Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ντράγκι: Όποιος θέλει να φύγει από το ευρώ, να πληρώσει τις οφειλές του στην ΕΚΤ



Οποιαδήποτε χώρα θελήσει να φύγει από το ευρώ, θα πρέπει πρώτα να κλείσει τους λογαριασμούς της με το σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης, δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια σπάνια αναφορά του Μάριο Ντράγκι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το σχόλιο περιλαμβάνεται σε μία επιστολή, την οποία ο κ. Ντράγκι έστειλε σε δύο ιταλούς ευρωβουλευτές και η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή και συμπίπτει με το αυξανόμενο αντι-ερυωπαϊκό αίσθημα στην Ιταλία αλλά και άλλες χώρες,τ ο οποίο ενισχύθηκε μετά το δημοψήφισμα του Brexit.

«Θα πρέπει να τακτοποιηθούν πλήρως οι διεκδικήσεις»

“Αν μια χώρα θελήσει αν φύγει από το Ευρωσύστημα, θα πρέπει να τακτοποιηθούν πλήρως οι διεκδικήσεις ή οι υποχρεώσεις της εθνικής Κεντρικής Τράπεζάς της, προς την ΕΚΤ”, αναφέρεται στην επιστολή του Μάριο Ντράγκι.
Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, μια έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ θα δημιουργούσε απαιτήσεις ύψους 358,6 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα.
Ο κ. Ντράγκι υπογραμμίζει στην ίδια επιστολή ότι τα μεγάλα χρέη προς την ΕΚΤ οφείλονται στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Τράπεζας.

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου