Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.




OXI STHN EXATHLIWSH
“ΤΟ ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ”… ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ…    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΦΟΥΜΠΟΥ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΟΥΓΚΛ, ΤΟΥΙΤΕΡ, ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.. 

Ξεκίνησε η ζωντανή επικοινωνία μας !

ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΙΛΙΟΝ
Manolis Klabatseas : Έχω την εντύπωση πως εδώ στο fb μιλάμε μεταξύ μας και αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια. Μας μένει η εντύπωση πως κάτι κάνουμε. Ο παλιός δοκιμασμένος τρόπος ήταν η ζωντανή επικοινωνία. Είμαστε καμιά 25αριά στην Καλαμάτα που συναντιόμαστε 2 φορές τη βδομάδα. Κουβεντιάζουμε πρόσωπο με πρόσωπο υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Φέρνουμε κι άλλους στην ομάδα μας. Θέλουμε κάτι να κάνουμε, έστω μικρό έστω τοπικό που να λέει πως η κατάσταση δεν πάει άλλο.

bastille
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΣΙΩΠΗΛΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ, Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.. ΤΡΟΠΟΝΤΙΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ


ΚΑΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΝΙΚΗΤΗ!


Μας ενώνει η κοινή πεποίθηση πως πλέον δεν ορίζουμε τίποτα, πως όλη η χώρα ξεπουλιέται πως η περιουσία δημόσια και ιδιωτική περνάει σε λίγους ντόπιους και ξένους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με άλλους λαούς αλλά πιστεύουμε πως πρέπει να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τον τρόπο μας. Κατοχή είναι αυτό που ζούμε και γίνεται όλο και χειρότερη. Εθνικοαπελευθερωτικός είναι ο αγώνας αδέρφια. Έξω από το ευρώ και την ΕΕ που καταρρέει πριν μας πάρει μαζί της στον πάτο. Διαγραφή των χρεών – σεισάχθεια Συντακτική εθνοσυνέλευση για πραγματική δημοκρατία. Οικονομική ανασυγκρότηση με εθνικό νόμισμα Έτσι λοιπόν εμείς εδώ στην Καλαμάτα αυτόν τον αναχρονιστικό τρόπο της ζωντανής κουβέντας και της αυτοοργάνωσης βρήκαμε για να δράσουμε. Να δράσουμε πρέπει και το διαδίκτυο μας αποκοιμίζει. Το θέλουμε αλλά μόνο για πληροφόρηση και ενημέρωση όχι για αυτοσκοπό. Φίλοι μου οργανωθείτε είτε σε πολιτικές κινήσεις και σχηματισμούς είτε μόνοι σας με άλλους ανένταχτους. Μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια. Ψάξτε βρείτε κι άλλους σαν κι εσάς στη γειτονιά στην πόλη στο χωριό σας. Φτιάξτε ομάδες δράσης για αλληλεγγύη, για τους πλειστηριασμούς, για διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ. Έτσι θα φέρουμε πιο κοντά τη μέρα του παλλαικού ξεσηκωμού.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ…. ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε… ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! 

Εν τω μεταξύ μας ηρθε από το /www.gataros.net κι άλλο αίτημα για ζωντανή  επικοινωνία με ραντεβού στο Σύνταγμα μάλιστα και με τον Εθνικό μας Υμνο, το οποίο το παραθέτουμε αυτούσιο.  Ως γνωστόν και ιστορικά μιλώντας, εμείς δε συμπαθούμε τα ραντεβού αυτά στη χώρα του ανεύθυνου πολιτικού και των ατιμώρητων φονιάδων και γι αυτό μιλάμε για μικρές ομάδες εμπίστων για σιωπηλό σαμποτάζ..
Εμείς δεν τους ζητάμε να παραιτηθούν. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ…
Στις 5 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που αγαπάμε την πατρίδα μας, έχουμε ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος. Ένα χρόνο μετά το βροντερό ΟΧΙ και την προδοσία του Αλέξη Τσίπρα και των υπερφίαλων που τον περιτριγυρίζουν, ερχόμαστε και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. Εμείς δεν θέλουμε να παραιτηθούν. Εμείς θα τους διώξουμε… Ελικόπτερα και μ@κ@κίες δεν προλαβαίνουν… Τόσα απλά…. Για εμάς το ΟΧΙ είναι Οχι…
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ…. ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε… ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
ΥΓ 1 : Εμείς εκεί δεν θα πάμε για 2 ώρες… Θα κατσικωθούμε μέχρι να μας σπάσουν το ξύλο τα ΜΑΤ και θα μας κουβαλάν τα φορεία του ΕΚΑΒ, ή μέχρι να τους παραιτήσουμε…
ΥΓ 2 : Φιλοευρωπαϊστές, ευρωλάγνοι και λοιπές λουλούδες είναι ανεπιθύμητες/οι…
ΥΓ 3 : Ποτήρια με σαμπάνιες, γραβάτες και τσάντες λουί βιτόν απαγορεύονται. Επιτρέπονται σουβλάκια, τσίπουράκι και ούζο… Επίσης κορίτσια βάλτε στρωτό παπουτσάκι γιατί βλέπω να χρειάζεται περπάτημα, ορθοστασία και τρέξιμο όταν θα κυνηγάμε τους βρωμιάρηδες – άπλυτους(…) μπαχαλάκηδες μέχρι τα σπίτια τους στα βόρεια προάστια…
ΥΓ 4 προς Κυβέρνηση – Παρακράτος : Βάλτε τα τσογλάνια τους μπαχαλάκηδες να δουλέψουν και τότε θα δείτε το μένος μας… Στην Ελλάδα είναι απολύτως επιτρεπτή η αυτοάμυνα… και αυτή τη φορά θα είμαστε έτοιμοι…
ΥΓ 5: Καλούνται όλοι οι Έλληνες μπλογκερς να αναπαράγουν τα παρόν μήνυμα. Δεν χρειάζεται πηγή, δεν απαιτούνται πνευματικά ή άλλα δικαιώματα. Όλοι στο Σύνταγμα στις 5 Ιούλη αδέλφια, μόνο αυτό μετράει!!!…

Εκθεση ΔΝΤ (#imf): Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η #DeutscheBank


H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal.


«Από τις παγκόσμια συστημικά σημαντικές τράπεζες (globally systemically important banks, G-SIBs), η Deutsche Bank φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή σε συστημικούς κινδύνους, ακολουθούμενη από την HSBC και τη Credit Suisse», αναφέρει το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.




Η αναφορά αυτή του ΔΝΤ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι η Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 τράπεζες που απέτυχαν στον τελικό γύρο της «άσκησης αντοχής» (stress test) που πραγματοποίησε για να εκτιμήσει τις επιδόσεις τους σε μία ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Το ΔΝΤ σημείωσε ακόμη ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί περισσότερο έναν κίνδυνο μετάδοσης στο εξωτερικό (ενός σοκ) παρά στο εσωτερικό της Γερμανίας.

«Ειδικότερα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο βαθμό επιπτώσεων στο εξωτερικό, με βάση το μέσο ποσοστό απώλειας κεφαλαίων άλλων τραπεζικών συστημάτων εξ αιτίας ενός σοκ στον τραπεζικό τομέα τους», αναφέρει το ΔΝΤ.

Η σημασία της Deutsche Bank υπογραμμίζει την ανάγκη για διαχείριση των κινδύνων, εντατική εποπτεία και παρακολούθηση των διασυνοριακών εκθέσεων, καθώς και την ικανότητα των παγκόσμια συστημικών τραπεζών να μεταβαίνουν σε νέα καθεστώτα εξυγίανσης και εκκαθάρισης, σημειώνει το ΔΝΤ.

thetoc.gr

Χαστούκι ΔΝΤ στην Deutsche Bank! Είναι επικίνδυνη για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα!



H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal.

«Από τις παγκόσμια συστημικά σημαντικές τράπεζες (globally systemically important banks, G-SIBs), η Deutsche Bank φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή σε συστημικούς κινδύνους, ακολουθούμενη από την HSBC και τη Credit Suisse», αναφέρει το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η αναφορά αυτή του ΔΝΤ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι η Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 τράπεζες που απέτυχαν στον τελικό γύρο της «άσκησης αντοχής» (stress test) που πραγματοποίησε για να εκτιμήσει τις επιδόσεις τους σε μία ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.
Το ΔΝΤ σημείωσε ακόμη ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί περισσότερο έναν κίνδυνο μετάδοσης στο εξωτερικό (ενός σοκ) παρά στο εσωτερικό της Γερμανίας. «Ειδικότερα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο βαθμό επιπτώσεων στο εξωτερικό, με βάση το μέσο ποσοστό απώλειας κεφαλαίων άλλων τραπεζικών συστημάτων εξ αιτίας ενός σοκ στον τραπεζικό τομέα τους», αναφέρει το ΔΝΤ.
Η σημασία της Deutsche Bank υπογραμμίζει την ανάγκη για διαχείριση των κινδύνων, εντατική εποπτεία και παρακολούθηση των διασυνοριακών εκθέσεων, καθώς και την ικανότητα των παγκόσμια συστημικών τραπεζών να μεταβαίνουν σε νέα καθεστώτα εξυγίανσης και εκκαθάρισης, σημειώνει το ΔΝΤ.

Δημοψήφισμα τώρα: Έξω απ' την Ε.Ε. - φυλακή λαών


Δημήτρης Πατέλης*


Επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Κοινωνικό και Πολιτικό Μέτωπο Αγώνα που θα εκφράσει και θα προωθήσει τις αντι-Ε.Ε. διαθέσεις. 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.) δεν είναι μια πολιτική είδηση ρουτίνας. Σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων. Διενεργήθηκε με δεδομένο ότι θα λειτουργούσε σαν μια τελετουργική κίνηση ρουτίνας υπό πλήρη έλεγχο, ως μηχανισμός εκτόνωσης και ενσωμάτωσης ποικίλων τάσεων και διαθέσεων και ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ενίσχυση του ούτως ή άλλως ειδικού καθεστώτος του Η.Β. εντός Ε.Ε.

Ωστόσο, παρά τη μαζική χειραγώγηση, παρά τη σχεδόν σύσσωμη τοποθέτηση των ηγεσιών των βασικών πολιτικών δυνάμεων υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., παρ' όλη την ιδεολογική (και όχι μόνο) τρομοκρατία, το 52% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της εξόδου του Η.Β. απ' την Ε.Ε. Η ψήφος αυτή ήταν -όπως δείχνουν τα στοιχεία- κυρίως ταξική, ως αποστροφή του για τις επί δεκαετίες ασκούμενες πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού με τη σφραγίδα της Ε.Ε. στο πνεύμα του θατσερικού δόγματος της “απουσίας εναλλακτικής προοπτικής” (TINA). Κάθε νέο αντεργατικό-αντιλαϊκό μέτρο σε επίπεδο Ε.Ε. παρουσιαζόταν ως διακρατικά επιβεβλημένο χάριν της “ενιαίας Ευρώπης”, σαν να ήταν αναπόδραστο, μη αναστρέψιμο, οριστικό και αμετάκλητο, στο πνεύμα της “μοναδικής επιτρεπτής αλήθειας”, όπως αυτή εκφράζεται από τους νεοφιλελεύθερους προφήτες “των αγορών”... Όποιος τολμούσε να δει κριτικά ή/και να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα και τους θεσμούς, αντιμετώπιζε αποκλεισμό, περιθωριοποίηση και τη χλεύη των “ειδικών και ιθυνόντων”.

Αντιμετωπιζόταν με όρους ιδεολογικής τρομοκρατίας και αδυσώπητης προπαγάνδας από τα μίσθαρνα όργανα του κεφαλαίου και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ως “ανεδαφικός”, “μη σοβαρός”, “εκτός πραγματικότητας” ή/και “γραφικός”... 

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Η.Β. (ανεξαρτήτως προθέσεων και ιδεολογίας των ψηφοφόρων) εκ των πραγμάτων συντρίβει τον πυρήνα του όλου οικοδομήματος της Ε.Ε. και των συνακόλουθων δογμάτων-ιδεολογημάτων. Συντρίβει τα όρια μεταξύ επιτρεπτού, εφικτού και αδιανόητου που είχαν επιβληθεί επί δεκαετίες, αναστρέφει το “μη αναστρέψιμο”, καταδεικνύει ως ιστορικά παροδικό και παρωχημένο, τρωτό και ευάλωτο, αυτό που προβαλλόταν και εκλαμβανόταν ως το “μοναδικό σύγχρονο”, ανυπέρβλητο και αιώνιο. Η πάγια “αρραγής ενότητα της Ε.Ε.” είναι πλέον παρελθόν φέρνοντας στην επιφάνεια φυγόκεντρες τάσεις και διαδικασίες διάλυσης-αποσύνθεσης. Κλονίζεται και η πίστη των ανθρώπων στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, στα ΜΜΕ και στην προβεβλημένη καθεστωτική “διανόηση”.

Αυτό δεν είναι από μόνο του μια επαναστατική πράξη. Είναι όμως μια ιστορικής σημασίας καμπή, που δρομολογεί απρόβλεπτες διαδικασίες τόσο σε προοδευτική όσο και σε αντιδραστική κατεύθυνση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό το δημοψήφισμα, δεν θα μπορούν να αγνοούνται και να χλευάζονται πλέον εναλλακτικές προτάσεις, προγράμματα και προοπτικές. Ανοίγουν δρόμοι για ευρεία αναζήτηση και ζύμωση.

Η προσπάθεια των κυρίαρχων πολιτικών και ιδεολογικών μηχανισμών να παρουσιάσουν απαξιωτικά τη πλειοψηφία του δημοψηφίσματος ως “λάθος” κάποιων ψηφοφόρων που λοιδορούνται συλλήβδην ως γηραιοί, αμόρφωτοι, παρωχημένοι, αντιδραστικοί, ακροδεξιοί, ξενοφοβικοί κ.ο.κ., είναι ενδεικτική τόσο του πανικού που προκάλεσε το αποτέλεσμα, όσο και της ελιτίστικης αλαζονείας των ιθυνόντων. Σε αυτό το πνεύμα προετοιμάζουν το έδαφος για υποβάθμιση ή και ακύρωση της λαϊκής ετυμηγορίας και για ποικίλες χειραγωγήσεις. Όλοι θυμούνται το πως διαχειρίστηκαν στην Ελλάδα το 61,3% του ΟΧΙ με το ιουλιανό πραξικόπημα του 2015. Βέβαια, το ερώτημα στο δημοψήφισμα του Η.Β. (σε αντιδιαστολή με την ασάφεια του περυσινού ελληνικού) έχει τεθεί με οριακή σαφήνεια.

Ωστόσο, εδώ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το Η.Β. δεν είναι μια μικρή χώρα της περιφέρειας της Ευρωζώνης υπό καθεστώς επιτροπείας. Είναι η 5η οικονομική δύναμη στον κόσμο, παγκόσμιας εμβέλειας βιομηχανικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο, ισχυρή στρατιωτική και πυρηνική δύναμη, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με παγκόσμια πολιτισμική επιρροή.

Σημαντικό μέρος των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν είδε απλώς ως ευχάριστη έκπληξη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά και ως έναυσμα για τη δρομολόγηση αντίστοιχων διαδικασιών και σε άλλες χώρες. 

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, αρχίζουν να διαφαίνονται οι τάσεις και προθέσεις των ιθυνόντων της Ε.Ε. Ψέλλισαν κάποια λόγια περί “ανανέωσης της Ε.Ε.”, θέτουν στο τραπέζι σενάρια ακύρωσης των επιπτώσεων, μακροχρόνιας διαπραγμάτευσης και διευθέτησης της εξόδου του Η.Β., απειλές διάλυσης του ίδιου του Η.Β., κίνησαν ήδη εκστρατεία δυσφήμισης έως και απαγόρευσης των δημοψηφισμάτων κ.ο.κ. Το κύριο που τους απασχολεί είναι η αποτροπή ενός ντόμινο εξόδου χωρών από την Ε.Ε. Το πιο πιθανό είναι να επιδιώξουν αυταρχική περιφρούρηση-περιχαράκωση της εναπομείνασας Ε.Ε.

Άσχετα με το πως θα το διαχειριστούν στο εσωτερικό της χώρας και στην Ε.Ε. τα θεσμικά και εξωθεσμικά όργανα, το ρεύμα του Brexit ήδη έχει εκ των πραγμάτων δρομολογήσει διαδικασίες κλονισμού της ληστρικής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης της Ε.Ε. και της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα, στην συνάντηση κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Τασκένδη, δρομολογήθηκε η ένταξη στον Οργανισμό της Ινδίας και του Πακιστάν, με το Ιράν, την Αίγυπτο, την Συρία κ.ά. χώρες σε αναμονή. Δρομολογείται δηλαδή η συγκρότηση ενός πόλου που θα περιλαμβάνει το 48% του παγκόσμιου πληθυσμού και 4 πυρηνικές δυνάμεις.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη ακριβώς σε αυτή τη συγκυρία που κλονίζεται το οικοδόμημα της Ε.Ε. να τεθεί το αίτημα για τη διενέργεια άμεσα δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. για την έξοδο από την Ε.Ε.-Ιμπεριαλιστική-ληστρική φυλακή λαών. 

Στις χώρες του πυρήνα της Ε.Ε. το πρόβλημα της ολοκλήρωσης τίθεται υπό την ηγεμονία μερίδων της άρχουσας τάξης (εξ ου και η κατ' εξοχήν συντηρητική έως ακροδεξιά επίσημη ιδεολογική έκφραση των αντι-Ε.Ε. τάσεων). Στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στη χώρα μας, οι αντι-Ε.Ε. διαθέσεις εκφράζουν εκ των πραγμάτων τους από κάτω, έχουν αντιιμπεριαλιστικό και δημοκρατικό χαρακτήρα, κινούνται κατ' εξοχήν σε αριστερή-προοδευτική κατεύθυνση.

Εν αντιθέσει προς το καθεστώς και τους εκάστοτε "πρόθυμους" πολιτικούς υπαλλήλους του, το 71% των Ελλήνων τάσσεται κατά της ληστρικής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης, κατά της Φυλακής Λαών που λέγεται Ε.Ε. Και όμως, δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να θέτει στόχο άμεσα -χωρίς περιστροφές και προαπαιτούμενα- την έξοδο από Ε.Ε., Ευρώ, Δανειακές συμβάσεις κ.ο.κ. Κάποιοι μάλιστα κάνουν τα πάντα ώστε να μη συγκροτηθεί μέτωπο με τέτοιους στόχους... Τυχαίο; 

Είναι λοιπόν σήμερα μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουμε δημοψήφισμα με σαφές ερώτημα: “Παραμονή στην Ε.Ε. ή έξοδος από αυτήν;”. Μόνο έτσι θα δοθεί συνέχεια με σαφήνεια και αγωνιστική κλιμάκωση στο μεγαλειώδες 62% του ΟΧΙ (5.7.2015) που φαλκιδεύτηκε με το ιουλιανό πραξικόπημα. Το ερώτημα αυτό θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τον πυρήνα των στρατηγικών επιλογών της άρχουσας τάξης που έχουν οδηγήσει το λαό σε συνθήκες γενοκτονίας. Οι ιδεολογικοπολιτικές ζυμώσεις γύρω από αυτό θα θέσουν επιτακτικά καθήκοντα επιστημονικής επεξεργασίας του μεταβατικού προγράμματος. Θα προσφέρουν τη δυνατότητα για τη συγκρότηση ενός Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου που θα πλαισιώσει αυτό το αίτημα και (χωρίς διχαστικά προαπαιτούμενα) θα στρέφεται κατά του Ευρωατλαντικού άξονα και θα προωθεί τα αιτήματα ενός μεταβατικού εναλλακτικού προγράμματος κομβικών στόχων αποτροπής της καταστροφής, που θα συσπειρώσει την πλειοψηφία του λαού σε ριζοσπαστική-προοδευτική κατεύθυνση με σοσιαλιστική προοπτική.

Έτσι, ώστε να αποτινάξει το ζυγό του Ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ., να κατακτήσει διαγραφή του χρέους, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, λαϊκή κυριαρχία, εθνικό έλεγχο με σχεδιασμό βάσει των λαϊκών αναγκών στη νομισματική και οικονομική πολιτική, εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων στρατηγικής σημασίας, αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζόμενων και ριζικό εκδημοκρατισμό όλης της κοινωνίας.

Αυτή η εναλλακτική προοπτική σωτηρίας του λαού δεν συνιστά στροφή σε έναν πρωτόγονο εθνικό απομονωτισμό, αλλά τουναντίον ανάπτυξη διεθνούς συντονισμού του αγώνα και διεθνούς οικονομικής συνεργασίας σε ισότιμη βάση, -ιδιαίτερα με χώρες που βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο- και με την αξιοποίηση των παγκόσμιων αντιθέσεων. Είναι σήμερα καθήκον φιλολαϊκό, πατριωτικό, επαναστατικό και διεθνιστικό ταυτόχρονα. 

Η διεκδίκηση έκφρασης λαϊκής ετυμηγορίας πρέπει γίνει κομβικό αίτημα του κινήματος, συστατικό στοιχείο άμεσης παρέμβασης για τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού σε επαναστατική κατεύθυνση. Είναι ζωτικής σημασίας η σύμπηξη Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου Αγώνα τώρα! Χωρίς διχαστικά, παρελκυστικά, “αντικαπιταλιστικά” κλπ προαπαιτούμενα, χωρίς (αυτ-)απάτες περί δήθεν αναγκαιότητας αποδέσμευσης από Ε.Ε. μετά την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, πέρα από αλλεπάλληλες αναλώσιμες “πρωτοβουλίες” ως άλλοθι για την πρακτικά αντιμετωπική στάση και λοιπά υπονομευτικά προσχήματα...

Αν δεν κινηθούν άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση οι κομμουνιστικές, πραγματικά αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, θα δώσουν την ευκαιρία να σηκώσει τη σημαία των αντι-Ε.Ε. διαθέσεων η ακροδεξιά, καπηλευόμενη τα αισθήματα εθνικής ταπείνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα φέρουν ιστορική ευθύνη και για τον επικείμενο γενικευμένο εκφασισμό. 

*Αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της Συλλογικότητας Αγώνα για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ανθρωπότητας.

ΕΦ-ΣΥΝ

Καθεστώς Ατζέντας 21 στην Ελλάδα – Στο κράτος τα σπίτια, στην φυλακή οι ιδιοκτήτες





Στην αρχή δόθηκαν πολλά λεφτά, αγοράστηκαν περιουσίας και τώρα η Ατζέντα 21 του Ο.Η.Ε. παίρνει τα πάντα πίσω, καθώς η παγκόσμια εξουσία θέλει τους πάντες εξαρτημένους χωρίς περιουσία.
Στο πλαίσιο κατάργησης της ιδιωτικής περιουσίας, το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ψυχρά όλους τους φορολογούμενους σχετικά την έγκαιρη εξόφληση τυχόν οφειλών τους προκειμένου να αποφύγουν στην αντίθετη περίπτωση κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τραπεζικών λογαριασμών, ακινήτων, ακόμη και την προσωποκράτηση.
Φόρο-φυλακές θα κρατούν, όσους δεν μπορούν να εξοφλήσουν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων είναι υποψήφιοι για να στελεχώσουν την κατηγορία των νέο-άστεγων, οι οποίοι στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 10.000.000
Λίγα 24ωρα μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 15 Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, γνωρίζοντας και το σύνολο των βαρών που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ και τα οποία καλούνται να σηκώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι, εξέδωσε αναλυτικό οδηγό με τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί όποιος δεν ανταποκριθεί εμπρόθεσμα στην καταβολή οφειλομένων φόρων, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν οι υπόχρεοι για να αποφύγουν τις κυρώσεις μέσω της ρύθμισης των βεβαιωμένων χρεών τους.
Διαβάστε:
Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο χρέος;
Για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν , κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:
α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
β) Κατάσχεση ακινήτων.
Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.
  ΠΗΓΗ
thesecretrealtruth

Ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός

Μέσα σε μια φράση 14ων  λέξεων ο Θουκυδίδης αποτυπώνει την κατάσταση στην Ελλάδα του 2016...


Ζούμε στη φάση της πλήρους υποδούλωσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της φάσης που ακόμα και στο διαδίκτυο - το τελευταίο οχυρό της ανεξάρτητης ενημέρωσης - θα πέσει μια ταφόπλακα τόσο βαριά που δεν θα μπορεί να σηκωθεί ποτέ ξανά.

Ήδη δεκάδες ανεξαρτήτοι μπλόγκερς έχουν βάλει λουκέτο, κάποιοι έχουν ξεπουληθεί σε εταιρείες, άλλοι πήραν το τσεκ και την έκαναν με ελαφρά, άλλοι μετανάστευσαν και έχουν μια διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά γίνεται στη χώρα μας. Φυσικά ένας από τους λόγους είναι ότι το μπλογκινκ δεν φέρνει έσοδα  όπως το εξωτερικό και αυτό ίσως είναι που οδηγεί πολλούς να τα παρατήσουν.

Την ίδια ώρα οι όποιες μορφές αντίδρασης και αντίστασης έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει. Ο λαός δεν αντιδρά με τίποτα. Δύο χρόνια προσπάθησα μέσα από την αρθρογραφία μου να ενώσω όσους πιο πολλούς μπορώ. Ζήτημα 50 άνθρωποι να συμπορευθήκαμε. Και αυτό ήταν άκρως απογοητευτικό.

Όλο αυτό μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να σταματήσω απλά να γράφω, αλλά να αρχίσω να μιλάω, είτε αυτό γινόταν στο μικρόφωνο, είτε σε "μυστικές" συναντήσεις.

Εκεί είδα ένα κομμάτι του λαού που πραγματικά είχε υποστεί ΣΟΚ, αλλά ήταν αποφασισμένο...

Όμως αυτό το κομμάτι ΦΟΒΑΤΑΙ, όχι κάτι γενικό και αόριστο. Φοβάται την "εκδίκηση των αριστερών" των κομματόσκυλων, που παραμονεύουν ΠΑΝΤΟΥ. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις συναντήσεις, στα φόρα.. Φοβάται γιατί ξέρει ότι οι συνωμότες είναι παντού... 

Αυτό το ενδεχόμενο ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν το είχα σκεφθεί ΠΟΤΕ...

Τώρα φίλοι αρχίζει για εμένα ένας καινούργιος αγώνας. Να μάθω αυτούς τους ανθρώπους να μην κωλώνουν... Να τους μάθω ότι ενωμένοι μπορούν να γκρεμίσουν βουνό... 


Την Τρίτη 5 Ιουλίου είναι η σύγχρονη ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ.. Το δικό μας ΟΧΙ!!! 


Είναι μια καλή μέρα για να τους την σπάσουμε... 


Φίλε/η αν φοβάσαι, αν ντρέπεσαι, μην ξεχνάς ότι ανά πάσα ώρα μπορείς να βάλει όποια μάσκα θες. Το θέμα είναι πλέον να κάνεις ότι σου λέει η καρδιά σου... 

Άνοδος της Αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου.Είπατε τίποτα ;


Αναρωτιόμαστε που κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι οικονομολογούντες-τηλεπερσόνες που με βαρύγδουπο και πολύξερο στόμφο, προφήτευαν την καταστροφή της Βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit, αναδεικνύοντας μια μικρή και προσωρινή, όπως αποδεικνύεται, πτώση της Αγγλικής λίρας έναντι των άλλων νομισμάτων όπως και του Βρετανικού Χρηματιστήριου. Λίγες μέρες μετά το Brexit, στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,28% έναντι του ευρώ και άνοδο 0,17 έναντι  του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3458 δολάρια. Το ευρώ
έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,1113 δολάρια.Το ευρώ βρίσκεται στα 114,171 γεν, στο 0,8256 με τη στερλίνα και στο 1,0895 με το ελβετικό φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,739 γεν.Και επιπλέον το Βρετανικό Χρηματιστήριο, ύστερα από μια προσωρινή πτώση, ανέκτησε τις απώλειες και σήμερα είναι το μόνο Χρηματιστήριο διεθνώς με ανοδική πορεία.Όλα αυτά βέβαια τα κάνουν γαργάρα οι Μπάμπηδες και οι λοιποί Γερμανοτσολιάδες των κεντρικών ελληνικών κατοχικών ΜΜΕ.Είπατε τίποτα οι υπόλοιποι οπαδοί και τηλεθεατές τους ;

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟ! ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΘΩΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΠ.12 GIS-“ΠΥΘΙΑ”-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Γ.Α.Π: ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων (βίντεο)

"ΚΑΠΟΙΟΙ"  ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ!!!!!!!!!!!!





Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή


Το  2005, αγοράστηκε από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή,  ένα Σύστημα Παρακολούθησης Ασφάλειας των Συνόρων μας, από την Ρωσία, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.



Κατά την αγορά του Συστήματος, τηρήθηκαν όλοι οι διεθνείς κανόνες και πρωτοφανές ίσως για τα ελληνικά δεδομένα, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ... ΜΙΖΕΣ!

Ή μήπως δεν ήταν μόνον αυτό...
ΜΗΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ;;;;; 

Το 2009, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ή μάλλον καλλίτερα, η συμμορία του ΓΑΠ, έβγαλε το σύστημα... όχι μόνον άχρηστο, επειδή ήταν ... ΡΩΣΙΚΟ, αλλά 

παρέπεμψε και τα κορυφαία πρόσωπα της ΕΥΠ, τα οποία διενήργησαν τον διαγωνισμό και αγοράστηκε το εν λόγω Σύστημα, στην Δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι ζημίωσαν το δημόσιο εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!!!!!

Ανάμεσα στους παραπεμπόμενους, ήταν ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοραντής, και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Α'  Διεύθυνσης Κατασκοπείας, κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.


Η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, παρά το γεγονός ότι η πραγματογνωμοσύνη της Δικαιοσυνης απεφάνθη πως ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΜΙΖΑ, ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΈΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 5ου ΒΑΘΜΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΘΩΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, εξακολουθεί μέχρι σήμερα, να στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα έναν ΑΘΩΟ, τον ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ και  να απαιτεί την πλήρη εξόντωσή του, με την αγαστή συνεργασία του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και μιας παρέας... ΣΥΡΙΖΑίων με σκοτεινές διαδρομές.


Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η υπόθεση αυτή, δένει άρρηκτα και με την υπόθεση "ΠΥΘΙΑ, που στόχο είχε την δολοφονία του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. 

Το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί έναν καταιγισμό αποκαλύψεων, κι αν αυτή η κυβέρνηση έχει έστω και ένα χιλιοστό τσίπα, θα πρέπει να πετάξει έξω από την ΕΥΠ και τον διοικητή της και την σκοτεινή παρέα του των άνομων συμφερόντων, και κυρίως, να αποκαταστήσει έναν ΑΘΩΟ.

ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ.

Τα στοιχεία που δίδονται στην εκπομπή του δημοσιογράφου - συγγραφέα - ερευνητή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, από τον  έγκριτο δικηγόρο του κ. ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΤΣΩΡΗ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, και πρέπει να ρίξουν την κυβερνηση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ που αποτελεί συνέχεια της ανθελληνικής κυβέρνησης Παπανδρέου και να οδηγήσουν σε παραίτηση τον διοικητή της ΕΥΠ και την σκοτεινή παρέα του, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη όλοι όσοι συγκροτούν την ανθελληνική συμμορία του Γιώργου Παπανδρέου (Μιχάλης Καρχιμάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωνσταντίνος Μπίκας κ.α.) και σήμερα η Ελλάδα, στερείται εξ αιτίας τους ένα Σύστημα Ασφάλειας αππό Λαθροεισβολείς.


Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθούν, η  εντιμότητα, το θάρρος και η νομική δεινότητα του δικηγόρου κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΤΣΩΡΗ, που στην ουσία τα έβαλε με το βρώμικο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος έναν ΑΘΩΟ, τον ΕΛΛΗΝΑ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ, ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, αλλά και η αποφασιστικότητα του εξαιρετικού συναδέλφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, να βγάλει αυτό το μείζον θέμα στην δημοσιότητα.


Δεν θα πρέπει δε να παραλείψουμε να μνημονεύσουμε, τον βρώμικο ρόλο του "δημοσιογράφου" ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, που ως... ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ της ΕΥΠ και του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε "συμβόλαιο εξόντωσης" του ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, επιβεβαιώνοντας πως όχι μόνο τα παπούτσια έχουν ... πάτο, αλλά και η δημοσιογραφία, όταν είναι εντεταλμένη..





28Ιαν2016

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ 13.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ


ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ 13.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ


13.000 εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, πιστοί στην σωτηριολογία που έμαθαν στην ζωή τους, πιστοί στις θρησκευτικές τους διδαχές περί αφέντη και δούλου, όπως ο απόστολος Παύλος διδάσκει, πιστοί στην βλακεία της μοιρολατρίας τους, άφησαν τις οικογένειές τους να πεινάσουν. Αντί να τον κρεμάσουν ανάποδα αυτόν και τα πολιτικά λαμόγια που του επέτρεψαν να βγάλει στο εξωτερικό, όλα τα θαλασσοδάνεια που πήρε και που πληρώνουν και οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, εκτός από εμάς, καθόντουσταν απλήρωτοι για μήνες, με την ελπίδα ότι το αφεντικό κάποια στιγμή θα τους πληρώσει. Κι ενώ αυτοί περίμεναν, τον Μάρτιο του 2016, εφέτος δηλαδή, ο Μαρινόπουλος μετά της συζύγου του, βραβεύονταν στο Ντουμπάι, από τον εκεί σεϊχη για την πρωτιά του αλόγου τους στους αγώνες. Τώρα λοιπόν είναι πολύ αργά για κλάματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και τα λοιπά καθίκια, πρόλαβαν και ψήφισαν νόμο, που βάζει την αποζημίωση των εργαζόμενων στην τελευταία θέση. Τώρα το μόνο που τους μένει, είναι η παρηγοριά του παπά, όπου σαν άλλοτε θα τους πιπιλίσει το "είναι δοκιμασία του Θεού παιδί μου, αυτό που σου συμβαίνει". Τώρα, άξιοι δούλοι κοιτάξτε τις οικογένειες σας στα μάτια και ομολογήστε την ηλιθιότητά σας. Βρείτε τον εαυτό σας και το κουράγιο και κάντε τα όλα πουτάνα, αλλά μάλλον, εγώ τώρα μπαίνω στο λάθος να ελπίσω από προσκυνημένους και παραδομένους ανθρώπους. Ελλάdα η αποικία, με τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, αλλά πλούσια αφεντικά. Ελλάdα, η αποικία, που οι δουλοπάροικοι, ευχαρίστως πληρώνουν τα γαμησιάτικα του αφεντικού.Άντε βρε και καλό παράδεισο.

Φωτογραφία του Αριστείδης Σώρης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2016


Posted by Thespis στο 23/06/2016
logoprogramma
Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2016

Το πρόγραμμα υπόκειται επί του παρόντος σε επιμέρους μεταβολές και προσθήκες.


Στα Προμήθεια θα φιλοξενηθούν εκθέσεις αρχαίων μουσικών οργάνων, αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών, αρχαίου οπλισμού και τόξευσης, και φωτογραφίας για τον ναό της Αφροδἰτης. Πατήστε εδώ για την αναλυτική παρουσίαση των εκθέσεων.

Ερμειώνη (Τετάρτη) 6 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

Από ώρα 09:00

Εργασίες προετοιμασιών

Συγκέντρωση των αρχικών ομάδων εργασίας, κατανομή εργασιών και προετοιμασία των χώρων στο Άλσος και στο Λιτόχωρο για τις 5νθήμερες εκδηλώσεις.

Τα άτομα και οι ομάδες εργασίας να απευθύνονται στον επικεφαλής των Προμηθείων Γεώργιο Αγρόδιο ή στον οργανωτικό επιμελητή Στέλιο Αθανασιάδη. .

Τόπος: Λιτόχωρο, 1ο Δημοτικό Σχολείο

ώρα 20:00

καβαφης

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή
Κωνσταντίνο Καβάφη

Αφιέρωμα στον Αλεξανδρινό ποιητή με το συμβολικό, λιτό και διαχρονικά επίκαιρο λόγο, θα γίνει στα πλαίσια  των Προμηθείων 2016 σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου/Ολύμπου. Θα παραστούν απαγγελίες της ποίησής του, ιδιαίτερα της κλασικής και της ελληνιστικής περιόδου.

1ο Δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ/ΟΛΥΜΠΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


..

Διοδίτη (Πέμπτη) 7 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

Από πρωινές ώρες

Συνάντηση γνωριμίας

Συγκέντρωση στο Άλσος Προμηθέως των φίλων Προμηθειέων απ’ όλη την Ελλάδα. Αποτανθείτε στην Γραμματεία και στην Ομάδα Φύλαξης για να ενημερωθείτε για τη χωροθέτηση, να σας καθοδηγήσουν το πού θα στήσετε τις σκηνές σας καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

«Οπλιστείτε» με μουσικά όργανα, με φιλότητα, αγαθή προαίρεση και θετική διάθεση.


ώρα 19:00

Καθαρμοί

Η τέλεση των παραδοσιακών τελετουργικών καθαρμών στο χώρο του Άλσους Προμηθέως.

Οι καθαρμοί τελούνται συμφώνως τω πατρώω τυπικώ, και με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

Επιμέλεια: Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ

.

ώρα 19:30

DSC08281Αφή Προμηθεϊκού Πυρός

Τελετουργική έναρξη των εκδηλώσεων των Προμηθείων 2016 με την Αφή του Προμηθεϊκού Πυρός.

Η τελετή ενάρξεως διανθίζεται με αρχαϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Επιμέλεια: Πολιτιστ. Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»
Συμμετοχή: Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ, Φιλοσοφική Σχολή ΟΡΦΕΥΣ

.

ώρα 20:00  

τοξοτες2Επίδειξη τοξοβολίας επί στόχου και τόξευση απο το κοινό

 Επίδειξη τοξοβολίας και τόξευση με συμμετοχή του κοινού ανά πεντάδες. Κάθε τόξευση απο γραμμή βολής, με τρία βέλη έκαστου μετέχοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι προς συμμετοχή να δηλώνουν τα στοιχεία τους στην Γραμματεία των Προμηθείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Επιμέλεια: Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία

.

ώρα 21:00

ΗρακλειτοςΦιλοσοφικό συμπόσιο

Αφιερωμένο στον μεγάλο Εφέσιο φιλόσοφο Ηράκλειτο.

Εισηγήτρια: Σεμέλη Τραυλού

Επιμέλεια: Φιλοσοφική Σχολή ΟΡΦΕΥΣ

..
.

ώρα 22:00

DSC06881

Σπονδή στον Διόνυσο

Συμπόσιο γνωριμίας.

Ελεύθερη συζήτηση, σατιρικά και μουσικά δρώμενα από τα μέλη των ομάδων και τους φίλους.

..

Αφροδιτία (Παρασκευή) 8 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

ώρα 09:00

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΡΘΟΣΩΜΙΑΣΟρθοσωμία και θεραπευτική άσκηση

Μια ελληνική προσέγγιση στη φυσική δραστηριότητα, την αναπνοή και την αυτογνωσία δια μέσω του σώματος. Ελεύθερη συμμετοχή στις πρακτικές ασκήσεις.

Υπό την διδασκαλία και επιμέλεια του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιώργου Σαράτση.

.

ώρα 10:00

ορκος-final-copy“Η Ιπποκράτεια διατροφή και υγεία”

Δημόσια συζήτηση

Εισηγητής: Γεώργιος Κυτίδης/Αριστοδίκαιος, Σύμβουλος Ιπποκράτειας Διατροφής.
.

.

ώρα 11:30

προγενν. αγωγη“Αρχαία Ελλάδα, έρωτας και προγεννητική αγωγή”

Εισηγήτρια: Ελένη Κωτσόγιαννη, Σύμβουλος προγεννητ. αγωγής.

Επιμέλεια: Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.


ώρα 13:00

αγροδιος2“Περί Ηθικής στην αρχαία ελληνική σκέψη”

Εισηγητής: Γεώργιος Αγρόδιος,

μέλος ΔΣ Προμηθέως Πυρφόρου, επικεφαλής των Προμηθείων 2016.

.
.

ώρα 14:30

plasma

Ελεύθερη ενέργεια πλάσματος

Αναφορά στη δημιουργική γνώση της Κοσμικής Σοφίας και στη σημερινή εφαρμογή της τεχνολογίας πλάσματος.

Παρουσίαση: Παναγιώτης Σαββουλίδης, ερευνητής.

.

ώρα 14:30  

τοξοτες2Επίδειξη τοξοβολίας επί στόχου και τόξευση απο το κοινό

 Επίδειξη τοξοβολίας και τόξευση με συμμετοχή του κοινού ανά πεντάδες. Κάθε τόξευση απο γραμμή βολής, με τρία βέλη έκαστου μετέχοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι προς συμμετοχή να δηλώνουν τα στοιχεία τους στην Γραμματεία των Προμηθείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Επιμέλεια: Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία

.

ώρα 16:00

amfipoli_1Τα ευρήματα στον Τύμβο Καστά

Εκτενής και αποκαλυπτική ενημέρωση των ευρημάτων που συντάραξαν την διεθνή κοινή γνώμη στον Τύμβο Καστά, τον κυκλικό λόφο γνωστό και ως Τάφος της Αμφίπολης λόγω του Μακεδονικού ταφικού μνημείου της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου.

Ομιλητής ο διεθνούς φήμης αρχαιολόγος Antonio Corso.


.

ώρα 17:00  

Petteia-8Η Πέττεια του Αχιλλέα 

Αρχαίο επιδαπέδιο παιχνίδι στρατηγικής που ασκούσε την οξύνοια των παικτών.

Θα διαγωνισθούν ομάδες ανά δύο άτομα. Ο νικητής θα κερδίσει ένα αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι, προσφορά του Πολυχώρου Μουσικής έκφρασης & Πολιτισμού Seikilo.
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2311 243263 & 6981 175235 ή στο μέηλ info@seikilo.comΕπιμέλεια: Ομάδα Πολιτισμού Σείκιλος

.

Τόπος: Δίον, είσοδος Αρχαιολογικού Μουσείου

ώρα 18:30

dionΤελετή στο Δίον

Τελετουργική παράδοση της πυράς ενάρξεως των εκδηλώσεων σε δρομείς/αθλητές μεγάλων αποστάσεων, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Δίου, για να τη μεταφέρουν στο Λιτόχωρο κατά την εκκίνηση της πομπής.

Επιμέλεια: Ομάδα «Ε» Ελλήνων, Επιτροπή Προμηθείων

.

ώρα 19:00

DSC07513

Εκκίνηση δρομέων

Δρομείς φέροντες αρχαϊκές ενδυμασίες οπλιτών, θα ξεκινήσουν τελετουργικώς από την ιερή πόλη των Μακεδόνων Δίον, μεταφέροντας το προμηθεϊκό πυρ με ελαφρύ τροχάδην στο Λιτόχωρο (απόσταση 10,2 χλμ.).

Επιμέλεια: Ομάδα «Ε» Ελλήνων .

Τόπος: Λιτόχωρο, πλατεία

ώρα 20:00

SMALLΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 023_rsΣυγκέντρωση και προετοιμασίες πομπής

Συγκέντρωση των φίλων Προμηθειέων απ’ όλη την Ελλάδα στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου και προετοιμασία για την αναβίωση της μεγάλης διονυσιακής πομπής.

Επιμέλεια: Επιτροπή Προμηθείων

.

ώρα 20:30

a2Άφιξη δρομέων

Άφιξη των δρομέων στην κεντρική πλατεία Λιτοχώρου

και τελετουργική παράδοση της πυράς στις ιέρειες και τον κόσμο.

.

ώρα 20:45

DSC07889

Προμηθεϊκή Πομπή

Μεγάλη πομπή των Προμηθειέων με πυρσούς, άσκαυλους και τύμπανα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Λιτόχωρου.

Μια εντυπωσιακή αναβίωση των αρχαίων διονυσιακών πομπών, μοναδική μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Επιτροπή Προμηθείων ..

..

Τόπος: Λιτόχωρο, υπαίθριο Αμφιθέατρο

ώρα 21:30

DSC08301Ολοκλήρωση της πομπής, αρχαϊκά δρώμενα

Η πομπή θα καταλήξει στο υπαίθριο αμφιθέατρο στο κεντρικό πάρκο του Λιτόχωρου.

Θα παρασταθούν θεατρικά και μουσικά δρώμενα ανάδειξης της διαχρονικότητας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού πνεύματος.

.

Τα δρώμενα τα οποία θα παρασταθούν:

ιερειεςα) Ανάδειξη της πυράς των Προμηθείων, Χορός Ιερειών

Τελετουργική ανάδειξη της πυράς των Προμηθείων 2016 που μεταφέρθηκε απο το Δίον μετά την αφή της στο άλσος Προμηθέως, απο το χορό των Ιερειών.

Μουσική Χάρης Χαλκίτης.

Επιμέλεια: Πολιτιστ. Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»

.

αττικα διονυσιαβ) Βίος Διόσδοτος 

Αρχαιοπρεπές δρώμενο λόγου, ζωντανής μουσικής και χοροκίνησης για τις αιτίες των επιβουλών, τις σταθερές του πολιτισμού μας και τον ευδαίμονα βίο μέσω της Διοσδότου Αίγλης.

Επιμέλεια: Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ

.

γ) Αρχαία ελληνική λύρα με την Λίνα Παλερά

Η Λίνα Παλερά και οι μαθητές της του Πολυχώρου «Σείκιλος» σε ολοκληρωμένες ή ημιτελείς αρχαίες μουσικές μελωδίες που έχουν διασωθεί («Επιτάφιος του Σείκιλου», «Ο δρόμος προς τα Ελευσίνια») και σε συνθέσεις βασισμένες στη θεωρία του Αριστόξενου («Σπονδείον», Ύμνος στον Άδωνη»).

Τύμπανα: Δάνης Κουμαρτζής. Χορός: Kairen-Elizabeth Rennie Achlada, Βάγια Ριζάκη.

.

Lytovchenko_Olexandr_Kharonδ) Λουκιανού, Κατάπλους ή Τύραννος

Δρώμενο με έντονο το κωμικοτραγικό στοιχείο, βασισμένο στο διήγημα του αρχαίου σατιρικού συγγραφέα Λουκιανού,  και θέμα την διεύρυνση της γνώσης μας για τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων σχετικά με το επέκεινα.

Επιμέλεια: Πολιτιστ. Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»

.

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

ώρα 23:30

ναος ΑφροδιτηςΠροβολή ταινίας: Ο Ναός της Αφροδίτης

Μια ταινία για την διάσωση και την ανάδειξη του Ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών, στη Θεσσαλονίκη.

Επιμέλεια ταινίας: Δημοσιογραφική Ομάδα «Μυθική Αναζήτηση»

.

ώρα 24:00

KALOPOULOS 2Μεταμεσονύκτια συζήτηση με τον Μιχάλη Καλόπουλο

Θέμα: Η ιστορία της Νοημοσύνης, σύμβολο διαχρονικό της οποίας απετέλεσε η θεά Αθηνά.

Μεταμεσονύκτια συζήτηση του συγγραφέα και ερευνητή Μιχάλη Καλόπουλου με τους νέους και τις νέες (κάθε ηλικίας).

.
..

Κρονία (Σάββατο) 9 Ιουλίου

Τόπος: Ενιπέας

ώρα 10:00

Τελετή στα νερά του Ενιπέα

Συγκέντρωση των ενδιαφερομένων ώρα 10:00 στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου και αναχώρηση για τα νερά του Ενιπέα (στην κατεύθυνση προς Πριόνια) για την τελετή στις τοπικές νύμφες, πλάι στα καθάρια νερά του ιερού αυτού χώρου.

Επιμέλεια: Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ .. .

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

ώρα 09:00

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΡΘΟΣΩΜΙΑΣΟρθοσωμία και θεραπευτική άσκηση

Δεύτερο πρωινό της ελληνικής προσέγγισης στη φυσική δραστηριότητα, την αναπνοή και την αυτογνωσία δια μέσω του σώματος. Ελεύθερη συμμετοχή στις πρακτικές ασκήσεις.

Υπό την διδασκαλία και επιμέλεια του καθηγητή φυσικής αγωγής Γιώργου Σαράτση.

.

ώρα 09:45 (και εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής απο ώρα 10:00)

trikki-1Αρχαία ελληνική Μάλαξη

Παρουσίαση της πρωτοποριακής μεθόδου θεραπευτικής αγωγής, βασισμένης στις αρχές του Ιπποκράτη.

Η Αρχαία Ελλάδα είχε πρωτοπορήσει και στον τομέα της μάλαξης («μασαζ»), πετυχαίνοντας μέγιστη ψυχοσωματική ξεκούραση ή αποκατάσταση απο τραυματισμούς και κακώσεις.

Επιμέλεια και εφαρμογή: Ελλη Τσουκνάκη, Αντιγόνη Παππά, Φυσικοθεραπεύτριες/εναλλακτικές θεραπεύτριες.

..

ώρα 10:00

9η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας

Θέμα: «Επίκουρος για όλους, Επίκουρος για λίγους, Επίκουρος τελικά για ποιους; «

Μετά το τέλος των προγραμματισμένων εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Επιμέλεια: Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης, Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Αθήνας.

.

ώρα 11:00

Παίδων Δρώμενα: Το Κέρας της Αμάλθειας

Το Κέρας της Αμάλθειας αποτελεί ένα κυνήγι θησαυρού γνώσεων και λέξεων όπου μέσα από διασκεδαστικό παιχνίδι, τα παιδιά γίνονται κοινωνοί της γλώσσας και της ιστορίας.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά στο Άλσος.

Επιμέλεια: Ορφέας Γιαλαμάς (Ομάδα Θρακών).

.

ώρα 11:00

Seminars-lira-ekmathisi-1Εργαστήρι εκμάθησης αρχαίας λύρας

Θα διενεργηθεί εργαστήρι εισαγωγής στην εκμάθηση της αρχαιοελληνικής λύρας. Διδασκαλία: Λίνα Παλερά, Δάνης Κουμαρτζής. Οι λύρες εκμάθησης είναι χορηγία της Οργανοποιίας Αναστάσιος.

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2311 243263 & 6981 175235 ή στο μέηλ info@seikilo.com

Επιμέλεια: Ομάδα Πολιτισμού Σείκιλος

.

ώρα 13:00

tetraktysΠυθαγόρεια Φιλοσοφία

Θέμα: «Ερμηνεία των άθλων του Ηρακλέους«

Δημόσια Συζήτηση. Εισηγητής: Μανώλης Παπαδόπουλος.

Επιμέλεια: Κοινότης ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ .

.

ώρα 14:30

ΤιμαιοςΠλατωνική Φιλοσοφία

Θέμα: «Τα έργα του Νου και της Ανάγκης στον Τίμαιο«

Δημόσια Συζήτηση. Εισηγητής: Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος/Τίμαιος

Επιμέλεια: Σύλλογος Νέα Ακαδήμεια

.

ώρα 14:30  

τοξοτες2Επίδειξη τοξοβολίας επί στόχου και τόξευση απο το κοινό

 Επίδειξη τοξοβολίας και τόξευση με συμμετοχή του κοινού ανά πεντάδες. Κάθε τόξευση απο γραμμή βολής, με τρία βέλη έκαστου μετέχοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι προς συμμετοχή να δηλώνουν τα στοιχεία τους στην Γραμματεία των Προμηθείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Επιμέλεια: Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία

.

ώρα 15:00

metafysiko2006Μαγείρευμα του Κυκεώνα

Προετοιμασία και μαγείρευμα του κυκεώνα (αρχαιοελληνικού εδέσματος μαγειρευμένου από ποικιλία δημητριακών).

Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος» .

.

ώρα 16:00

κηπος της ελευθερης σκεψης

Προσεγγίζοντας την ιδέα της αυτονομίας από την ελληνική μυθολογία και τον Επικούρειο Κήπο, έως τον Καστοριάδη

Δημόσια Συζήτηση κατόπιν εισηγήσεως.

Εισηγητές: Γιώργος Σαράτσης, Βίκυ Γιώβη, Αθανάσιος/Διόμαχος Τσιότσιος.

Επιμέλεια: Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Ελεύθερης Σκέψης, Δημοσιογραφική Ομάδα «Μυθική Αναζήτηση».

.

ώρα 17:30
ελλην.εφιπποτ.εταιρ“Η ιππική και η τοξοβολία στην αρχαιότητα”

Η ιππική στην αρχαιότητα, Η τοξοβολία στην αρχαιότητα, Έλληνες Στρατιώτες της Αναγέννησης, Το πολεμικό πνεύμα και έθος στο σήμερα.

Εισηγητές: Σταυριανόπουλος Γεώργιος/Ιφικράτης, Μηνάς Τσομπανιάν, Ριζάκη Βάγια, Γκόλια Ακριβή/Ιόλη.

Επιμέλεια: Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία

.

ώρα 18:00

1044571_558210194241382_1731445908_nΠαίδων Δρώμενα: Αθλοπαιδιές

Επαφή των παιδιών με τα αθλήματα των προγόνων μας (αγώνες δρόμου, ρίψη ακοντίου κλπ) με τη χαρά που προσφέρει στον νικητή ή τη νικήτρια η στέψη με ένα κλαδί ελιάς ή δάφνης.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά στο Άλσος.

Επιμέλεια: Ορφέας Γιαλαμάς (Ομάδα Θρακών)

.

ώρα 18:30

Διανομή του Κυκεώνα

Τελετουργική διανομή του πεντανόστιμου Κυκεώνα (αρχαιοελληνικό έδεσμα μαγειρευμένο από ποικιλία δημητριακών).

Επιμέλεια: Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος»

.

ώρα 18:30

παγκρατιοΕπίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος

Επιδείξεις του ιδιαίτερα δημοφιλούς αρχαιοελληνικού αθλήματος, μορφής «πολεμικής τέχνης» των προγόνων μας, που συνδύαζε πάλη, λακτίσματα και πυγμαχία.

Επιμέλεια: Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας «Άλκη».

.

ώρα 19:15

10382717_752567608138972_8378331736561311788_nΜουσικής πανδαισίας αφήγηση ορφικών ύμνων

Απαγγέλλει Ορφικούς ύμνους ο Γιώργος Σαράτσης.
Συνοδεύει με αρχαϊκή λύρα ο Θοδωρής Κουμαρτζής, με τύμπανο ο Νίκος Βαρελάς, και με το αρχαίο αρμένικο πνευστό ντουντούκ ο Σωκράτης Βότσκος.

Επιμέλεια: Ομάδα Πολιτισμού Σείκιλος, Γιώργος Σαράτσης

.

ώρα 20:00

DSC08930Στήσιμο του Βωμού

Με την άμεση συμμετοχή των παρευρισκομένων στο Άλσος, στήνεται πέτρα την πέτρα ο κεντρικός βωμός.

Τοποθετούνται τα αναθήματα και ακολουθεί η καθιέρωσή του.

Επιμέλεια: Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ

.

ώρα 21:30      Έναρξη μυσταγωγικών δρώμενων υπό τον τίτλο

‘Προμηθεϊκόν Πυρ, Αείζωον και αεί υπάρχον’

prometheia2012(Λάβετε το Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός του Ελληνισμού)

Επιμέλεια: Πολιτιστ. Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος
Συμμετοχή: Λατρευτική Κοινότητα Λάβρυς, Μαρία Γκόλια
(Περισσότερες πληροφορίες θ’ αναρτηθούν εντός των ημερών)

ώρα 23:00

Βακχεύεστε!

Βακχική μουσική και διονυσιακός χορός με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

Έκσταση και ψυχική ανάταση.

.

.

Απολλωνία (Κυριακή) 10 Ιουλίου

Τόπος: Άλσος Προμηθέως

ώρα 09:30

DSC09758-MOTIONΤελετή Ηλιοδίτης

Απόδοσις τιμών στον Νοητό Ήλιο που ακολουθείται την πρώτη ημέρα της εβδομάδος.

Επιμέλεια:

Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ

.

Από ώρα 10:00

trikki-1Αρχαία ελληνική Μάλαξη

Συνέχεια της θεραπευτικής αγωγής, βασισμένης στις αρχές του Ιπποκράτη.

Επιμέλεια και εφαρμογή: Ελλη Τσουκνάκη, Αντιγόνη Παππά, Φυσικοθεραπεύτριες/εναλλακτικές θεραπεύτριες.

. .

ώρα 10:30

Ονοματοδοσίες

με το τυπικό της πατρώας παράδοσης.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στην ονοματοδοσία. Για πληροφορίες πατήστε εδώ

Επιμέλεια:
Τελεστική ομάδα «Προμηθέως Πυρφόρου»
 .

.

ώρα 12:00

Κοινό των Ελλήνων

Καθιερωμένη ανοιχτή συνάντηση των Προμηθειέων.

Θέμα συζήτησης: Ο θεσμός των Προμηθείων στις νέες προκλήσεις που δέχεται ο ελληνισμός.

Επιμέλεια: Επιτροπή Προμηθείων 2016

.

. ώρα 14:00 Λήξη των Προμηθείων 2016 .

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατά την διάρκεια των Προμηθείων, υπήρξε μέριμνα απο τους διοργανωτές ώστε να προσφέρεται διατροφή (πλήρες γεύμα) αλλά και πρωινό, καφέδες, αναψυκτικά κλπ με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στο χώρο του Άλσους Προμηθέως.

– Στο χώρο του Άλσους Προμηθέως υπάρχει πηγή, τρεχούμενο νερό και εγκαταστάσεις W.C. με φροντίδα των διοργανωτών και του Δήμου Ολύμπου-Δίου.

.

Κυρίως χώρος εκδηλώσεων: Άλσος Προμηθέως, Όλυμπος

Διοργάνωση: Επιτροπή Προμηθείων 2016 Τα μέλη της Επιτροπής Προμηθείων 2016 συναποτελούν οι (αλφαβητικά): Γεώργιος Αγρόδιος (επικεφαλής), Στέλιος Αθανασιάδης, Γεωργία Αλτιντασιώτου, Πλούταρχος Αντώνογλου, Γεώργιος /Αριστοδίκαιος Κυτίδης, Τρύφων Μανώλης, Τάκης Παναγιωτόπουλος/Μέτων, Σεμέλη Τραυλού, Γιώργος Φωτεινός Τελετάρχης: Τρύφων Ολύμπιος

Τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ αποτελούν υπόθεση όλων των Ελλήνων

Στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2016 συμμετέχουν ενεργώς και με ανάληψη συγκεκριμένου έργου οι εξής ελληνοπρεπείς φορείς: Ο Πολιτιστ. Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος», η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ, η Ελληνική Εφιπποτοξοτική Εταιρεία, η Ομάδα Πολιτισμού Σείκιλος, η Φιλοσοφική Σχολή ΟΡΦΕΥΣ, η Ομάδα Θρακών, η Κοινότης ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, η Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος της Θεσσαλονίκης», η Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος της Αθήνας», η Ομάδα “Ε” Έψιλον Ελλήνων, η Ομάδα Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος της Ελεύθερης Σκέψης», ο Σύλλογος Νέα Ακαδήμεια, το Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα «Άρες Άναξ», το Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου/Πιερίας «Άλκη», η Δημοσιογραφική Ομάδα «Μυθική Αναζήτηση».

.

. Νομική ευθύνη και οργανωτική διαχείριση: Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

Οδηγίες προς Προμηθειείς

– Για να έρθετε στο Άλσος Προμηθέως, έρχεστε πρώτα στο Λιτόχωρο. Κατόπιν, ανεβαίνοντας στην έξοδο του Λιτόχωρου, παίρνετε την αριστερή κατεύθυνση προς Όλυμπο. Η απόσταση Λιτόχωρου – Άλσους είναι γύρω στα 5 χλμ.

– Για οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε επί της διοργάνωσης να απευθύνεστε στην Γραμματεία των Προμηθείων.

– Παράκληση να σέβεστε τις οδηγίες των διοργανωτών και της Ομάδας Φύλαξης Προμηθείων κατά τη στάθμευσή των αυτοκινήτων σας στην περιοχή του Άλσους, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

– Στο χώρο κατασκηνωτών του Άλσους Προμηθέως, οι κατά τόπους εστίες φωτιάς (για ψησίματα κλπ) απαγορεύονται τελείως για την πρόληψη των πυρκαγιών. Έχει προβλεφθεί κεντρικός ελεγχόμενος χώρος του άλσους για την κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών.

– Πετάτε χαρτιά ή σκουπίδια στους κάλαθους αχρήστων. Ελληνικό πνεύμα χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον δεν υφίσταται.

– Διατηρείτε τις τουαλέτες καθαρές, είναι προς το συμφέρον όλων. Εκείνοι που αδιαφορούν για την καθαριότητα είναι συνήθως από τους πρώτους που διαμαρτύρονται ή γκρινιάζουν για την έλλειψή της.

– Σεβαστείτε τις προτροπές και τις υποδείξεις των μελών της Ομάδας Φύλαξης των Προμηθείων για ο,τιδήποτε σχετίζεται με την διαμονή σας στο άλσος. .

Ας έχουνε όλοι υπ’ όψιν ότι: – Οι γιορτές των Προμηθείων δεν χρηματοδοτούνται ούτε επιχορηγούνται από κανένα χορηγό ή φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό. Τα έξοδα των Προμηθείων καλύπτονται από την αυταπάρνηση των ίδιων των διοργανωτών και των φίλων του θεσμού.

– Ενισχύστε οικονομικά την διοργάνωση, είτε με προσφορές είτε αγοράζοντας ενθύμια από την Γραμματεία, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της ύπαρξης του μοναδικού αυτού θεσμού.

Τραπεζικός Λογαριασμός για την ενίσχυση των Προμηθείων: Δείτε εδώ το μήνυμα του Τρύφωνος Ολύμπιου.

..