Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Trump έχει υπογράψει διάταγμα για την προστασία των συνόρων και τη μετανάστευση



ΤΕΤΆΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017

© RIA Novosti. Caitlin Oaks
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία Αρχείου


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 25 Ιανουαρίου - RIA Novosti, Alexei Bogdanovsky. 

Ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε διάταγμα για την προστασία των συνόρων και της μετανάστευσης, ανέφερε το Reuters [1] σε  μια τελετή στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer, δήλωσε ότι τα διατάγματα  θα περιλαμβάνουν μέτρα όπως η κατασκευή ενός "φυσικού  εμποδίου" στα σύνορα, τη μαζική απέλαση των παράνομων μεταναστών με ποινικό μητρώο, καθώς και την παύση της χρηματοδότησης στις   ομοσπονδιακές  πόλεις που αρνούνται να εκδώσουν τους μετανάστες στις ομοσπονδιακές αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προτεραιότητα είναι η εκδίωξη  από τις  ΗΠΑ ανθρώπων  που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και καταδικάστηκαν  για εγκλήματα στην επικράτειά του. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας  του, θα πρέπει να δοθεί ένα «μονόδρομο εισιτήριο." Σύμφωνα με τον Spicer, οι χώρες θα πάρουν πίσω τους υπηκόους τους με  την απειλή της άρνησης για την έκδοση θεωρήσεων για τους πολίτες τους.

Την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην  τηλεόραση του ABC ο  Trump, δήλωσε ότι η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Κατά το πρώτο στάδιο το κόστος θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά αργότερα θα πρέπει να επιστραφεί από το Μεξικό. Σε περίπτωση μη πληρωμής από τις Μεξικανικές  Αρχές ο  Trump απείλησε να απαγορεύσει τις μεταφορές χρημάτων των Μεξικανών μεταναστών στην πατρίδα τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Μεξικανός Πρόεδρος Enrique Pena Nieto, δήλωσε νωρίτερα, με τη σειρά του, είπε  ότι η Μεξικανική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους.

                                                    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

References
  1.  Рейтер
       ( http://www.reuters.com/ )

 Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
25/01/2017 - 222 - 3063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου