Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ο Σόιμπλε ΕΣΚΙΣΕ την ΕΠΙΣΤΟΛΗ Τσακαλώτου! Προτείνει Δημοψήφισμα στην Γερμανία για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ




Δίπλωσε και έσκισε επιδεικτικά την επιστολή Τσακαλώτου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπροστά τους συνεργάτες τους και στα μάτια γερμανών δημοσιογράφων στους οποίους έδινε εκείνη τη ώρα συνέντευξη.
Ο Σόιμπλε γύρισε και είπε οργισμένος:
-Bαρέθηκα να ασχολούμαι άλλο με τους απατεώνες Ελληνες πολιτικούς…
Αμέσως μετά όπως περιγράφει Γερμανός δημοσιογράφος που ήταν παρόν ο Σόιμπλε φέρεται να επικοινώνησε με την Μέρκελ από την οποία ζήτησε να μην υπάρξει συμφωνία με τον Τσίπρα.
Από τον Ian Ford
–Μας κοροιδεύουν διαρκώς οι Ελληνες...Ας περιμένουμε τις εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία για να δούμε και την θέση των νέων κυβερνήσεων στην ελληνική υπόθεση.Ακόμη κι εμείς δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε τους Γερμανούς πολίτες μια και έχουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο…Ισως έφτασε η ώρα να αποφασίσει ο γερμανικός λαός εάν θέλει να πληρώνει άλλο για την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ…Nα σκεφθούμε κι εμείς σοβαρά την επιλογή του Δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ τον άκουγε με προσοχή και έδειχνε να κατανοεί το επιχείρημα του υπουργού της για τις νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν στην Ε.Ε. μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του έτους που διανύουμε. Αρχισε και η ίδια να αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να δώσει την β΄αξιολόγηση δύο μήνες πριν τις εκλογές σε Γαλλία και Ολλανδία. Τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα για την κυβέρνηση Τσίπρα. Σχεδόν εφιαλτικά.
Στο μεταξύ όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως  «το ζήτημα είναι πολιτικό, και δεν μπορεί να λυθεί με την επιστροφή των εκπροσώπων θεσμών στο Hilton». Για την επιστολή Τσακαλώτου τονίζουν πως αναφέρει το πως προσέρχεται την Πέμπτη στις συζητήσεις ο κ. Τσακαλώτος και παραπέμπουν στο ΥΠΟΙΚ για περισσότερες λεπτομέρειες.
«Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα αναπτύξει τις θέσεις της Αθηνάς στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου» δήλωναν οι κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι στο Eurogroup της Πέμπτης η Αθήνα επιδιώκει επί της αρχής συμφωνία για τα θέματα που αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.
Τα θέματα αυτά, όπως αναφέρει το Μαξίμου, είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ. Αν βρεθεί εκεί κοινή γραμμή, τότε οι κυβερνητικοί κύκλοι βλέπουν να «ξεκολλάει» η διαπραγμάτευση.
Για την ώρα υπάρχουν μόνο τα σχισμένα αποκόμματα της επιστολής του πολυγραφότατου Τσακαλώτου στο καλαθάκι των αχρήστων του Σόιμπλε…
by kourdistoportocali.com

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
24/01/2017 - 214 - 3053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου