ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ;;;ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

In Fake newsHoax by Γιώργος Ζαβοδημητράκης15 Ιουλίου 20144 Comments

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται κατά καιρούς και εμφανίστηκε ξανά,ας δούμε τι ισχυρίζεται….
κκκκκκ-crop

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο! Με βάση το υπ’ αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»! Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!


Αυτά  τα λίγα,δεν το συνεχίζω το άρθρο άλλωστε μπορείτε να το βρείτε και να το διαβάσετε και μόνοι σας.Δείτε ΕΔΩ

Αυτό το άρθρο δεν είναι τωρινό,κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2010 και από εκείνη την περίοδο βρήκα και την απομυθοποίηση του την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο από όπου και αντιγράφω…
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»
Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε τα άρθρα 5 και 26 στα οποία αναφέρονται τα εξής:
Άρθρο 5
1.Όλα τα μέλη της κοινότητος που συμπλήρωσαν το 21ο έτος της ηλικίας τους έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν στην Κοινότητα ετήσια εισφορά Πέτσια, που ορίζεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος»
Αλλοι πόροι της κοινότητος είναι …2ζ) τα εισοδήματα κινητής και ακίνητης περιουσίας της κοινότητας.
Άρθρο 26
1. Η βεβαίωση της υποχρεωτικής εισφοράς «Πέτσια» γίνεται από την αντίστοιχη επιτροπή του άρθρου 18 του παρόντος που κατατάσσει τους υπόχρεους σε κατηγορίες εισφοράς ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
Το ύψος των εισφορών κατά κατηγορίες καθορίζεται κάθε χρόνο από την Κοινοτική Συνέλευση στη συνεδρίασή της για την έγκριση του Προϋπολογισμού και η βεβαίωση γίνεται από την Επιτροπή «Πέτσια» κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάϊο.
3. Το ποσό της εισφοράς που βεβαιώθηκε κοινοποιείται στον υπόχρεο ο οποίος μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από της κοινοποιήσεως έχει δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων, που ορίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο και είναι πενταμελής.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι οριστικές και αμετάκλητες. Κυριότερα στοιχεία για την κρίση της επιτροπής Ενστάσεων είναι: (α) η προσωπική συνέντευξη με τον υπόχρεο, (β) το σημείωμα φόρου που έχει εκδοθεί από την αρμόδια φορολογική αρχή στο όνομα του υπόχρεου βάσει της φορολογικής του δηλώσεως για την παρελθούσα ή τρέχουσα χρήση.
4α) Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής ενστάσεως από τον υπόχρεο, η απόφαση της επιτροπής πέτσια είναι υποχρεωτική και για το Κοινοτικό Συμβούλιο.
4β) Αν ο υπόχρεος απουσιάζει δικαιολογημένα από την έδρα της Κοινότητος, η προθεσμία υποβολής ενστάσεως αρχίζει από την ημέρα επιστροφής του. Η ημέρα αυτή αποδεικνύεται με επαρκή δικαιολογητικά που προσκομίζει ο υπόχρεος.
5. Το κοινοτικό συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή κάθε υπηρεσίας ή εξυπηρετήσεως στα μέλη που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Τα σημεία αυτά ασφαλώς μπορεί και να υπονοούν ότι η Ισραηλινή κοινότητα δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό κράτος.. Θα μπορούσε όμως ένα προεδρικό διάταγμα να διατάσσει με υπόνοιες; Άλλωστε αυτο το προεδρικό διάταγμα δεν αναφέρεται σε υπόχρεους φορολογίας εισοδήματος.
Το προεδρικό διάταγμα αυτό δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς και όμως αποκρύπτεται από τα ιστολόγια που αναπαράγουν το άρθρο αυτό με τη μέθοδο της άκρατης αντιγραφής.
Δεν μπαίνω και σε σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τέτοιου είδους άρθρα,τα παιχνίδια με αφήνουν παντελώς αδιάφορο και μένω στην ας το πούμε είδηση και το λέω για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.
Επίσης δείτε και το προεδρικό διάταγμα στο οποίο δεν αναφέρονται τα όσα ανυπόστατα το άρθρο ισχυρίζεται.
Μέσα από τη σελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου διαβάζουμε πως….
Τέλος, σαφώς διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από το αν καταβάλλουν συνδρομή μέλους στο κοινοτικό τους όργανο».
Λεπτομέρειες στο παρακάτω σύνδεσμο.
Και για να μην μπερδευτείτε,ο νόμος 2572 του 1998 για αποφυγή διπλής φορολογίας και φοροδιαφυγής αναφορικά με τον φόρο εισοδήματος  είναι τελείως διαφορετικός από το προεδρικό διάταγμα 182 στο οποίο αναφέρεται το άρθρο και που είναι και αυτό που μας απασχολεί.
Με το ίδιο θέμα είχε καταπιαστεί και το antichainletter στις 4-2-2012 (λίγο πριν τη καταστροφή του κόσμου) και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο

ΚΡΥΠΤΕΙΑ