Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.«ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ».



«Ο καθένας μας θα κριθεί ως λαός και ως έθνος από το πώς συμπεριφερόμαστε στο Ισραήλ». «Η  Κρίση του Θεού έχει σχέση με την στάση του ατόμου μπροστά στο κράτος του Ισραήλ».

Η πολιτική και η θρησκεία συχνά παίρνουν μια περίεργη και διαστρεβλωμένη μορφή στην Αμερική. Στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και καιρό γεννιούνται και αναπτύσσονται διάφορες παράξενες και εκκεντρικές αιρέσεις και λατρείες, με τις περισσότερες να είναι αβλαβείς ή τουλάχιστον να μην έχουν την ικανότητα να προξενήσουν σοβαρές βλάβες και να επηρεάσουν την πολιτική της «υπερδύναμης». Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μια από αυτές, η πιο εμφανής και με την μεγαλύτερη επιρροή είναι το υπερ-πολιτικοποιημένο και καλά χρηματοδοτούμενο dispensational κίνημα, που είναι αρκετά ισχυρό μεταξύ των φονταμενταλιστών προτεσταντών. Οι dispensationalists καταφέρνουν να κατέχουν σημαντική επιρροή στην Ουάσιγκτον, ειδικά όσον αφορά την αμερικανική εξωτερική πολιτική. 

Το dispensational κίνημα έστρωσε το έδαφος στο οποίο αναπτύχθηκε ο «Χριστιανικός Σιωνισμός», ο οποίος έχει αλώσει το κύριο κομμάτι του mainline προτεσταντισμού, ειδικά στις ΗΠΑ. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως η «Θεωρία των Οικονομιών» και ως σύστημα βασίστηκε στα γραπτά του John Nelson Darby (1800-1882), ιδρυτή της κίνησης των «Χριστιανών Αδελφών» ή «Πλυμούθιων».
 Στο σύστημα-θεωρία των Οικονομιών (Dispensationalism) κεντρική θέση έχει το Ισραήλ και όχι η Χριστιανική Εκκλησία.
Η θέση της Εκκλησίας κατανοείται μόνο ως «μεγάλη παρένθεση» στο όλο θεϊκό σχέδιο).



 
«Η άποψή μου για τους Χριστιανούς Σιωνιστές;
 Είναι αποβράσματα, (scum) αλλά μην τους το πείτε.Χρειαζόμαστε όλους τους χρήσιμους ηλίθιους αυτή τη στιγμή».~ Δήλωση που φέρεται ότι είπε ο Binyamin Netanyahu, (Νετανιάχου).


Ο Χριστιανικός Σιωνισμός είναι η πίστη ενός μεγάλου τμήματος των Διαμαρτυρομένων Χριστιανών στις αγγλόφωνες χώρες και περισσότερο στις ΗΠΑ (κυρίως εκείνων που ανήκουν σε Ευαγγελικές & Πεντηκοστιανές εκκλησίες), ότι η επιστροφή των Εβραίων στους Αγίους Τόπους, και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, είναι η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.
Σύμφωνα με τους Χριστιανούς Σιωνιστές, ο Χριστός δεν μπορεί να επιστρέψει στη γη μέχρι πρώτα να συμβούν ορισμένα γεγονότα: Οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στην Παλαιστίνη, να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ και να ανοικοδομήσουν τον ναό του Σολομώντα, στη συνέχεια, όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στη τελική, μεγάλη μάχη του Αρμαγεδδώνα.
 


Τα  παρακάτω άρθρα είναι  από την ιστοσελίδα «ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ»  και  το  πρώτο  είναι μετάφραση  από  το αμερικάνικο  περιοδικό ‘Charisma’, που υποστηρίζει τον χριστιανικό σιωνισμό.  (μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ,  Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011).

Το κίνημα του ‘χριστιανικού σιωνισμού’ έχει γερές βάσεις στις ΗΠΑ μεταξύ των ‘αναγεννημένων χριστιανών’ (born againChristians).

Η οργάνωση Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ’(‘Christians United for Israel’ ή αρχικά: CUFI) προσέλκυσε 5.000 άτομα κατά το έκτο ετήσιο συνέδριο στην Ουάσιγκτον, καθιστώντας την τριήμερη εκδήλωση την μεγαλύτερη που διοργανώθηκε ποτέ από την οργάνωση.

Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες από εξέχοντες προσωπικότητες υπέρ του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και το εξωτερικό, καθώς υπήρχε και ζωντανό μήνυμα μέσω δορυφόρου από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην λεγόμενη ‘Νύχτα για να Τιμήσουμε το Ισραήλ’ (‘Night toHonor Israel’) του συνεδρίου, μίλησε ο Πρέσβης του ΙσραήλMichael Oren, Ιδρυτής και Πρόεδρος της CUFI πάστορας John Hagee ( πρόκειται για τον ‘αρχιερέα’ του χριστιανικού σιωνισμού) και η γνωστή προσωπικότητα της τηλεόρασης, δημοσιογράφος Glenn Beck.

Ο Beck έδωσε ένα παθιασμένο λόγο, εκφράζοντας τη σταθερή υποστήριξη προς το Ισραήλ. 

«Ο καθένας μας θα κριθεί ως λαός και ως έθνος από το πώς συμπεριφερόμαστε στο Ισραήλ».

 (Η  βασική θέση του χριστιανικού σιωνισμού. Με λίγα λόγια, η Κρίση του Θεού έχει σχέση με την στάση του ατόμου μπροστά στο κράτος του Ισραήλ! Σημειωτέον, ότι ο Beck είναι Μορμόνος στο θρήσκευμα).

Και προς τους αντισημίτες όλου του κόσμου, το μήνυμα του Beck ήταν κατηγορηματικό. «Αν ένα απεχθές καθεστώς έχει το δικαίωμα να σκοτώσει τους Εβραίους και να τρομάξει όσους στέκονται μαζί τους, δηλώνω, λογαριάστε και εμένα ως έναν Εβραίο και ας έρθουν για μένα πρώτα!  Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, όταν όλοι υψώνουμε τα χέρια μας, αλλάζουμε τον κόσμο. Δεν μπορούν να μας σκοτώσουν όλους. Ας το δηλώσουμε: «Είμαι Εβραίος»!

Μετά από δύο ημέρες του φιλο- ισραηλινής εκπαίδευσης και κατάρτισης για την υπεράσπιση του Ισραήλ, εκπρόσωποι της CUFI πήγαν στο Καπιτώλιο και πραγματοποίησαν εκατοντάδες συναντήσεις με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων και με την ηγεσία του Κογκρέσου. Οι εκπρόσωποι της CUFI ζήτησαν από τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους να αντιταχθούν στη μονομερή ανακήρυξη ενός παλαιστινιακού κράτους στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και να υποστηρίξουν την ενίσχυση της ασφάλειας του Ισραήλ και να πιέσουν για αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η χριστιανική κοινότητα να μεταφέρει προς τους εκπροσώπους της στην Ουάσιγκτον το μήνυμα ότι η υποστήριξή μας προς το Ισραήλ είναι ακλόνητη. Και οι δύο Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να κρατήσουμε την σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ ισχυρή και να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει τους πόρους, την διπλωματική υποστήριξη και τα σύνορα που είναι αναγκαία για την άμυνά του", δήλωσε ο πάστορας Hagee.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει πλέον περισσότερα από 725.000 μέλη. Στην ομιλία του, ο Beck ανακοίνωσε ότι και ο ίδιος επίσης θα ενταχθεί στην χριστιανική σιωνιστική ομάδα.

«Η αύξηση μας ήταν εξαιρετική και συνεχίζεται αμείωτη», δήλωσε ο David Brog, Εκτελεστικός Διευθυντής της CUFI. "Οι αίθουσες του Κογκρέσου ήταν γεμάτες με ακτιβιστές της CUFI που περίμεναν να συναντηθούν με τους εκλεγμένους ηγέτες τους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο με την υποδοχή που λάβαμε και τις επιπτώσεις που σαφώς έχουν οι συναντήσεις αυτές για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ".





Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013



Μπορεί να μην είναι Εβραίοι, αλλά λένε ότι «αισθάνονται Εβραίοι».


Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεσος οικογενειακός ή θρησκευτικός δεσμός με τον Ιουδαϊσμό, περίπου 1,2 εκατομμύρια Αμερικανοί αισθάνονται ότι έχουν μια «εβραϊκή συγγένεια», με πολλούς να αναφέρουν μια «προσκόλληση στο Ισραήλ» και μια ισχυρή έλξη για τις πολιτιστικές πρακτικές του Ιουδαϊσμού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.


Μια έρευνα για τους Εβραίους της Αμερικής, η οποία διεξήχθη από το Pew Research Center, ανέλυσε επίσης το σχεδόν 0,5 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ, που θεωρούν τους εαυτούς τους ότι είναι Εβραίοι, κατά κάποιο τρόπο, παρόλο που ανήκουν σε μια θρησκεία, εκτός του Ιουδαϊσμού και οι περισσότεροι δεν έχουν Εβραίους προγόνους ή Εβραίους μέλη της οικογένειας. [8 Ways Religion Impacts Your Life]


Σε πολιτικά θέματα, αυτή η ομάδα φαίνεται διαφορετική τόσο από τους κοσμικούς όσο και από τους θρησκευόμενους Εβραίους. Περίπου το 40 τοις εκατό είναι πολιτικά ‘συντηρητικοί’, σε σύγκριση με μόνο το 19 τοις εκατό των Εβραίων. Σχεδόν το 42 τοις εκατό των «Εβραίων από συγγένεια» είναι Ρεπουμπλικάνοι ή κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους - σε σύγκριση με το 41 τοις εκατό που είναι Δημοκρατικοί ή κλίνουν προς αυτούς. Αντίθετα , περίπου το 70 τοις εκατό των Εβραίων είναι συνδεδεμένοι με το Δημοκρατικό Κόμμα, με μόνο το 22 τοις εκατό να έχουν κλίση προς τους Ρεπουμπλικάνους.


Αυτή η ομάδα των Εβραίων από συγγένεια είναι επίσης έντονα συνδεδεμένη με την έννοια του Ισραήλ ως πατρίδα των Εβραίων - τόσο έντονα όσο εκείνοι που είναι πραγματικά Εβραίοι. Πιστεύουν, επίσης, το ίδιο όσο οι Αμερικάνο-Εβραίοι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν υποστηρίζουν το Ισραήλ αρκετά».


Μια μικρή μειονότητα αισθάνεται συνδεδεμένη με τον πολιτισμό μέσω της πρακτικής των εβραϊκών παραδόσεων ή ότι μοιράζεται «κοινές εβραϊκές αξίες». Το μεγαλύτερο μέρος, ή 60 τοις εκατό, δήλωσε ότι η γνώμη τους στηρίζεται σε θρησκευτικούς λόγους, με περισσότερους από τους μισούς να δηλώνουν ότι αισθάνονται Εβραίοι επειδή «ο Ιησούς ήταν Εβραίος».


Αυτό συνδυάζεται με μια άλλη έρευνα του Pew που δείχνει ισχυρή υποστήριξη προς το Ισραήλ από τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς, το 82 τοις εκατό από τους οποίους πιστεύει ότι «ο Θεός έδωσε στον Εβραϊκό λαό το Ισραήλ», σε σύγκριση με μόνο το 40 τοις εκατό των Εβραίων της Αμερικής.


Μόνο μια μειοψηφία, ή περίπου το 25 τοις εκατό αυτής της ομάδας, έχει κάποιους εβραϊκούς οικογενειακούς δεσμούς, συχνά μέσα από κάποιο/α σύζυγο ή παππού και γιαγιά εβραϊκής καταγωγής. Περίπου το 7 τοις εκατό από αυτούς αισθάνονται «πολιτισμικά και εθνοτικά Εβραίοι», αλλά δεν είναι τόσο «ευλαβείς».


Η ευθυγράμμισή τους με τον Ιουδαϊσμό, ωστόσο , δεν μεταφράζεται σε στήριξη σε πραγματικά εβραϊκά ιδρύματα. Μόνο το 4 τοις εκατό των νοικοκυριών είχαν μέλη της οικογένειας που ανήκαν σε μια συναγωγή και μόνο το 7 τοις εκατό ανήκε σε κάποια εβραϊκή οργάνωση. Αυτό είναι και το επίπεδο συμμετοχής που έχουν οι κοσμικοί Εβραίο-Αμερικάνοι, αλλά πολύ χαμηλότερο από εκείνο των θρησκευόμενων Εβραίων.


Τα ευρήματα από πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες

οι λευκοί ευαγγελικοί πιστεύουν δυο φορές περισσότερο από τους Εβραίους της Αμερικής, ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό.


Το Pew διαπίστωσε ότι το 82 τοις εκατό των λευκών Ευαγγελικών πιστεύει ότι ο Θεός έδωσε το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό. Αντίθετα, μόνο το 40 τοις εκατό των Εβραίων της Αμερικής συμφώνησε.


Ο Michael Lipka του Pew έγραψε σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του οργανισμού ότι για το θέμα της έρευνας " Τα συναισθήματα των Εβραίων για το Ισραήλ ήταν ίσα ή ακόμη και υπερέβαιναν εκείνα των λευκών ευαγγελικών προτεσταντών. "



"Εν μέρει η διαφορά οφείλεται στα χαμηλότερα επίπεδα της πίστης στο Θεό στους Εβραίους. Σχεδόν όλοι οι Ευαγγελικοί λένε ότι πιστεύουν στον Θεό, σε σύγκριση με το 72 % των Εβραίων (το 23 % λέει ότι δεν πιστεύει στο Θεό – αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Εβραίους δεν πιστεύει στον Θεό - και το 5 % λένε δεν γνωρίζει ή αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση)," έγραψε ο Lipka .


«Αλλά ακόμη και οι Εβραίοι που πιστεύουν στο Θεό είναι λιγότερο πιθανό να πιστεύουν ότι ο Θεός έδωσε τη γη που είναι τώρα το Ισραήλ στον εβραϊκό λαό από ό, τι οι ευαγγελικοί (55 % έναντι 82 %)."


Ο Lipka σημείωσε επίσης ότι οι ευαγγελικοί πιστεύουν περισσότερο από τους Αμερικανούς Εβραίους ότι οι ΗΠΑ «δεν κάνουν αρκετά για να υποστηρίξουν το Ισραήλ» και πιστεύουν λιγότερο ότι ένα κράτος του Ισραήλ και ένα παλαιστινιακό κράτος μπορούν να συνυπάρξουν.


Η έρευνα ήταν μέρος μιας ευρύτερης ανάλυσης των απόψεων των Εβραίων Αμερικανών από το Pew Research σε μια δημοσίευση με τίτλο «Ένα πορτρέτο των Εβραίων Αμερικανών»..


Σύμφωνα με την επισκόπηση της έκθεσης, τα δεδομένα προέρχονται από τηλεφωνικές συνεντεύξεις 3.475 Εβραίων σε όλες τις ΗΠΑ.



Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν μια αλλαγή στον τρόπο που οι Εβραιοαμερικάνοι αυτοπροσδιορίζονται.


"Οι Εβραιοαμερικάνοι λένε συντριπτικά ότι είναι υπερήφανοι που είναι Εβραίοι και έχουν μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν στον Εβραϊκό λαό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα του Pew Research Center", λέει αρχίζοντας η επισκόπηση.


"Όμως, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η εβραϊκή ταυτότητα αλλάζει στην Αμερική, όπου ένας στους πέντε  Εβραίους (22 %) περιγράφει τον εαυτό του ότι τώρα δεν έχει καμία θρησκεία."

Ο Ραβίνος Steven C. Wernick, Διευθύνων Σύμβουλος της Ηνωμένης Συναγωγής του Συντηρητικού Ιουδαϊσμού, είπε ότι η μελέτη «επικυρώνει τις ευρείες και σαρωτικές αλλαγές».


"Νιώθαμε τα μηνύματα να έρχονται. Η ώρα για την αλλαγή έφτασε. Η δημοσκόπηση Pew το αποδεικνύει", δήλωσε ο Wernick.


"Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι ο Συντηρητικός Ιουδαϊσμός είναι το ζωτικό επίκεντρο της Βορειοαμερικανικής Εβραϊκής Ζωής. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι υπάρχει παρακμή. Οι αριθμοί δεν λένε ολόκληρη την ιστορία".


 Προς έκπληξη πολλών Χριστιανών στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι Εβραίοι στην πραγματικότητα μισούν τους Χριστιανούς περισσότερο από τους Μουσουλμάνους.



Το ίδρυμα Pew Foundation μόλις κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα μιας μελέτης για την στάση απέναντι στις διάφορες θρησκευτικές ομάδες. Βασίστηκε σε απαντήσεις σε αυτή την ψηφοφορία όπου οι άνθρωποι βαθμολογούν τις θρησκευτικές ομάδες σε κλίμακα από 0 έως το 100, όπου το 0 αντανακλά την πιο ‘κρύα’, πιο αρνητική βαθμολογία και 100 την ‘θερμότερη’, την πιο θετική αξιολόγηση.


Η συνολική βαθμολογία για τους Εβραίους ήταν 63, λίγο πάνω από το 62 για τους Καθολικούς και 61 για τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς. Η φιλο-σημιτική στάση των Αμερικανών είναι πιο ακραία από ό, τι πραγματικά φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η Εβραία ανταποκρίτρια Emma Green της Atlantic έγραψε:


Οι ερευνητές επεσήμαναν, ότι οι ερωτηθέντες ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν το αίσθημα "θερμά" προς την θρησκευτική ομάδα στην οποία ανήκουν. Οι Καθολικοί αισθάνονταν έτσι για τους άλλους Καθολικούς, οι Ευαγγελικοί ήταν ενθουσιώδεις για του Ευαγγελικούς, κλπ.. Από όλες τις ομάδες στην έρευνα, οι Εβραίοι αισθάνθηκαν πιο πιστοί στην δική τους φυλή. Ο όρος "ζεστά" στην βαθμολογία για τους άλλους Εβραίους ήταν "89" στα 100, που μεταφράζεται "είμαστε εντελώς φοβεροί τύποι" στις αξιολογήσεις της κλίμακας Pew.


Έτσι, οι σχετικά υψηλά αξιολογήσεις των Καθολικών και των Ευαγγελικών είναι σε μεγάλο βαθμό μια αντανάκλαση του μεριδίου τους του πληθυσμού, η οποία είναι 25% ή περισσότερο το καθένα.


Η εβραϊκή βαθμολογία οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, σε βαθμολογία από μη Εβραίους. Ιδίως, οι Ευαγγελικοί είναι απλά τρελοί για τους Εβραίους, βαθμολογώντας τους με την πιο υψηλή βαθμολογία από ό, τι οποιαδήποτε άλλη ομάδα.


Πάντως, αυτό απέχει πολύ από μια «αμοιβαία αγάπη», καθώς οι Εβραίοι βαθμολογούν τους Ευαγγελικούς ΚΑΤΩ από κάθε άλλη ομάδα, χαμηλότερα ακόμα και από τους περιφρονημένους Μουσουλμάνους!



Αυτό δείχνει την ανοησία του ‘χριστιανικού Σιωνισμού’, που αποτελεί απλά ένα όχημα με το οποίο χειραγωγούνται οι Χριστιανοί  στο να έχουν τους ίδιους στόχους με τους Εβραίους, πολλές φορές συχνά εις βάρος των χριστιανικών συμφερόντων.


Η έρευνα επισημαίνει επίσης, ότι οι Εβραίοι είναι πολύ πιο δημοφιλείς μεταξύ των Λευκών παρά των ισπανόφωνων.


Αυτό δείχνει και το μέγεθος της προπαγάνδας πλύσης εγκεφάλου περί «ρατσισμού» που προορίζεται μόνο για τους Λευκούς.


Τα  Τέσσερα Ματωμένα Φεγγάρια


Στις 23 Μαρτίου 2015 προβλήθηκε στις ΗΠΑ το ντοκιμαντέρ του χριστιανού σιωνιστή πάστορα John Hagee “Four Blood Moons” (Τέσσερα Ματωμένα Φεγγάρια). Η προφητεία των «Ματωμένων Φεγγαριών» (Blood Moon Prophecy) είναι η θεωρία που προωθούν κάποιοι Αμερικάνοι προτεστάντες ιεροκήρυκες και «προφητικοί δάσκαλοι», όπως ο Hagee και ο εβραϊκής καταγωγής πάστορας Mark Biltz, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η «τετράδα» (το σπάνιο φαινόμενο τεσσάρων «διαδοχικών» ολικών σεληνιακών εκλείψεων, που συμπίπτουν με τις εβραϊκές γιορτές με 6 πανσέληνους και χωρίς να μεσολαβεί καμιά μερική έκλειψη Σελήνης), η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 είναι ένα σημάδι των έσχατων καιρών, όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή στις Πράξεις 2:20 και Αποκάλυψη 6:12. Παρά το γεγονός ότι οι απόψεις του Hagee και του Biltz προβλήθηκαν έντονα από τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έντυπα όπως το USA Today και την Washington Post, σύμφωνα με το ‘Christian Today’, μόνο μια «μικρή ομάδα Χριστιανών» θεωρεί την έκλειψη σημαντική.

 


Ο Μεσσιανικός Ιουδαϊσμός αναγνωρίστηκε στο Ισραήλ



Το παρακάτω άρθρο περί της πρόσφατης αναγνώρισης του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού στο Ισραήλ, είναι του Rabbi BaruchRubin, ενός «μεσσιανικού» ραββίνου των ΗΠΑ. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Charisma’.


Σύμφωνα βέβαια, με την Ιουδαϊκή ιστοσελίδαhttp://jewishisrael.ning.com/, η είδηση δεν είναι νέα, αλλά«ανακυκλωμένη» ήδη από το 2002.


Πριν προχωρήσουμε στο άρθρο να πούμε λίγα πράγματα για τον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό.

Οι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι

Οι Μεσσιανικοί Ιουδαίοι δεν δέχονται την ονομασία «χριστιανοί», καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελούν τμήμα του Ιουδαϊσμού, με την διαφορά ότι πιστεύουν στον «Μεσσία Γιεσούα». Ο Cahn είναι ο επικεφαλής της μεσσιανικής συνάθροισης με το όνομα “Beth Israel” στο Νιού Τζέρσεϊ.  Το θρησκευτικό αυτό κίνημα ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ και άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ των εκεί Εβραίων. Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, εκ των οποίων 15.000 με 20.000 ζουν στο Ισραήλ. Οι υπόλοιποι Ιουδαίοι τους αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία, αλλά και αποστροφή θεωρώντας ότι είναι συγκαλυμμένοι χριστιανοί που προσπαθούν να προσηλυτίσουν Ιουδαίους στην χριστιανική πίστη.


Ο Μεσσιανικός Ιουδαϊσμός είναι ένα θρησκευτικό κίνημα που αποτελείται από Εβραίους που έχουν πιστέψει στον Ιησού Χριστό, τον οποίον ονομάζουν «Γιεσούα» (“Yeshua”, Ιησούς στα εβραϊκά).

Ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ και άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ των εκεί Εβραίων με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει στις ΗΠΑ ένας πληθυσμός Εβραίων - ο συντριπτικά μεγαλύτερος σε όλη τη Γη- που ομολογούν πίστη στον Χριστό.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 500.000 Μεσσιανικοί Ιουδαίοι, («Messianic Jews»), εκ των οποίων 15.000 με 20.000 ζουν στο Ισραήλ.

Το σίγουρο είναι ότι τελευταία υπάρχει μέσα στο Ισραήλ μία θεαματική αύξηση ντόπιων Εβραίων που ασπάζονται τον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό.

Βέβαια η μορφή και η λειτουργία του Μεσσιανικού Ιουδαϊσμού δεν είναι «γνήσια» χριστιανική. Απουσιάζει η αναφορά στην Τριαδικότητα του Θεού, στην Θεότητα του Χριστού, στην ίδρυση και αποστολή της χριστιανικής Εκκλησίας, στο βάπτισμα στο νερό κλπ. Επίσης η σταυρική θυσία του Χριστού δεν πολυακούγεται, ενώ ο Σταυρός ούτε αναφέρεται (μιλάνε απλά για «ξύλο»), ούτε προβάλλεται πουθενά ως σύμβολο.

Αναφέρονται στον Χριστό ως Μεσσία του Ισραήλ και Λυτρωτή. Ποτέ δεν τον αναφέρουν Κύριο και σπάνια Υιό του Θεού. Οι ίδιοι τέλος, δεν δέχονται να τους αποκαλούν «χριστιανούς» και κρατάνε αποστάσεις (τουλάχιστον επίσημα) από τις χριστιανικές εκκλησίες και τους χριστιανούς. Ονομάζουν τις συναθροίσει στους «συναγωγές», τηρούν τις Ιουδαϊκές γιορτές, τιμούν το Σάββατο, υπερασπίζονται τις Ιουδαϊκές παραδόσεις, συνεχώς υπενθυμίζουν την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στο έθνος τους και στέκονται στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ.

Φυσικά οι Ιουδαίοι - και ιδιαίτερα οι φανατικοί – δεν τους πιστεύουν, τους αντιπαθούν, τους θεωρούν προδότες και δεν τους αναγνωρίζουν ότι είναι γνήσιοι Ιουδαίοι. Τους θεωρούν όργανα των «μισσιονάριων» του δυτικού χριστιανισμού που σκοπό έχουν τον προσηλυτισμό Ιουδαίων και την αλλοίωση της Ιουδαϊκής θρησκείας.

Σήμερα  βλέπουμε ολοένα και περισσότερους Εβραίους να επικαλούνται το όνομα του Ιησού Χριστού (έστω ως Γιεσούα), ένα όνομα που για πολλά χρόνια μέσα στο Ισραήλ αναφερόταν μόνο υποτιμητικά ή και υβριστικά, (για όσους έχουν διαβάσει ταλμουδικά κείμενα).




Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου:


Η Επιτροπή Μεσσιανικής Δράσης (MAC) οδήγησε τον αγώνα κατά δύο προτεινόμενων νόμων που σκόπευαν να κάνουν το Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό παράνομο στο Ισραήλ, έτσι και οι δύο προτάσεις απέτυχαν να γίνουν νόμος στη χώρα (Ισραήλ). Τώρα, η MAC (με το όνομα Επιτροπή Δράσης για το Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό στα εβραϊκά) έχει επισήμως αναγνωριστεί ως μια ισραηλινή μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Τώρα, επειδή οι Μεσσιανιστές Εβραίοι στάθηκαν στη θέση τους, οι Ισραηλινοί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια απόφαση. Είναι ο οποιοσδήποτε τύπος Ιουδαϊσμού που εξασκούν (ή δεν εξασκούν) πιο αληθινός από τον δικό μας τύπο Ιουδαϊσμού- τον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό;

Πρόσφατα, πάρα πολλά βιβλία εκδόθηκαν περιγράφοντας το Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό με ένα μάλλον θετικό φως.  Ένα νέο βιβλίο, γραμμένο από ένα ραββίνο που πρόκειται να εκδοθεί, περιγράφει το Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό σαν ένα παρακλάδι του Ιουδαϊσμού. Κόντεψα να πέσω από την καρέκλα μου όταν είδα ένα σκίτσο με ένα menorah (επτάφωτη λυχνία) με επτά κλαδιά που περιείχε το δικό μας τύπο Ιουδαϊσμού μαζί με τους Ορθόδοξους, τους Συντηρητικούς, τους Αναμορφωτές και τους Αναδομητές (Ιουδαίους).

Καθώς το κίνημα της Μεσσιανική συναγωγής σέβεται την εβραϊκή του κληρονομιά και υπερασπίζει την εθνική μας πατρίδα, το Ισραήλ, η εβραϊκή κοινότητα αρχίζει να μας κάνει χάρη. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο.

Όταν ο Ιησούς περπατούσε μέσα στη γη μας, Τον ακολουθούσαν χιλιάδες λαού εβραίων, αναζητώντας να μάθουν περισσότερα για το Θεό.  Αναζήτησαν τα σχόλια του στους νόμους του Sabbat (Sabbath), στη μεγαλύτερη εντολή, στους νόμους του kashrut(kosher). Ήταν δημοφιλής, τουλάχιστον στους am ha-aretz (τους κοινούς λαϊκούς).

Ομοίως, καθώς η εβραϊκή κοινότητα μεγάλωσε, το βιβλίο των Πράξεων δηλώνει ότι οι πιστοί είχαν βρει χάρη στον εβραϊκό λαό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ο ραββίνος Σαούλ (δηλ. ο Απόστολος Παύλος) πήγε στα ''μισθοφορικά του ταξίδια'', (οι Ιουδαίοι αποκαλούν, υποτιμιτικά, τους Μεσσιανικούς «μισσιονάριους» δηλαδή «μισθοφόρους» που εργάζονται, με την κρυφή υποστήριξη ευαγγελικών εκκλησιών του εξωτερικού, κυρίως των ΗΠΑ, για την μεταστροφή των Ιουδαίων στον Χριστιανισμό), συχνά τον ρωτούσαν να αγορεύσει στις τοπικές συναγωγές. Θεωρούνταν Εβραίος, εν τούτοις ένας Εβραίος που διέφερε από τα καθιερωμένα.

Πιστεύω ότι ο Μεσσιανικός Ιουδαϊσμός θα γίνει πιο αποτελεσματικός παρουσιάζοντας όλα όσα διακήρυξε ο Ιησούς κάνοντας το κίνημά μας και κάθε σύναξη σε αυτό το κίνημα, αρεστό στον Εβραϊκό λαό. Θα βρούμε χάρη, αλλά απαιτεί πειθαρχία και σκληρή δουλειά.

Ο Θεός έχει σχέδια για τον λαό μας. Κάλεσε τον Ισραήλ να γίνει ''φως των εθνών''. Αλλά αυτή τη στιγμή, ο Ισραήλ, στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ακόμα στο σκοτάδι. Μόνο ένα μικρό ποσοστό Ιουδαίων έχουν δει το Φως του Κόσμου.

Αυτοί είναι θαυμαστοί καιροί.- ο Ισραήλ μαλακώνει απέναντι στους Μεσσιανιστές Εβραίους. Μερικοί μας αγκαλιάζουν κιόλας. Τα βιβλία περιγράφουν με ειλικρίνεια του τι είναι ο Μεσσιανικός Ιουδαϊσμός.  Όλο και λιγότεροι περιγράφονται ως ''δολοπλόκοι μισθοφόροι'', αποφασισμένοι να καταστρέψουν τον Ιουδαϊκό λαό, όπως είχαμε περιγραφθεί στο παρελθόν.

Οι Μεσσιανιστές Εβραίοι είναι πλέον πιο ικανοί να σταθούν μαζί με την υπόλοιπη Εβραϊκή κοινότητα. Αυτό έχει οδηγήσει σε φυσιολογικές συζητήσεις στις οποίες μπορούμε να συστήσουμε τον ραββίνο μας τον Ιησού, το Μεσσία. Επίσης, υπάρχουν γεγονότα που η μη μεσσιανική εβραϊκή κοινότητα μπορεί να μοιραστεί μαζί μας. Αυτή η δοσοληψία θα χρησιμεύσει στον Κύριο για να εκπληρώσει τον σκοπό του. Θυμηθείτε, είμαστε όλοι κομμάτι του ίδιου menorah. Ετοιμαστείτε! Αισθάνομαι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί.

Shalom u'vracha (ειρήνη και ευλογίες).-
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου