Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Αἴγινα ἡ ...σφηκοφωληά τών Τ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Μιά σύγχρονη σφηκοφωληά ἤ κατσαριδοφωληά ;


Αἴγινα ἡ ...σφηκοφωληά (μέρος στ΄)

 Μιά σύγχρονη σφηκοφωληά ἤ κατσαριδοφωληά ;

φωτό

Πᾶμε νά δοῦμε ποιοί ἔχουν σπίτια,σήμερα,στό νησί πού κακῶς,μά πολύ κακῶς ἀναφέρουν ὡς "πρώτη πρωτεύουσα τοῦ νεοσύστατου ἑλλαδικοῦ κράτους". Διότι εἴπαμε πώς,ἀτύπως μέν,ἀλλά ἀπό τήν Α΄ Ἐθνοσυνέλευσιν τῆς Ἐπιδαύρου ( Δεκέμβριος 1821) τό Ναύπλιον ἀποτελοῦσε τήν πρωτεύουσα τῶν ἐλευθέρων περιοχῶν μετά τήν ἔναρξιν τῆς Ἐθνεγερσίας. 

Ἄλλως τε, ἡ Αἴγινα ποτέ δέν ἀνακηρύχθηκε ὡς πρωτεύουσα ἀπό τόν Ἰωάννη Καποδίστρια,ὁ ὁποῖος γιά τό Ναύπλιον πήγαινε, τά εἴπαμε αὐτά,καί στήν Αἴγινα τόν ὁδήγησαν οἱ πολιτικάντηδες,γιά τούς δικούς τους λόγους...

Σήμερα λοιπόν, ποιοί ἔχουν τά παλάτια ; Αὐτοί πού ἔχουν τά λεφτά. Ποιοί ἔχουν τά λεφτά ; Οἱ ...ἀριστεροί ! Οἱ ἀριστεροί; Ἔ, ναί ! Οἱ ἀριστεροί ...Ἄντε νά τούς δοῦμε : 

Φλαμπουράρης. Καί αὐτός παλιός στήν Αἴγινα...(φωτό)


Ὁ ὑπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης 
(Εκλέχτηκε βουλευτής Α΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015.Είναι υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.Στέλεχος «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη από τη Χούντα των συνταγματαρχών. Κατά τη Μεταπολίτευση συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., και του Συνασπισμού.Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και στην Πολυτεχνική Σχολή Αθηνών. Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός ίδρυσε τη δική  του κατασκευαστική εταιρεία και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.Ηταν φθινόπωρο του 1980 όταν ο Σπ. Λυκούδης (σημερινός βουλευτής του Ποταμιού) ζήτησε από τον προσωπικό του φίλο Αλ. Φλαμπουράρη να τον βοηθήσει ώστε να χτίσει ένα εξοχικό σπίτι στην Αίγινα. Και επειδή και οι δύο ήταν «σύντροφοι» και μεταξύ (τότε) συντρόφων απαγορευόταν η... αμοιβή, ο κ. Φλαμπουράρης δέχθηκε ευχαρίστως, τον βοήθησε ως μηχανικός που ήταν, έμεινε εκεί περίπου δύο χρόνια και... κόλλησε στην Αίγινα. Αν δεν ήταν, δηλαδή, ο Σπ. Λυκούδης, δεν θα ὑφίστατο η λεγόμενη «παρέα της Αίγινας»).

 Ἄλλοι πάλι λένε πώς εἶχε πάρει τήν ἀνέγερση τοῦ Κέντρου Ὑγείας τοῦ νησιοῦ καί ἔτσι βρέθηκε στην Αἴγινα. Πολύ πιθανότερο μοῦ φαίνεται το δεύτερο ἀπό το να κάνῃ χάρι στον Λυκούδη,,ἀφοῦ τά κουμμούνια εἶναι γνωστοί …φραγκοφονιάδες !  Στήν συνέχεια ἔχτισε τρία πανομοιότυπα σπίτια,στήν περιοχή Ράχη Μοσχονᾶ,ἀπό τά ὁποῖα κράτησε το ἕνα και μετακόμισε ἐκεῖ ( ἀπό τήν περιοχή Σφεντούρη ὅπου βρισκόταν ἀρχικά ). Ἕνα ἀπό τά ἄλλα δύο σπίτια πουλήθηκε στό ζεύγος  Ὄλγας Χαρίτου καί  Χριστόφορου Παπαδόπουλου, …μεγαλοστελέχη τοῦ (τ)συριζα, πού βεβαίως γεύτηκαν τήν εὐγνωμοσύνη τοῦ Axel,γιά τίς φιλοξενίες στήν νήσον ( ναί,κι'αὐτοί τόν φιλοξενοῦσαν τόν Ἀλέξις !) Ὁ σύζυγος ἔγινε βουλευτής καί ἡ κυρία Χαρίτου μπῆκε,προσφάτως,στό Ὑπέρ-ταμεῖον τοῦ ξεπουλήματος τῆς χώρας ! Στο Υπερταμείο η σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Χαρίτου

Καί μήν νομίζετε πώς μόνον αὐτή ἦταν ἡ θέσις. Καί στήν προηγουμένη κυβέρνησιν ἦταν ...εἰδική σύμβουλος,στό γραφεῖο Φλαμπουράρη ! Εἴπαμε,σφηκοφωληαααααααά ...   
Σε θέση "κλειδί" και η Ολγα Χαρίτου, που φιλοξενεί τον Τσίπρα στην Αίγινα

το ζεύγος Θοδωρή ΔρίτσαΓεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947.Έμπορος Φαρμάκων. Ομόρρυθμος εταίρος από το 1972, στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά, μέχρι την αποχώρηση του, λόγω ασυμβίβαστου.Τελειόφοιτος της Νομικής Πανεπιστημίου Αθήνας.Εξωκοινοβουλευτική αριστερά στη δικτατορία και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ανέντακτος της Αριστεράς στη συνέχεια. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004.Επικεφαλής του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» από την ίδρυση του, το 1998. Υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά από το 2002. και 
Τασίας ΧριστοδουλοπούλουH Αναστασία (Τασία) Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.


Γιώργος Σταθάκης, Σπουδές: Ο Χανιώτης Γιώργος Σταθάκης, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με πυκνό ακαδημαϊκό background στο αγγλοσαξονικό σύστημα (Νιούκαστλ, Νέα Υόρκη, Χάρβαρντ), είναι γιος του καραβοκύρη καπετάν Μηνά, από τους παλιούς νοικοκυραίους που ήξεραν να επενδύουν στη θάλασσα και απέκτησε 7 καΐκια ξεκινώντας από το πουθενά.

Ναί,ναί ἀπό το πουθενά ξεκινοῦν ὅλοι και γίνονται μεγιστάνες ! Ἐγώ ξέρω πώς  οἱ παροιμίες εἶναι ὅλες σωστές και ἀνταποκρίνονται στην πραγματικότητα,και ἐν τῷ προκειμένῳ λέει : «Δούλεψε για να φᾶς και κλέψε για να ἔχῃς» …

Ἔ,ὄχι καί τόσον ἀνεξήγητος ! Εἴπαμε : Μπλέ σκυλιά,πράσινα-ρόζ  σκυλιά,κόκκινα σκυλιά ὅλα μιᾶς σκύλας γέννα !


Ὅσο για το «πυκνό ακαδημαϊκό background»,τι να πῶ; Τά λέει ὅλα ἡ παραπομπή του για κακουργηματική πράξη,στο Πανεπιστήμιον Κρήτης. Πολλά τά ἑκατομμύρια πού μπῆκαν σε τσέπες …ἀκαδημαϊκῶν με «πυκνά ακαδημαϊκά background»!

Ἄν θέλετε διαβᾶστε σχετικά μέ τήν ...αὐτοδημιούργητη οἰκογένεια τοῦ Σταθάκη ἐδῶ http://www.thetoc.gr/politiki/article/g-stathakis-o-efoplistis-tis-ipias-aristeras-oxi 


Νίκος Βούτσης. Ο Νίκος Βούτσης φιλοξενείται στο σπίτι της αδελφής του, στην περιοχή Περιβόλα. Ο γιος της αδελφής του μάλιστα, ο διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. ( σ.σ. ὁ γιός του ὅμως πῆρε ἄλλον δρόμο. Τό ἔριξε στίς ληστεῖες τραπεζῶν ! Ἄλλως τε αὐτό δέν χρειάζεται κόπο, παρά μόνον θρᾶσος ! )  ”Ο Νίκος Βούτσης γεννήθηκε το 1951. Πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), παντρεμένος με την Αγγελική Παπάζογλου και πατέρας του Γιώργου, της Αριάννας και του Πάνου.Εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Αθήνας στις εκλογές Μαϊου και Ιουνίου του 2012, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.”


Σπύρος Λυκούδης στήν Αἴγινα ἀπό πολύ παλιά.... (φωτό)


Ὁ βουλευτής τοῦ «Ποταμιοῦ» Σπύρος Λυκούδης :  Καταγωγή ἀπό την Κεφαλονιά. Μεγάλο σόϊ ! Μεγάλες μπίζνες ! Πολιτικοί,ἐφοπλιστές ἀπό ὅλα ἔχει ὁ μπαξές ! Αὐτός ὅμως –διαβάζουμε το βιογραφικό του - : 
από νωρίς τον καθόρισαν οι αριστερές ιδέες - ιδέες χειραφέτησης και διεκδίκησης σε μια περίοδο που οι αριστεροί ήταν διωγμένοι. Τις ιδέες του αυτές δεν τις έκρυβε ούτε στο σχολείο (πήγαινε στο Α' Γυμνάσιο της Πλάκας) και ίσως γι' αυτό αποβλήθηκε στην τελευταία τάξη, ως ανεπιθύμητο, ατίθασο και ανατρεπτικό στοιχείο. Συνεχίζοντας σπουδές στη Νομική, όπου εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη. Η μεταπολίτευση βρήκε τον Σπύρο Λυκούδη να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και να δραστηριοποιείται στο ΚΚΕ εσωτερικού και στην περιπέτεια των ιδεών της κομμουνιστικής ανανέωσης. Τι σήμαινε αυτή η περιπέτεια; Αντίθεση στη γραφειοκρατία και στον αυταρχισμό του εφηρμοσμένου κομμουνισμού. Επιλογή του ευρωπαϊκού δρόμου, του δρόμου «των λαών», σύμφωνα με τη φρασεολογία της εποχής. Υπεράσπιση της δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της συνεννόησης. Κομματικά, αυτές οι επιλογές οδηγούσαν από το ΚΚΕ εσωτερικού στην ΕΑΡ και, ύστερα, στον Συνασπισμό. Στη διαδρομή αυτή, ο Σπύρος Λυκούδης συνδέθηκε με τις πολιτικές μορφές του χώρου, τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Και βρέθηκε πλάι στον Φώτη Κουβέλη.
Πίστευε στον Λεωνίδα Κύρκο και, τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον επισκέπτονταν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι της Καλλιδρομίου. Μια μέρα, τους περίμενε με φρεσκοτυπωμένα αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου του, των «Στιγμών». Στην αφιέρωση που ο Κύρκος έκανε στον Λυκούδη έγραψε: «Στο alter ego μου» (ἀπό ἐδῶ)

Μιλᾶμε για μεγάλη ἀριστεράντζα, ἀγωνιστής με τά ὅλα του ! Ἄ,βρέ πονηρέ Παπανδρέα,ἔφτιαξες μια γενιά χαραμοφάϊδων,καταστροφέων,λαμογίων και γενικῶς μία γενιά πολιτικῆς ἀ-τιμίας !(γιά ῥῖξτε καί μία ματιά ἐδῶ,προσεκτικά ὅμως ...)

Και ἡ γυναίκα του Στέλλα Μηναδάκη 


Γεννήθηκε στην Κρήτη, κόρη του Μιχάλη Μηναδάκη και της Μαρίας Παττακού από το Αμάρι του νομού Ρεθύμνης.Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Από τα φοιτητικά της χρόνια είχε ενεργό συμμετοχή στους αγώνες της γενιάς της δημοκρατικής αντίστασης.
Ανιψιά από τη μητέρα της του πραξικοπηματία Στέλιου Παττακού συνελήφθη από τον ίδιο και φυλακίστηκε στα χρόνια της Χούντας για την αριστερή φοιτητικής της δράση.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως χημικός και διευθυντικό στέλεχος στον τομέα ελέγχου φαρμάκων, στις φαρμακοβιομηχανίες ABBOT Laboratories Hellas και Famar.Είχε συνεχή και συνεπή παρουσία σε όλη τη διαδρομή της ανανεωτικής αριστεράς και είναι στέλεχος σήμερα της Δημοκρατικής Αριστερός.(ἀπό ἐδῶ)

Η Στέλλα Μηναδάκη ήταν από τις πρώτες γυναίκες που συνέλαβε η χούντα, επειδή ήταν μέλος της νεολαίας Λαμπράκη. Παρά το γεγονός ότι ήταν ανιψιά του Στυλιανού Παττακού – αδερφός της μητέρας της – ένα βράδυ εισέβαλαν στο σπίτι της αστυνομικοί και στρατιώτες για να την οδηγήσουν αρχικά στη Ασφάλεια Χαλανδρίου και αργότερα στο γραφείο του πραξικοπηματία θείου της. «Ο Παττακός μου έκανε κήρυγμα και με ρωτούσε ειρωνικά αν ο Λαμπράκης ζει», θυμάται η κυρία Μηναδάκη, που αργότερα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας. Αν και ήταν τόπος βασανιστηρίων η Μηναδάκη δεν βασανίστηκε, αλλά έμεινε φυλακισμένη στα υπόγεια κελιά του κτηρίου, σε μικρή απόσταση από τον μελλοντικό της σύζυγο Σπύρο Λυκούδη. «Ήθελαν να με εξορίσουν, να με στείλουν στη Γυάρο για να φύγει η ρετσινιά από πάνω μου». Όσο για τον θείο της, Στυλιανό Παττακό, η κυρία Μηναδάκη λέει ότι στα χρόνια της μεταπολίτευσης τον απέφευγε όσο μπορούσε....(ἀπό ἐδῶ)

Ἡ ἀνηψιά τοῦ Παττακοῦ,πού δεν ἤθελε νά τόν βλέπῃ,λέει. Δῆλα δή,ἡ μαμά της,ἡ ἀδελφή τοῦ δευτέρου πιό ἱσχυροῦ ἀνδρός τῆς 7ετίας,ἔλεγε στήν κορούλα της : Μήν μιλᾶς μέ τόν θεῖο Στέλλιο,τόν ὑπουργό,πού λύνει καί δένει. Δέν τόν ἔχουμε ἀνάγκη,ἐμᾶς μᾶς ἀρκεῖ ἡ φτώχια μας καί ἡ ψώρα μας. Γῖνε κουμμουνίστρια, πᾶρε τούς δρόμους καί τίς ροῦγες καί …ἀγωνίσου !


Λέτε νά τῆς ἔλεγε αὐτά ; Ἤ μήπως ἦταν σάν τόν Ἠρακλῆ καί τόν Παῦλο, τούς Τσίπρα,πού ἦταν κῶλος καί βρακί μέ τούς ἀπριλιανούς ( Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, "ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ" ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ) καί μετά ἔγιναν και αὐτοί …ἀγωνιστές και ἀντιστασιακοί ; Μᾶλλον τό δεύτερο φαίνεται ὡς πιθανότερο,διότι αὐτές οἱ κάστες εἶναι σάν τίς κατσαρίδες : ἐπιβιώνουν ὑπό ὅλες τίς συνθῆκες,ἀκόμη καί τίς πιό …ἀκραῖες ! 



Κάποιος πήγε στο ράφτη Μανούσο Ντουμουράκη το ράσο για επιδιόρθωση. Αυτός δεν έχασε την ευκαιρία, το φόρεσε και βγήκε στο δρόμο (φωτό καί λεζάντα)


Στην Αἴγινα ἦταν ἕνας  ἐξάδελφος τῆς Μηναδάκη, ὁ Μανούσος Νταμουράκης. Αὐτός ἦταν  ράφτης στο νησί,κομμουνιστής,τοῦ ὁποίου τό ραφτάδικο εἶχε ἐξελιχθεῖ σέ κέντρο πολιτικῶν συζητήσεων.Καί αὐτός ἦταν ἡ αἰτία πού τό ζεῦγος Λυκούδη ἔφτιαξε σπίτι στό νησί, δίπλα στό δικό του,μάλιστα.(τέτοια ἀγάπη ! )- φωτογραφία ἀπό ἐδῶ 

Βρέ, κῦττα σύμπτωσις, ὅλοι μιά παρέα εἴμαστε! Και μάλιστα, παρέα μέ μέλλον ἐλπιδοφόρο…

Θεανώ Φωτίου (ἡ κυρία με τά γεμιστά), ἄλλη μία ἀρχιτέκτων πού βρέθηκε στήν Αἴγινα ( τί διαβολεμένες συμπτώσεις εἶναι αὐτές ; Ἀρχιτέκτονες πού βρίσκονται γιά ἐπαγγελματικούς λόγους στό νησί καί …κολλᾶνε ! ! ! ).  Εἶχε ἀναλάβει τήν ἀνέγερση κατοικίας τοῦ ἐφοπλιστή Μαυρακάκη 

Ἐφοπλιστής ὁ κ. Μαυρακάκης,πού ἔγινε ὅμως καί τραπεζίτης (ἵδρυσε τό 1990 τήν «Δωρική Τράπεζα» σέ συνεργασία μέ τήν BANK OF SCOTLAND-ἡ ὁποία τήν «ἔκανε» 3 χρόνια ἀργότερα-) Ἡ Δωρική 9 χρόνια μετά συνεργάζεται  μέ τόν ΔΟΛ καί τήν ONE WORLD AE ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ καί παρουσιάζονταν πλέον ὡς Telesis http://www.epant.gr/apofasi_details.php?Lang=gr&id=262&nid=258&page=3


Δέν κράτησε οὕτε αὐτό πολύ καί  τό 2001 συγχωνεύθηκε ἀπό τήν Eurobankhttp://www.kathimerini.gr/113501/article/oikonomia/epixeirhseis/oloklhrw8hke-kai-typika-h-sygxwneysh-efg-eurobank--telesis

Τι εἶναι αὐτό το πρᾶγμα βρέ παιδί μου,μ’ὅλους αὐτούς τούς …ἀριστερούς ! Μιλᾶμε για πολύ χρῆμα ! ! ! Καί μπίζνες,παντός τύπου … 

Καί δέν ξέρω ἄν τό ἔχετε προσέξει,οἱ 8 γιά νά μήν πῶ οἱ 9 στούς 10,εἶναι Κρητικοί ! Ἔ, πῶς εἴπατε ; Ἄσε,μίαν ἄλλην φορά περί Κρήτης... Πᾶμε στόν ἑπόμενον :


Ὁ Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλᾶς, βουλευτής τοῦ (τ)συριζα (ἦταν ἐπικεφαλής τοῦ ψηφοδελτίου Ἐπικρατείας ) Και αὐτός ἔχει σπίτι στην Αἴγινα ! 


Ὁ πατέρας του,Ἄγγελος Τσουκαλᾶς, ἦταν ὑπουργός δικαιοσύνης στήν κυβέρνηση Παπαδοπούλου(τήν περιβόητη χούντα,πού ὅπως ἔλεγε καί ὁ Γιάννης Τσεκούρας-καθηγητής καί αὐτός, οἰκονομολόγος και πολιτειολόγος- ὅταν ἦταν ἀκόμη στό ΠΑΚ . 
 
Προφανῶς,γιά τόν μπαμπᾶ Τσουκαλᾶ,ΔΕΝ ἦσαν τύραννοι ! ( ἀπό τό βιβλίον τοῦ Δήμου Μπότσαρη : Οἱ ὁπλοφόροι τοῦ ΠΑΚ)

Σ’αὐτήν την κακιά χούντα ἦταν ὑπουργός ὁ πατήρ τοῦ ἀριστεροῦ …ἀγωνιστή Τσουκαλᾶ, τήν περίοδο 1970 – 1973.


 Ἀπό τά 31 του χρόνια ἦταν καθηγητής στό πανεπιστήμιο ταῶν Παρισίων ( κοινωνιολογίας). Καί φυσικά καθηγητής σέ πολλά πανεπιστήμια ἀνά τον κόσμον ! Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Γέϊλ καί σαφῶς καί τῶν Ἀθηνῶν. Πολλές τιμές καί πολλά μεγαλεῖα ὁ υἱός τοῦ χουντικοῦ ὑπουργοῦ ( πού στήν περίπτωσίν του δέν φαίνεται νά παίζῃ κανέναν ῥόλον ἡ θέσις τοῦ πατρός του ! Ἀλλά μᾶλλον τό γεγονός πώς ὁ Ἄγγελος Τσουκαλᾶς τό ’52 ἦταν συνήγορος τοῦ Μπελογιάννη, ἔσβηνε κάθε ἄλλο ψεγάδι στό οἰκογενειακό βιογραφικό,τό ὁποῖον πάει ἕως τόν πάππο πού ἦταν ἐπίσης καθηγητής Ποινικοῦ Δικαίου στήν Νομική Σχολή Ἀθηνῶν. Τώρα πῶς, ὁ Ἄγγελος Τσουκαλᾶς, ἀπό δήμαρχος Ἀθηνῶν, μέ τήν σημαίαν τῆς ἀριστερᾶς -ΕΔΑ, (1959-1964) βρέθηκε στήν χουντική κυβέρνησιν,εἶναι ν’ ἀπορῆ κανείς !…  Ἤ μήπως ὄχι ; …). Για διαβᾶστε ἐδῶ : Και ἐδῶ 

Τά στοιχεῖα για τά βιογραφικά Φλαμπουράρη,Βούτση, ζεῦγος Δρίτσα εἶναι ἀπό :eklogika.gr

φυσικἀ, συνεχίζεται...

 

Αἴγινα ἡ ...σφηκοφωληά (μέρος ε΄),    

Αἴγινα ἡ ...σφηκοφωληά (μέρος ζ΄, τελευταῖον ; ...) 

 

Ἑλλάς Αἰώνιον


Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
10/2/2017 - 067 - 3198
Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου