Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Παράξενη «ταύτιση» απόψεων κυβερνητικών κυπριακών, τουρκικών και αμερικανικών ΜΜΕ κατά του Ν.Κοτζιά: «Είναι ανεπιθύμητος»







kotzias_123

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΛΥΣΗ»-ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ένα δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδα Χαβαντίς αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστη πηγή, δημιουργεί όμως προβληματισμό καθώς αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστσιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μ.Ακιντζί θα συναντηθούν στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο στις 26 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων στη Γενεύη παρακάμπτοντας το Ν.Κοτζιά!

Οι υπουργοί Εξωτερικών, δεν θα μεταβούν στην ελβετική πόλη γιατί ο Ν.Κοτζιάς δεν είναι «επιθυμητός» λένε οι Τουρκοκύπριοι.

Εν ολίγοις ταυτίζεται απόλυτα με το ιδιοτελές δημοσίευμα του Pοlitico που ανέφερε το Ν.Κοτζιά ως «φταίχτη» επειδή δεν επέτρεπε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την δημιουργία στην θέση της ενός τουρκικού προτεκτοράτου απόλυτα ελεγχόμενου από την Άγκυρα 

Την Ρωσία που αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Κύπρου όλα αυτά τα χρόνια, κατηγορεί ότι εμποδίζει την «λύση» στο Κυπριακό όπως υποστηρίζει το φίλα προσκείμενο στο Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος Politico σε δημοσίευμά του προ μιας εβδομάδας σε μία ακόμα πρσπάθεια να εμφανιστεί το «άσπρο-μαύρο» και να πειστεί ο μέσος Κύπριος ότι η κατάλυση του κράτους του και ο πλήρης έλεγχος του από την Άγκυρα θα είναι για το καλό του!

Έτσι λοιπόν το γνωστό Politico αναφέρει μεταξύ άλλων «Καθώς οι Κύπριοι ηγέτες (εξισώνει και τους δύο!) μζί με Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρούν να επανενωποιήσουν το νησί υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος ότι η Ρωσία μπορεί να χαλάσει την συμφωνία. Αυτό γιατί το Κρεμλίνο έχει πολύ λίγα να κερδίσει από το τέλος της σαρακονταετούς διχοτομησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων»

«Μία συμφωνία ειρήνης θα ακύρωνε τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ (φυσικά αφού η Τουρκία θα μπορεί στο μέλλον με άνεση να ασκεί βέτο σε κάθε απόφαση των Βρξελλών δια μέσου της ελεγχόμενης πλέον Κύπρου) και θα άνοιγε το δρομο σε μία επίσημη συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ (η οποία έχει μπλοκαριστεί επειδή Τουρκία και Κύπρος δεν αναγνωρίζουν επίσημα η μία την άλλη όπως λέει το Politico) και θα δώσει στην Τουρκία μια νέα πηγή εισαγωγής φυσικού αερίου και θα δώσει στις Βρυξέλλες μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία (που θα πετύχει να ακυρώνεται από την Άγκυρα όποτε θέλει ο Ρ.Τ.Ερντογάν, όντως μεγάλη «επιτυχία»)

Ο φόβος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι η Μόσχα θα χρσιμοποιήσει ΜΜΕ και social media, όπως και δεσμούς με εθνικιστικά πολιτικά κόμματα και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να υποσκάψει τις διαπραγματεύσεις»

Να που το πάει η κυβέρνηση Αναστασιάδη και το «έγκυρο» Politico. Επιχειρούν να εμφανίσουν όποιον μιλάει με τους κανόνες της λογικής ως «κακό» εθνικιστή και φυσικά εμπλέκουν αρνητικά την Ορθοδοξία.

Χρόνια αναφέρουμε στο pronews.gr ότι η Ορθοδοξία διώκεται με διάφορους τρόπους διότι συνδέει τους ορθόδοξους λαούς μετξύ των οποίων και τον ελληνικο (Ελλάδας-Κύπρου) με την ομόδοξη Ρωσία.

«Η κυβέρνηση είναι ενήμερη των ρωσικών ενεργειών και παρακολουθούν την κατάσταση» είπε πηγή της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο Politico!

Μέσα σε όλα αυτά αναφέρουν και ότι ευθύνεται για το «τέλμα» ο Ν.Κοτζιάς που ζητούσε τα αυτονόητα για να είναι μια λύση βιώσιμη, όπως αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και εξάλειψη του όρου περί εγγυητριών δυνάμεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δήλωση του τότε στη Γενεύη για το Κυπριακό και το επίπεδο για το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη διαδικασία που συνεχίζεται, ανέφερε για το δημοσίευμα του Politico: «Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν».

Τώρα λοιπόν έχουμε μια τουρκοκυπριακή εφημερίδα να αναφέρει την ίδια «ιστορία» και να το συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ φέρεται να δήλωσε ότι δεν θέλει να καθίσει ξανά στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα ΥΠΕΞ και σε αυτό βρήκε στήριξη από τον Βρετανό ΥΠΕΞ!

Καταρχήν αυτό είναι αδύνατο. Ο Γ.Γ. δεν έχει δικαίωμα να πει δεν συνομιλώ με τον τάδε πολιτικό θα περιμένω να αλλάξει. Πέραν τούτου τούτου εκ των πραγμάτων ο Γ.Γ του ΟΗΕ συνδιαλέγεται με πολλούς μη εκλεγμένους ηγέτες, δικτάτορες κατά το κοινώς λεγόμενο που θα δικαιολογήσει το να μην θέλει να συνομιλήσει παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ που ανήκει σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση;

Άλλωστε το διέψευσε και ο ίδιος.Το πρόβλημα είναι αυτή η παράξενη ταύτιση μεταξύ παράταιρων υποτίθεται κέντρων.

Το ίδιο αναρωτιέται και η εφημερίδα της Κύπρου η «Σημερινή». Άρθρο με τίτλο «Εθνικό κατάντημα Προεδρικού-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: Σε πλήρη συμπόρευση με ξένα κέντρα, αποδέχονται νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής της Κύπρου»

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία

«Ποιοι πρωτοστάτησαν στην Κύπρο στις επιθέσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά; Οι εφημερίδες «Πολίτης» και «Αλήθεια». Έντυπα με ανανικές καταβολές και με στενές διασυνδέσεις με το Προεδρικό και τον ΔΗΣΥ. Από τις πηγές αυτές, αντλούν τις πληροφορίες και λαμβάνουν το σήμα έναρξης των επιθέσεων κατά του Κοτζιά. Από το Μον Πελεράν μέχρι τη Γενεύη, ως σήμερα, επιτίθενται κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ενεργώντας ως βαποράκια της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Μίας προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να βρει θύματα των δικών της ολέθριων χειρισμών και της επίσης απεγνωσμένης προσπάθειας απενοχοποίησης της Τουρκίας. Προκειμένου να διατηρήσει το μέγα ψεύδος πως η Τουρκία άλλαξε ρότα, θέλει λύση και κατανοεί τα ωφελήματα που θα επέλθουν για την ίδια από τη λύση. Πρόκειται για παραμύθια που μας σερβίρει εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ του Αβέρωφ και το εμβολιασθέν με τις ενδοτικές θέσεις του ΑΔΗΣΟΚ, ΑΚΕΛ του Άντρου Κυπριανού.

Εδώ δεν μιλούμε για λανθασμένη πολιτική. Ούτε για ολέθρια λάθη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικό κατάντημα. Διότι, όταν επιχειρείται αυτό το πολιτικό ανοσιούργημα, να καλύπτονται οι τουρκικές διχοτομικές θέσεις, να καλύπτεται η τουρκική ευθύνη για τα ναυάγια, και να πυροβολείται η Ελλάδα, τότε δεν μιλούμε απλώς για απαράδεκτες καταστάσεις. Δικαιούμαστε να μιλούμε για εθνικά ανοσιουργήματα.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ξεκάθαρος και ορθότατος. «Κάθε φορά που συναντώνται οι δύο πλευρές για να συζητήσουν το Κυπριακό, αντί κάποιοι να διαπιστώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και την έλλειψη θέλησης για πραγματική λύση του Κυπριακού, καθότι επιμένει να διατηρήσει τα εγγυητικά της δικαιώματα, επιρρίπτουν ευθύνες σε μένα… Αυτά είναι σχεδιασμένα και μεθοδευμένα πράγματα, προκειμένου να δώσουν άλλοθι στην απαράδεκτη στάση που κρατούν ορισμένες πλευρές στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό», δήλωσε.

Ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι», που κρύβουν τις ευθύνες της Τουρκίας; Η κυπριακή κυβέρνηση και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Σχεδιασμένα και μεθοδευμένα δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με κατασκευασμένες ειδήσεις και «αναλύσεις» περί λαθών του Κοτζιά, προκειμένου να αποδείξουν πως η Τουρκία θέλει λύση, αλλά τη λύση την υπονομεύει ο Κοτζιάς!

Είναι τυχαίο που ο Άντρος Κυπριανού και το Προεδρικό δια του Νίκου Χριστοδουλίδη, επιχειρούν να εντοπίσουν θετικά στοιχεία στις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν; Είναι τυχαίο που το Προεδρικό σπεύδει να ισχυριστεί ότι η δήλωση Ερντογάν για ένωση Κοκκίνων-Μόρφου δεν ισχύει, επειδή στον τουρκικό χάρτη δεν αναφέρεται τέτοια πρόταση; Έχουν φθάσει στο κατάντημα να δηλώνουν πως ο Ερντογάν δέχεται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, όταν ο ίδιος δηλώνει πως τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα φύγουν από την Κύπρο. Και έχουν περιπέσει στο έσχατο κατάντημα, φανερά να στηρίζουν τον Ερντογάν και κρυφίως να υπονομεύουν την Ελλάδα.

Αλλά δεν είναι μόνοι αυτοί οι υπεύθυνοι. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απεκάλυψε πως «δεν είναι μόνο η τουρκική πλευρά, υπάρχουν και άλλοι διεθνείς παράγοντες που θεωρούν ότι είναι καλό να υπάρχει κάποιου είδους κατοχή στην Κύπρο, γιατί τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά των Τούρκων».

Ποιοι είναι αυτοί «οι διεθνείς παράγοντες», οι οποίοι θέλουν να συνεχιστεί η κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία; Ασφαλέστατα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε δεν είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία που διχοτόμησαν την Κύπρο; Θα έλθουν τώρα να «ξεκάνουν» όσα έκαναν; Η Βρετανία με το διαίρει και βασίλευε, οι ΗΠΑ με το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και η Ε.Ε. με τα σκληρά Μνημόνια και το κούρεμα καταθέσεων που εκθεμελίωσε την οικονομία και ένα από τα κύρια διαπραγματευτικά όπλα του κυπριακού Ελληνισμού.

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι του Νίκου Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Μέσω της διζωνικής ομοσπονδίας, την οποία επέβαλε η αγγλο-τουρκική δολιότητα και την κατέστησαν λάβαρο αγώνα Προεδρικό-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, ΗΠΑ, Βρετανία, μεθοδεύουν όχι απλώς διατήρηση, αλλά και νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής.

Ξένα κέντρα μεθοδεύουν τη συντήρηση και νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής και ο Νίκος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ συνοδοιπορούν.

Τι άλλο αποδεικνύει η αποδοχή της Διζωνικής, η αποδοχή της πενταμερούς, η απεμπόληση της διεθνούς διάσκεψης, η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση, η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας (όπως δήλωσε πρόσφατα ο Έλληνας πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, ο Αλέξης Τσίπρας τού ανέφερε ότι ο Αναστασιάδης αποδέχθηκε την εκ περιτροπής), η αποδοχή της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους σε «συνιστών τουρκοκυπριακό κράτος», η άρνηση να δηλωθεί ότι η επιστροφή της Μόρφου αποτελεί κόκκινη γραμμή και τόσα άλλα που περιλαμβάνονται στις υποχωρήσεις Αναστασιάδη;

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, σε πλήρη συμπόρευση και συνεργασία με ξένα κέντρα, αποδέχονται πλέον τη συνέχιση μίας νομιμοποιημένης τουρκικής κατοχής της Κύπρου.

Τα άλλα που δηλώνουν περί επανένωσης, απελευθέρωσης, απαλλαγής από την κατοχή και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων είναι στάχτη στα μάτια των αφελών…»

Όπως βλέπετε δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη καθώς σύρθηκε στις διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει επιτύχει τους βασικούς όρους.

Κάτι που τόνισε εναντίον του και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’

Και εδώ πάλι δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την καταγγελία του διάσημου ερευνητή-δημοσιογράφου Τιερί Μεϊσάν ο οποίος είπε ότι ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης είναι εκβιαζόμενος από την Β.Νούλαντ που ανήκει-που αλλού- στο Σύστημα Ομπάμα-Σόρος-Κλίντον.

Ήταν μια πρωτοφανή αποκάλυψη από τον Τιερί Μεϊσάν που έλεγε ότι η Β.Νούλαντ εκβιάζει τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη με ποινική δίωξη από την αμερικανική Δικαιοσύνη για την εταιρεία Imperium στην οποία τότε ήταν δικηγόρος ώστε να προωθήσει το σχέδιο της που ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία, δεν την υιοθετούμε αλλά θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση καθώς ο Μεϊσάν δεν είναι τυχαίος και θεωρείται από τους πιο δυνατούς ερευνητές «δύσκολων» υποθέσεων και απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα

Ήδη πολλά πράγματα σε αυτή την «λύση» του Κυπριακού θεωρούνται ακατανόητα και προκαλούν το απλό ερώτημα στο τέλος, γιατί ο μέσος Ελληνοκύπριος να πρέπει να δεχτεί την ουσιαστική υποταγή του στην Άγκυρα;

Σε ποια λογική βάση στηρίζεται αυτό;

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου