Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Γκρουέφσκι «κάρφωσε» τι του είπε ο Σόρος για την ονομασία των Σκοπίων και τον Παπανδρέου






Ο ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρος» πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι (Νικόλας Γρούιος), προέβη σε μια αποκάλυψη βόμβα σχετικά με τονΓιώργο Παπανδρέου, τον Τζορτζ Σόρος και την ονομασία των Σκοπίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Express» του Κοσσυφοπεδίου, την οποία αναδημοσίευσε και η εφημερίδα «Dnevnik» των Σκοπίων.
Απαντώντας ο Γκρουέφσκι σε ερώτημα εάν είχε ποτέ σχέσεις με τον Τζορτζ Σόρος, έκανε την ακόλουθη ελληνικού ενδιαφέροντος συγκλονιστική αποκάλυψη, όπως τη μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο:
«Συναντηθήκαμε [με τον Σόρος] πριν από έξι χρόνια στην Πράγα. Σε συνέδριο για τη «Δεκαετία των Ρομά», καθώς η χώρα μου είχε τότε την προεδρία.
»Αυτός είναι ένας από τους χορηγούς της κοινότητας των Ρομά και συναντήθηκε με όλους τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
»Μιλήσαμε 15-20 λεπτά. Κύριο θέμα ήταν οι δραστηριότητές μας για την κοινότητα των Ρομά και τι μπορεί να γίνει με το μέλλον της Ευρώπης.
»Στο τέλος της συζήτησης με ρώτησε σχετικά με τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο όνομα της χώρας μου.
»Επεσήμανε ότι όσο πιο γρήγορα επιλυθεί το θέμα αυτό θα ήταν καλύτερα γιατί στην εξουσία στην Ελλάδα βρίσκονταν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν θα ήταν για πολύ πρωθυπουργός, ενώ με αυτούς που θα τον διαδεχθούν (στην πρωθυπουργία) θα είναι πολύ πιο δύσκολα για εξεύρεση λύσης στο όνομα.
»Αλλά, δυστυχώς, ο Παπανδρέου στις βασικές πτυχές του προβλήματος, κράτησε τις γνωστές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, ότι το όνομα Μακεδονία ήταν απαράδεκτο για τους Έλληνες.
»Διαπίστωσα τότε ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος με το όλο θέμα».

Τι κρατάμε εμείς ως πολύτιμες πληροφορίες;

Α. Ο Σόρος θέλει μια λύση με το όνομα «Μακεδονία» για το βουλγαροαλβανικοσερβικοβλαχικοτσιγγανικό (δηλ. πολυεθνικό) κρατίδιο των Σκοπίων. Θέλουν όλο αυτόν τον πολυεθνικό αχταρμά να τον βαφτίσουν «Μακεδόνες» και ο Γκρουέφσκι, ως εξωμότης Έλληνας, είναι και άνθρωπός τους.
Β. Ο Σόρος θεωρούσε τον Γιώργο Παπανδρέου ικανό να «δώσει» το όνομα, αλλά ο Παπανδρέου διέψευσε τις προσδοκίες τους.
Γ. Ο Σόρος ήξερε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα πέσει, ότι «δεν θα ήταν για πολύ καιρό πρωθυπουργός».
Στην εποχή του διαδικτύου, με την παγκοσμιοποίηση της ειδησεογραφίας, τίποτα δεν μένει «μυστικό» για πολύ καιρό. Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους οι πολιτικοί.
Και μιας και το αναρτήσαμε το θέμα, το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου έχει τίποτα να σχολιάσει σχετικά με τις «κουβέντες» που έκανε ο Σόρος με τον Γκρουέφσκι;

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου