Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χριστούγεννα στη φυλακή για μάνα τεσσάρων – Ήθελε απλά να ταΐσει τα παιδιά της


ΛΕΜΕΣΟΣ: Χριστούγεννα στη φυλακή για μάνα τεσσάρων – Ήθελε απλά να ταΐσει τα παιδιά της

Χριστούγεννα σου λέει ο άλλος, «η γιορτή της αγάπης...»

Του Χαράλαμπου Ζάκου
Μητέρα από τη Λεμεσό με τέσσερα παιδιά θα περάσει τα Χριστούγεννα στις Κεντρικές Φυλακές επειδή πλαστογράφησε επιταγές, 700 και 800 ευρώ, για να αγοράσει τρόφιμα από υπεραγορά της περιοχής για να ταΐσει τα παιδιά της.
Στο πρόσωπο της άτυχης μάνας, που η οικονομική κρίση την έφερε σε αυτή τη θέση, η Δικαιοσύνη βρήκε την υπαίτιο της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου και κράτησε σε ένα κελί μια άτυχη μάνα που το μόνο που ήθελε ήταν να ταΐσει τα τέσσερα παιδιά της.
Τη τραγική ιστορία φέρνει στο φως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ και η συνάδελφος Ντίνα Κλεάνθους, διερωτώμενη μάλιστα κατά πόσον ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο για όλους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Δικαστής στο άκουσμα της δαιδαλώδους ζωής της μητέρας δάκρυσε, όμως επειδή η Δικαιοσύνη είναι τυφλή το δικαστήριο αποφάσισε τη προφυλάκιση της και μεταφέρθηκε σαν κοινός εγκληματίας στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2017 που θα ανακοινωθεί η ποινή της.
Αμάρτησε και να τιμωρηθεί...
Το κράτος δικαίου, πρόνοιας και λοιπών επιθέτων που χαρακτηρίζουν ένα δήθεν Ευρωπαϊκό κράτος στέλνει στη φυλακή μια 35χρονη μητέρα επειδή δεν πλήρωσε τα τρόφιμα της, ενώ για όλους όσους μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας δεν υπάρχουν στοιχεία για να περάσουν έστω και ένα βράδυ πίσω από τα σίδερα.
Αμάρτησε λοιπόν η συγκεκριμένη μάνα και η δικαιοσύνη πρέπει να την τιμωρήσει.
Να την τιμωρήσει που ήθελε να ταΐσει τα παιδιά της...
Το μπράβο και η χειραψία που θα έπρεπε αυτό το κράτος να της προσφέρει μετατράπηκε σε προφυλάκιση και χειροπέδες.
Κάποτε τιμούσαμε τη μάνα και την προσφορά της στην κυπριακή κοινωνία.
Κάποτε όμως...
ΥΓ: «Για τον κόσμο είσαι απλά μια μητέρα. Για το παιδί σου είσαι ο κόσμος όλος». Και αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη στερεί από κάποια παιδιά τον κόσμο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου