Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τινάχτηκε στον αέρα το Πολεμικό Συμβούλιο του ISIS στη Χαουίτζα του Ιράκ




Ο ηγέτης της σιιτικής ιρακινής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αεροπορική επιδρομή χτύπησε το «Πολεμικό Συμβούλιο» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Χαουίτζα, νοτιοδυτικά της επαρχίας Κιρκούκ του Ιράκ.
Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν δύο κορυφαίοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Εχθές [την Τετάρτη] ένα αεροπορικό χτύπημα βομβάρδισε συνάντηση του λεγόμενου Πολεμικού Συμβουλίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Χαουίτζα, νοτιοδυτικά στο Κιρκούκ», αναφέρει ο Τζαμπάρ Μαμούρι σε γραπτή ανακοίνωσή του.
«Η αεροπορική επιδρομή ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και σκότωσε έναν αριθμό οπλαρχηγών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συμπεριλαμβανομένων δύο βοηθών του βαλή του Κιρκούκ».
«Το Πολεμικό Συμβούλιο δημιουργήθηκε από την εξτρεμιστική οργάνωση για να συντονίζει τις επιχειρήσεις των οπλαρχηγών ενάντια στις δυνάμεις ασφάλειας και την Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι», πρόσθεσε ο Μαμούρι.
«Οι κάτοικοι της Χαουίτζα συνεργάζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα αρχηγεία και τις κρυψώνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», εξήγησε.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Χαουίτζα στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ τον Ιούνιο του 2014.

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
Κοινοποιήστε το!!! 

Ή πληροφορία δέν κοστίζει τίποτα καί πρέπει νά διαδίδεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου