Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πλαίσιο ερωτημάτων για την πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και τον σχεδιασμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Πρόταση) Α. Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και η αρχιτεκτονική του πολιτεύματος






Πλαίσιο ερωτημάτων για την πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και τον σχεδιασμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Πρόταση)

Α. Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και η αρχιτεκτονική του πολιτεύματος

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ:
http://www.syntagma-dialogos.gov.gr/wp-content/uploads/20170302_erwtiseis_platformas.pdf

Από τίς ερωτήσεις φαίνεται ότι στήν ουσία ή κυβέρνηση δέν θέλει αναθεώρηση τού Συντάγματος, αλλά μόνον νά νομιμοποιήσει τά Μνημόνια.

Ό Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης υποστηρίζει ότι δέν μπορεί νά υπάρξει αναθεώρηση τού Συντάγματος, από τήν στιγμή ή Ελλάς είναι σκλαβωμένοι καί οί πολίτες της δέν είναι ελεύθεροι γιά νά αποφασίσουν γιά οποιαδήποτε αναθεώρηση.
Ή αναθεώρηση τού Συντάγματος αυτήν τήν στιγμή, θά οφελείσει τούς κατακτητές.
Διαβάστε τά όσα είπε ό Γ.Κασιμάτης  εδώ:
https://eleftheriellas.blogspot.gr/search?updated-max=2017-04-06T10:25:00-07:00&max-results=10


Δείτε τό βίντεο εδώ:
Μια συζήτηση για το δημόσιο διάλογο ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, παρουσιάζει η εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» με τον Πάνο Χαρίτο. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τα υπέρ και τα κατά της συμμετοχής των πολιτών, η ηλεκτρονική διαβούλευση, ο ρόλος της επιτροπής, οι αναθεωρητέες διατάξεις. 

Προσκεκλημένοι στο στούντιο, οι ομότιμοι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και Ανδρέας Δημητρόπουλος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και σύμβουλος ΑΣΕΠ Απόστολος Παπατόλιας. 

https://youtu.be/Bkv4BICAzsc






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου