Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ -Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός όρισε το θεσμικό πλαίσιο για την ποιότητα, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών.



Τα αργυρά δεκάδραχμα της αρχαίας Ελλάδας συγκαταλέγονται στα πιο σπάνια και περιζήτητα αρχαία νομίσματα, και το συγκεκριμένο, που χρονολογείται μεταξύ 409 και 406 π.Χ., χαρακτηρίζεται από εκπροσώπους του οίκου δημοπρασιών ως «ένα από τα αριστουργήματα της νομισματοκοπίας του τέλους του 5ου αι. π.Χ.».
Το αργυρό δεκάδραχμο από τον Ακράγαντα της Σικελίας, ένα από τα μόλις 12 αντίστοιχα νομίσματα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, θα δημοπρατηθεί στις 4 Ιανουαρίου από τον οίκο δημοπρασιών CNG της Νέας Υόρκης, με την τιμή εκκίνησής του να έχει οριστεί στα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.
Φώτο καί σχόλιο :Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

Γλαύκωψ Στέφανος

ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ! ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ πέρα από πολλά άλλα! 
Για να μην κοκορεύεστε και να λέτε πως είστε εξελιγμένοι! Ας αρχίσετε με το να απαιτείτε την ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, τότε θα έχετε δικαίωμα να λέτε πως εξελιχθήκατε και ζήτε σε πόλεις πολιτισμένες και αλληλοβοήθειας. Φτιάξτε πρώτα αυτά και μετά ζητήστε διαστημικά προγράμματα και τα μάρμαρα πίσω -αυτή είναι η ταπεινή γνώμη μου. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ <<Η τυποποίηση, η πιστοποίηση, ο έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή δεν αποτελούν σύγχρονη ανακάλυψη του τεχνικού μας πολιτισμού όσο και αν φαίνεται περίεργο. 
Οι έρευνες του καθηγητή Γ. Βαρουφάκη δείχνουν ότι οι ρίζες τους φθάνουν στην πολύ μακρινή αρχαιότητα και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα κοινωνιών με υψηλό πολιτισμικό επίπεδο. Δεν κτίζονται Παρθενώνες χωρίς ανεπτυγμένη τεχνολογία και δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς εφαρμογή κανονισμών που να διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται, αλλά και των καταναλωτικών αγαθών που παράγονται. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός όρισε το θεσμικό πλαίσιο για την ποιότητα, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ>> Και εμείς τι κάναμε; ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΑΚΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ να μην πω καμιά βαρια αθυρόστομη φράση, και λέμε ότι έχουμε και σχέση με αυτούς, στήνοντας το άγαλμα του Περικλέους έξω από το γελοίο δημαρχείο των Αθηναίων τα σούργελα της πολιτικής και της απανθρωπιάς!

Προσφάτως διάβασα ένα βιβλίο για τον έλεγχο ποιότητας που είχαν οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ναι καλά είδατε είχαν έλεγχο ποιότητας αντοχής και καθαριότητας σε όλα, τροφές υφάσματα φάρμακα κτισίματα και άλλα διότι έτσι θεωρούσαν πως ανέβαζαν την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών -συμπεριλαμβανομένων και των δούλων. και για να μην χρηματίζονται αυτοί που έκαναν τον έλεγχο τους διάλεγαν με κλήρο ανά τακτά διαστήματα. Αν κάποιος έμπορος δεν τηρούσε τους κανονισμούς του απαγόρευαν να πουλάει και τον εξόριζαν, όπως επίσης απαγόρευαν το να πουλάει πιο φθηνά αλλά και πιο ακριβά! 

Δεν θα 'πώ κάτι νέο απλώς θα αναμοχλεύσω για να θυμηθούν μερικοί και όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να το μάθουν. Εχθροί των πολιτών είναι οι δόλιοι manager και διαφημιστές οι οποίοι παρουσιάζουν όλα αυτά τα κάκιστα σαν καλά γερά και αναγκαία. Έτσι ένα ρούχο όπως τα βαμβακερά και συνθετικά που δεν μας προστατεύει από το κρύο πουλάει σε όσους δεν έχουν γνώσεις για τις δυνατότητες των υφασμάτων, και εμέσως τα κακά αυτά ενδύματα είναι αιτίες για ασθένειες και το ότι δεν αντέχουμε το κρύο ή αντιστρόφως την ζέστη -το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις τροφές που δεν είναι κατάλληλες για τον χειμώνα αλλά και για τα σπίτια που δεν έχουν κτιστεί σωστά και πολλά άλλα -με άλλα λόγια κανείς δεν ελέγχει όλα αυτά. 
ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΣΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ και σε συνδιασμό με την κακή ποιότητα των αγαθών συνδράμουν στο να καταναλώνουμε συνεχώς πράγματα που αν ήταν καλής ποιότητας θα τα αγοράζαμε μία ή δύο φορές στην ζωή μας, Οι εκπτώσεις όπως και ο ανταγωνισμός συνδραμουν στο να κλείσουν τις μικρότερες ατομικές επιχειρήσεις. Αντί να έχουν όλα τα αγαθά όμοια εννιαία τιμή και πάντα καλής ποιότητας και με αυτόν τον τρόπο να είναι όλα ίσα. 
Διέδοσαν το δόλιο αυτό σχέδιο χρησιμοποιόντας και την λέξη ελευθερία, η οποία όμως είναι εξαπάτηση εξαπάτηση της αγοράς, γνωρίζοντας πως οι αλυσίδες και οι πολυεθνικές θα έχουν ούτως ή άλλως φθηνότερες τιμές, λόγω κυρίως κακής ποιότητας αλλά και δυνατότητας να εκβιάζουν τους παραγωγούς εξοντώνοντας και αυτούς με στόχο να γίνουν αυτές οι εταιρίες παραγωγοί. Έτσι έχουν σαν σύστημα να βάζουν ακριβές τιμές πλασματικές πολύ πάνω από την πραγματική και μετά να κάνουν έκπτωση στο πανάκριβο για να σου δείξουν πως σε φροντίζουν, αυτό το άλλο είναι από έμεσός χρηματισμός για να σε κοροιδέψουν και να αγοράσεις από αυτές τις εταιρίες. 
Οι δε πολιτικοί αντί να ελέγχουν αυτές τις εταιρίες, όπως συνήθως έκαναν, που καθημερινά εξαπατούν την αγορά, χρηματίζονται και αυτοί και ψηφίζουν νόμους υπέρ αυτών των εταιριών. Και δεν φτάνει αυτό, δεν κάνουν και έλεγχο ποιότητας των αγαθών και έτσι κάθε δόλια εταιρία χρηματίζοντας ελεγκτές και οργανισμούς αποκτούν την ελευθερία να πωλούν κάκιστης ποιότητα αγαθά τα οποία βλάπτουν την υγεία των πολιτών και την οικονομία διότι τα ίδια προιόντα σε πολλές περιπτώσεις θα τα αγοράζαμε μία φορά στην ζωή μας και δεν θα είχαμε ανάγκη να αγοράσουμε ξανά αυτό το προιόν, όπως για παράδειγμα σε συμβαίνει σε πολλά είδη μηχανών ψυγεία πλυντήρια είδη καθημερινής χρήσης ώς και υφάσματα. 
Αν δείτε ποτέ στην ζωής σας καλή ποιότητα υφάσματος θα βεβαιωθείτε πως ένα καλό ύφασμα αντέχει πάνω από 200 χρόνια, όπως ακριβώς και πολλές μηχανές, αν βεβαίως τις συντηρούμε και τις φροντίζουμε. Οι δε φαρμακοβιομηχανίες συνεργάζονται σε τους παραγωγούς τροφών και μεταλλαγμένων και έτσι σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούν σκόπιμα στοιχεία που έχουν οι τροφές για να τα πωλούν μετά ως φάρμακα, όπως ακριβώς οι εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανές δεν τις κάνουν ανθεκτικές για να πωλούν ανταλλακτικά. 
ΓΛΑΥΚΩΨ2017 Μικρά κοινωνικά και πολιτικά δοκίμια

Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
6/2/2017 - 032 - 3163


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου