Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τα άκουσε χοντρά η Κομισιόν από το Νότη Μαριά για ΜΚΟ και προσφυγικό





Αθήνα, 19/1/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Τα άκουσε χοντρά η Κομισιόν από το Νότη Μαριά για ΜΚΟ και προσφυγικό
Τα άκουσε χοντρά o Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Στυλιανίδης για τις ευθύνες της Κομισιόν στο προσφυγικό αλλά και για το πάρτι που κάνουν οι διάφορες ΜΚΟ με τα λεφτά της ΕΕ για τους πρόσφυγες οι οποίοι ξεπαγιάζουν από το κρύο. Μάλιστα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έθεσε την Κομισιόν προ των ευθυνών της και για την κακοδιαχείριση εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες.
Μιλώντας λοιπόν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 18/1/2017 ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η κατάσταση που επικρατεί στα hotspot στην Ελλάδα είναι επιεικώς απαράδεκτη λόγω της υπερσυγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Υπερσυγκέντρωση που οφείλεται στο ότι η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου όπου έχουν εγκλωβιστεί 16.500 άτομα καθώς υπάρχουν μόνο 7.000 θέσεις φιλοξενίας. Υπερσυγκέντρωση που οφείλεται στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και η FRONTEX αντί να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές κάνουν κυριολεκτικά τον τροχονόμο. Υπερσυγκέντρωση που οφείλεται στο γεγονός ότι από τους 66.400 πρόσφυγες που υποτίθεται ότι έπρεπε να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ένωσης έχουν μετεγκατασταθεί μόνο 8.000 άτομα. Υπερσυγκέντρωση που οφείλεται στο γεγονός ότι η εξέταση των αιτήσεων ασύλου χρειάζεται υπερβολικό χρόνο μια και η ΕΕ αν και υποσχέθηκε να στείλει εκατοντάδες ειδικούς να συνδράμουν τις Ελληνικές Αρχές δεν το έχει πράξει».
Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Στυλιανίδη συνέχισε: «Κύριε Στυλιανίδη καταγγείλαμε σε όλους τους τόνους το γεγονός ότι η κυβέρνηση άφησε χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στο χιόνι ειδικά στη Μόρια της Λέσβου αλλά και στη Ριτσόνα. Όμως η κατάσταση στη Σάμο αλλά και στη Χίο όπου βρέθηκα το Σαββατοκύριακο δεν είναι καλύτερη. Και αυτό παρότι οι περίφημες ΜΚΟ έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων. Που πήγαν
λοιπόν τα λεφτά κύριε Στυλιανίδη; Γιατί οι ΜΚΟ κάνουν πάρτι με τα λεφτά για τους πρόσφυγες. Εδώ σε αυτή την αίθουσα από τον Οκτώβρη έχω ζητήσει να παρέμβει η OLAF για το ζήτημα αυτό και να γίνει έλεγχος».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ακόμη περιμένω κύριε Στυλιανίδη απάντηση στην Ερώτηση που υπέβαλα τον Οκτώβριο για την κακοδιοίκηση από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης των κονδυλίων που έχουν πάει για τους πρόσφυγες. Περιμένουμε μια απάντηση. Υπάρχουν ευθύνες και της Κομισιόν. Υπάρχουν ευθύνες και της Ελληνικής πλευράς. Η Ελλάδα πλέον δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες αλλά και οι πρόσφυγες δε μπορούν να είναι μέσα στο κρύο».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.
https://youtu.be/se3BuFFe_Sw



Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
29/1/2017 - 268 - 3109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου