάνονται την ευεργεσία.» Α Τιμόθεου 6.1-2.
«Οι δούλοι να υποτάσσονται στους δεσπότες τους, να είναι ευάρεστοι, να μην αντιλέγουν, να μην τους εγκαταλείπουν, αλλά πίστη να δείχνουν αγαθή για να κοσμούν έτσι την διδασκαλία του σωτήρος ημών Θεού.»Τίτου 2.9-10.
«Οι δούλοι της οικίας να υποτάσσονται με κάθε φόβο στους δεσπότες τους, όχι μόνο στους καλούς κι επιεικείς, αλλά και στους διεστραμμένους.» Α Πέτρου 2.18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου