Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΦΥΤΙΛΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ «ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ» Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΩ… ΠΑΡΟΧΩΝ!





POSTED ON ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 08, 2016, 10:59 ΜΜ

Κλίμα εκλογών δημιούργησαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο στόχος που τέθηκε για πρωτογενές πλεόνασμα σε 0,5% του ΑΕΠ για φέτος αποδείχθηκε ρεαλιστικός και υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο. «Δέσμευση είναι ότι κάθε ευρώ που πλεονάζει θα αναδιανέμεται στους αδύναμους συμπολίτες μας» πρόσθεσε. «Τελικός μας στόχος η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας»είπε ο κ. Τσίπρας.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την προστασία των ευπαθών ομάδων, με χρήματα από το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Πιο αναλυτικά: 
  • Έκτακτη ενίσχυση συνολικού ύψους 617 εκατ ευρώ σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη έως 830 ευρώ (με κατώτερο ποσό 300 ευρώ)
  • Μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου που έχουν χτυπηθεί από την προσφυγική κρίση
  • Παροχή 13ης σύνταξης σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη
«Όσο η χώρα θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη θα είναι η κοινωνική διανομή, γι αυτούς που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα, στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση. Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου Μαραθώνιου», κατέληξε.

Ζήτημα ο χρόνος που θα γίνει το διάγγελμα
– Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις στις 21.00 και άλλες πληροφορίες λένε ότι το διάγγελμα θα γίνει αύριο, Παρασκευή
– Η Βουλή τίθεται σε… συναγερμό, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού
– Αναμένεται «βροχή” νομοσχεδίων που θα κατατεθούν μέχρι να κλείσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων
Διάγγελμα θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στις 21.00 για μέτρα που αφορούν χαμηλοσυνταξιούχους και μονογονεϊκές οικογένειες.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο, Παρασκευή.
Η Βουλή τίθεται σε… συναγερμό, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και μέχρι το κλείσιμο των Χριστουγέννων, καθώς αναμένεται «βροχή’ νομοσχεδιών που θα κατατεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου