Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


29-1-2016


Πρέπει τώρα να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Σένγκεν και να κλείσει τα σύνορά της, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να εφαρμοστεί η νέα FRONTEX.
Την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν υποστήριξε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς,
«Στην καρδιά της Ευρώπης διενεργούνται ήδη διαβατηριακοί έλεγχοι ακόμα και σε Ευρωβουλευτές» είπε ο Νότης Μαριάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΟΝΤΡΑ Chanel, μεταφέροντας την εμπειρία των ελλήνων ευρωβουλευτών.
Υποστήριξε ότι η Συνθήκη Σένγκεν δεν ισχύει ούτε στη Γερμανία, ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Αυστρία, ούτε στη Σουηδία ενώ και η Δανία ανέστειλε πρόσφατα την εφαρμογή της Συνθήκης».

«Πρότεινα να φύγουμε μόνοι μας από τη Σένγκεν στις 11 Δεκεμβρίου διότι η Συνθήκη σχετίζεται απλά και μόνο με την μη επίδειξη διαβατηρίου και δεν έχει σχέση με αυτό καθ΄ αυτό το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων και το δικαίωμα εγκατάστασης», τόνισε ο Νότης Μαριάς και επεσήμανε ότι έχουμε 15.000 Έλληνες γιατρούς που δουλεύουν στην Βρετανία που δεν είναι χώρα Σένγκεν.
Παράλληλα, ο Νότης Μαριάς σημείωσε τα οφέλη της αποχώρησης από τη Σένγκεν λέγοντας ότι «μας συμφέρει να αποχωρήσουμε διότι δεν θα επιβάλλουμε visa σε ρώσους τουρίστες, οι οποίοι κατά εκατομμύρια θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θέλουν να πάνε Τουρκία».

Ο Νότης Μαριάς σημείωσε ότι οι πρόσφυγες δεν προτιμούν τον διάδρομο της Βουλγαρίας ή της Κύπρου για να πάνε στην Γερμανία, γιατί οι χώρες αυτές δεν ανήκουν στον χώρο Σένγκεν. Αντίθετα, προτιμούν την Ελλάδα που ανήκει στη Σένγκεν προκειμένου να μπορούν να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει τώρα να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Σένγκεν και να κλείσει τώρα τα σύνορά της, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να εφαρμοστεί η νέα FRONTEX που θα είναι υπεράνω της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα φύλαξης των συνόρων. Και κατέληξε: «Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία να γίνει συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους και τους Γερμανούς συνοριοφύλακες».


Πηγή: http://voria.gr/index.php/article/marias-apochorisi-apo-ti-sinthiki-sengken-edo-ke-tora



Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
31/1/2017 - 285 - 3126


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου