Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΚΟ PRAKSIS, ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ HOT SPOT ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!






 

Την οργάνωση Praksis την γνώρισε ο Ελληνικός Λαός από ένα ρεπορτάζ του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου lesvosnews, την ώρα που η Λέσβος βίωνε την κορύφωση του προσφυγικού δράματος, σύμφωνα με το οποίο «οι δουλέμποροι πείθουν τους μετανάστες, πως το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι σαν μία μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις» και “τους προμηθεύουν μάλιστα ένα βιβλιαράκι – πλήρη οδηγό, όπου τους παρέχουν και τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Το βιβλιαράκι αυτό έχει τίτλο «WELCOME TO GREECE!» και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS»”, το οποίο εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και στο οποίο περιλαμβάνεται και η εν λόγω ΜΚΟ.



Οι δράσεις της εν λόγω οργάνωσης είναι ομολογουμένως πολυπληθείς, αφού συμμετέχει στο πρόγραμμα για την εύρεση διαμερισμάτων για τους λαθρομετανάστες, δραστηριοποιείται στην υποδοχή των λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , έχει λάβει πακτωλό χρημάτων από το Ελληνικό Δημόσιο και πρωτοστατούσε στην κατασκευή παράνομου κέντρου φιλοξενίας στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, αλλά… ατύχησε να έχει μπροστά της την Χρυσή Αυγή καί κατοίκους τής περιοχής.

Πάμε να τα δούμε ένα ένα όλα αυτά:

α) Διαμερίσματα και κλίνες ξενοδοχείων για λαθρομετανάστες

Η εν λόγω ΜΚΟ είχε δημοσιεύσει αγγελία που έγραφε:

«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες. Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών – ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων.

Περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο ανεύρεσης ακινήτων Σταμα…. Γεώργιο στο τηλ.210…».

Επιπλέον διαβάζαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» σε άρθρο με τίτλο «Χρήμα από Σόρος για πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη»:

«Ο κερδοσκόπος χορηγεί 200.000€ στον δήμο για κλίνες ξενοδοχείων: Με το ποσό των 200.000 ευρώ χρηματοδοτεί το ίδρυμα του γνωστού επενδυτή και κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος τη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης, των ΜΚΟ Αρσις, Praksis και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, ώστε να ενοικιαστούν κλίνες σε ξενοδοχεία για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.»

β) Δράση στη Λέσβο την ώρα της κορύφωσης των ροών των λαθρομεταναστών

γ) Πακτωλός χρημάτων από το Ελληνικό Κράτος: Συγκεκριμένα, ύστερα από ερώτηση του , Ν. Κούζηλου αποκαλύφθηκε ότι η συγκεκριμένα ΜΚΟ έλαβε 984.300€ για το διάστημα από 1 Μαρτίου 2015 μέχρι 31 Μαΐου 2015 από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από την τσέπη των φορολογούμενων.

Σας παρουσιάζουμε τα έγγραφα:







δ) Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε προσπαθήσει να στήσει παράνομο hot spot στο Κερατσίνι, αλλά βρήκε μπροστά της την Χρυσή Αυγή και τους Έλληνες της περιοχής.

Θυμίζουμε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»:

“«Παγώνουν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας από τη μη κυβερνητική οργάνωση Praksis με σκοπό τη στέγαση ασυνόδευτων παιδιών-προσφυγόπουλων, ηλικίας 8-18 ετών, σε ακίνητο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Η δημιουργία του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής. Στελέχη της ΜΚΟ ανέφεραν πως θα αναζητηθεί άλλος χώρος σε σημείο «μη ανακοινώσιμο».

Όπως ανέφεραν πληροφορίες, η Praksis ενοικίασε τον χώρο που ανήκει σε ιδιώτη και άρχισε εργασίες διαμόρφωσης του εσωτερικού, χωρίς ωστόσο να έχει την προβλεπόμενη άδεια. Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, από τον δήμο Πειραιά είχε ζητηθεί να διακοπούν προσωρινά τα έργα ώσπου να χορηγηθεί η άδεια.

Το ζήτημα έφθασε ως το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Μάλιστα ορισμένες στιγμές η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Γιάννη Λαγού και Νίκου Κούζηλου αλλά και μελών του ίδιου κόμματος, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος κατοίκων της Ε’ Κοινότητας για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το θέμα.”

Επιπλέον όλων των παραπάνω η Praksis συμμετέχει στο «Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας» και στο αντίστοιχο «Κέντρο» στην Θεσσαλονίκη που παράσχουν βοήθεια σε λαθρομετανάστες, τα οποία λειτουργούν με πρωτοβουλία της ΜΚΟ “Solidarity Now” και την χρηματοδότηση του Open Society Foundation του George Soros, το οποίο επίσης «στηρίζει το σύνολο των δράσεων του SolidarityNow καθώς και τις δωρεές της οργάνωσης σε τρίτους».

Στην λίστα των υποστηρικτών της συγκεκριμένης οργάνωσης περιλαμβάνονται πολλοί και διάφοροι μεταξύ των οποίων οι κάτωθι: Ίδρυμα JP Morgan, ο Δήμος Αθηναίων, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, η Αμερικανική Πρεσβεία, το κανάλι MEGA, το κανάλι ANT1, πλειάδα τραπεζών και επιχειρήσεων όπως η Siemens, η Coca Cola, τα LIDL και η Novartis.

Θα περίμενε κανείς ότι κανένα ελληνικό κόμμα δεν θα υποστήριζε ανοιχτά μία τέτοια οργάνωση. Σίγουρα αρκετές από τις ΜΚΟ που υποστηρίζουν το έργο της συγκεκριμένης ΜΚΟ πρόσκεινται σε κόμματα. Οι περισσότερες μάλιστα σίγουρα έχουν σχέση με τον Σύριζα. Όμως υπάρχει ένα και μόνο κόμμα που στηρίζει την συγκεκριμένη οργάνωση ανοιχτά: Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σας παρουσιάζουμε την απόδειξη, μέσα από την ιστοσελίδα της οργανώσεως Praksis:




Τι έχει να πεί, άραγε, για όλα αυτά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης;

Κώστας Αλεξανδράκης

Υ.Γ. Για να είμαστε δίκαιοι, από το σύνολο των εταιρειών, οργανώσεων, Πρεσβειών και άλλων που στηρίζουν την εν λόγω οργάνωση, άλλοι βοηθούν σε χρήμα και άλλοι σε είδος, όπως σημειώνεται και στις ετήσιες αναφορές της Praksis. Η ΟΝΝΕΔ, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, μάλλον βοηθάει σε… είδος.

Read more: http://sklantzithres.blogspot.com/2017/01/hot-spot.html#ixzz4Wak7wfIz

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
24/01/2017 - 214 - 3055

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου