Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΑΣ!!! ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΚΑΝΣΑΣ Η 19ΧΡΟΝΗ ΡΩΜΑΙΟΥ...















Η τρίτη στο 
Ή πρηροφορία δέν κοστίζει. Μοιραστήτε την. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το καλοκαίρι στο Μπίντγκοζ, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και παράλληλα συνεχίζει την προπόνηση της, με στόχο να δώσει συνέχεια στις σπουδαίες εμφανίσεις του 2016.


"Η προετοιμασία πάει πολύ καλά! Έχω μπει για τα καλά στους ρυθμούς της νέας μου ζωής. Ο προπονητής και η ομάδα με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή οπότε δεν είχα κάποιο πρόβλημα", είπε αρχικά η 19χρονη και συμπλήρωσε: "Ο πρώτος μου αγώνας στο τριπλούν θα γίνει στις αρχές του νέου έτους και θα είναι σε στυλ προπόνησης με μικρή φορά.

Ωστόσο, αυτό το Σάββατο έχουμε ένα μίτινγκ μεταξύ μας. Είναι κάτι σαν τεστ και ο προπονητής θα μας δοκιμάσει σε διαφορετικά αγωνίσματα από αυτά που ειδικευόμαστε".

Σε αντίθεση με την προπόνηση που έκανε τέτοια εποχή στην Ελλάδα, το φετινό πρόγραμμα της Ρωμαίου περιλαμβάνει αρκετό αναερόβιο και λιγότερα άλματα.

"Εδώ ακόμα δουλεύω αντοχή στην ταχύτητα, οπότε κάνω πολλά κομμάτια και κάποιες ασκήσεις τεχνικής. Στην Ελλάδα τέτοια εποχή έκανα και κάποια αλματάκια", είπε.

Η Ρωμαίου αν και έχεις μόνο λίγους μήνες στο Πανεπιστήμιο, κατάφερε να πετύχει το πρώτο της ρεκόρ.

"Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 10θλο αλμάτων (10 ασκήσεις για οριζόντια άλματα με βαθμολογία). Μια από τις ασκήσεις ήταν το πενταπλούν κουτσό με το πόδι της επιλογής μας. Εκανα ρεκόρ πρωτοετή για το Πανεπιστήμιο μου και ρεκόρ συνολικής βαθμολογίας πρώτης ημέρας 10θλου για πρωτοετή από όλα τα Πανεπιστήμια", είπε η νεαρή που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη από την πορεία της.

Η Ρωμαίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες της χειμερινής περιόδου, δίχως να αποτελούν το στόχο της στη χρονιά. "Ο κύριος στόχος για μένα είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, στο Μπίντγκοζ, στην πόλη που πέρυσι κατέκτησα το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18", κατέληξε η Ρωμαίου.

Η Ρωμαίου το 2016 βελτίωσε τρεις φορές το ατομικό της ρεκόρ, αφού ξεκίνησε με 13,33 μ. στα Χανιά (4/6), ακολούθησε το 13,39 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, και φυσικά το 13,55 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπίντγκοζ.




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου