Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις: Τρέμουν τη φυλακή Παπαντωνίου και Σημίτης - Τι δείχνουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί της Ελβετίας



TΡΕΙΣ νέοι καυτοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου τίγκα στο μαύρο χρήμα, που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα, αποκαλύπτουν το πλιάτσικο, που συντελέστηκε με τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίμαχο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο στενότερος συνεργάτης του αρχιερέα της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη, βαδίζει ολοταχώς για τον Κορυδαλλό, με δεδομένο ότι το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε καμία παραγραφή, αφού η Βουλή με ψήφους 252 υπέρ, 3 κατά και 4 παρών, παρέπεμψε χθες το βράδυ στην Προανακριτική Επιτροπή τον Γιάννο.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών έχουν τρομοκρατήσει τον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη, ο οποίος βγήκε από τα λαγούμια και άρχισε τα τηλεοπτικά διαγγέλματα σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά και να απεμπλακεί από το κάδρο των υπόπτων.
Βέβαια, η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό, γιατί δεν είναι δυνατόν οι υπουργοί του και οι στενοί τους συνεργάτες, όπως ο περιβόητος στρατηγός Τσουκάτος να έχουν πάρει το δρόμο για τον Κορυδαλλό και ο ίδιος να σφυρίζει αδιάφορα.
Οι ευθύνες του πρωθυπουργού της διαπλοκής, της μίζας και της διαφθοράς δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές. Είναι υπόλογος όχι μόνο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, που είχε υπογράψει συμβάσεις σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ, για να ενισχύσει τα γερμανικά μεγαθήρια της HDV και της Κράους Μαφάι. Είναι αυτός που οργάνωσε τη λεηλασία με τις μετοχές φούσκες στο χρηματιστήριο στέλνοντας τη μισή Ελλάδα στον κουβά. Είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τη Siemens, με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα ολυμπιακά έργα, που πληρώθηκαν στους κλεφτοεργολάβους της διαπλοκής στο τετραπλάσιο της πραγματικής τους αξίας.
Ο Κώστας Σημίτης ξεπούλησε τα πάντα στους φίλους του, τους Γερμανούς και στους ντόπιους βαρόνους της διαπλοκής. Είναι ο πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το μισό από το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στην οκταετία Σημίτη που είχε στηθεί το μεγάλο πάρτι από τις γερμανικές και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και τους ντόπιους νταβατζήδες.
Οι επιλογές του ήταν συνειδητές όπως και η επιλογή των υπουργών που τοποθέτησε σε κρίσιμα πόστα, καθώς και των στενών του συνεργατών. Στην οκταετία Σημίτη έγινε καθεστώς η διακίνηση βρόμικου χρήματος με μαύρες σακούλες. Έφτασε σε σημείο να μετατρέψει ένα πατριωτικό κίνημα, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ, σε παράρτημα της Siemens και πλυντήριο για τις μίζες που έδιναν απλόχερα Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη μεγάλη λεηλασία.
Η φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και άλλων πρωτοπαλίκαρων της τότε κυβέρνησης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπλύνει τις ποινικές ευθύνες του αρχιερέα της διαπλοκής. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο Κ. Σημίτης είναι από τους βασικούς υπεύθυνους που η οικονομία έφτασε εκεί που έφτασε το 2009. Είναι o αρχιτέκτονας της καταστροφής της χώρας. Βέβαια η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίζεται σε ρόλο σχολιαστή αλλά οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα της οκταετίας Σημίτη όπως οι υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα και το χρηματιστήριο. Ο λαός που βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης έχει την απαίτηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
kontranews.gr
                    
  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου