Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού





Αθήνα, 11/2/2017.



Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού
Να μην υπάρχει ανοχή απέναντι στις περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού, ζήτησε με ομιλία του τη 1η Φεβρουαρίου 2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τον αθλητισμό.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «ο αθλητισμός αποτελεί ένα μεγάλο και ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας των κρατών-μελών της Ένωσης και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ παράλληλα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, η εικόνα του αθλητισμού αμαυρώνεται πλέον συχνά είτε μέσω του χουλιγκανισμού και της βίας, που αποθαρρύνουν τους φιλάθλους από το να παρακολουθούν αθλητικές διοργανώσεις, είτε από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ντόπινγκ τα οποία παραβιάζουν τις ηθικές αξίες και αρχές του αθλητισμού».
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Νότης Μαριάς, τόνισε ότι: «Διάφορες πανευρωπαϊκές ομοσπονδίες επαγγελματικού αθλητισμού αποτελούν κράτος εν κράτει, επιβάλλουν καθεστώς αναγκαστικής ετεροδικίας και έχουν μετατραπεί σε ad hoc μονοπώλια τα οποία παραβιάζουν τους κανόνες περί ανταγωνισμού στην Ε.Ε. ενώ καταχρώνται τη δεσπόζουσα θέση τους στην Ευρωπαϊκή αθλητική αγορά».
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Νότης Μαριάς ζήτησε από την ΕΕ να υπάρξει μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις διαφθοράς στο χώρο του αθλητισμού.
Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/J55xSKYMqjo

Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
14/2/2017 - 081 - 3212
Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου