Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Οι απαιτήσεις για νέα μέτρα είναι ασέβεια προς τις θυσίες των Ελλήνων





Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Οι απαιτήσεις για νέα μέτρα είναι ασέβεια προς τις θυσίες των Ελλήνων
Την απόλυτη ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό Eurogroup τονίζει, σε γραπτή δήλωσή της, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.
Η ευρωβουλευτής επισημαίνει πως «οι πιστωτές ζητούν περισσότερα μέτρα λιτότητας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μη βιώσιμο χρέος».
«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για θετικά αποτελέσματα, που θα επιτρέψουν την ελάφρυνση του χρέους και θα δοθεί μία πραγματική προοπτική στην Ελλάδα, προκειμένου να τερματιστεί η λιτότητα και το υπαγορευμένο πρόγραμμα προσαρμογής, μια για πάντα. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα επειγόντως είναι να επιταχυνθούν οι προσπάθειές της προς την κατεύθυνση μίας υγιούς οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης», προσθέτει.
Στη συνέχεια, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς σημειώνει πως «είναι αδιανόητο το γεγονός ότι το ΔΝΤ ζητά από ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να νομοθετεί μέτρα εκ των προτέρων για τον προϋπολογισμό του 2019.
Οι απαιτήσεις για πρόσθετα μέτρα ύψους 4,5 δισ. είναι παράνομες, οικονομικά αντιπαραγωγικές και πολιτικά απαράδεκτες. Προκαλούν πρόσθετες καθυστερήσεις και πόνο για τον ελληνικό λαό και είναι ασέβεια προς τις τεράστιες θυσίες που οι Έλληνες έχουν ήδη κάνει.
Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και το Eurogroup: Να σταματήσουν τη λιτότητα και να επενδύσουν μαζικά σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες για μία βιώσιμη ανάπτυξη».
Τέλος, υπογραμμίζει πως «οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε και των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων είναι τεράστιες» και η εφαρμογή των σχετικών πολιτικών «έχει ήδη καταστρέψει τους λαούς της Ευρώπης και θα έχει περαιτέρω καταστροφικές συνέπειες, τόσο για την ΕΕ και την Ελλάδα, σε μία εποχή που η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο».

Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
26/01/2017 - 225 - 3066

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου