Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τρεις οι εκρήξεις δίπλα στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ – Έρευνες για τρομοκρατικό χτύπημα (video-pics)




omada
Το περιστατικό σημειώθηκε, καθώς το πούλμαν που μετέφερε την γερμανική αποστολή βρισκόταν καθ’ οδόν από το ξενοδοχείο για το γήπεδο – Ο Ισπανός σέντερ μπακ της ομάδας της Βεστφαλίας, Μαρκ Μπάρτρα, τραυματίστηκε από τα σπασμένα τζάμια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
Τρεις εκρήξεις δίπλα από το λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ σημειώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση με τη Μονακό, για το Champions League.
Το λεωφορείο που μετέφερε την γερμανική αποστολή είχε διανύσει μία απόσταση 10 λεπτών στη διαδρομή του για το γήπεδο, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις, στην οδό Wittbräucker.
66
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

germaniafoto
Η αστυνομία σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή (UEFA), εξέτασε ευθύς εξ αρχής το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας, καθώς οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας ήταν σοκαρισμένοι.Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τον αγώνα, ενώ, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον κόσμο στο γήπεδο.
Άνθρωποι της Μπορούσια δήλωσαν ότι λίγη ώρα πριν την κανονική έναρξη του αγώνα (21:45), θα γνωρίζουν αν θα διεξαχθεί ή όχι το ματς και αν ναι, με πόση ώρα καθυστέρηση.

7777
Ως πιθανότερο ενδεχόμενο έδιναν τη διεξαγωγή του αγώνα με καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς, όπως τόνισε ένας παράγοντας, δεν επιθυμούν να ηττηθούν από την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής.
Παρόλα αυτά, οι αρχές ασφαλείας αποφάσισαν να αναβληθεί ο αγώνας με τη Μονακό για αύριο, δύο ώρες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα (19:45 ώρα Ελλάδος).
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, διεξάγεται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη και αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή κάτι άλλο.
Δείτε βίντεο από την αντίδραση των οπαδών της Μπορούσια Ντόρτμουντ ακριβώς τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου