Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αντισυνταγματικό το ν/σ για τη διαμεσολάβηση




Ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης παράταση της προθεσμίας για τη διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου.
======================================================================
Είχα γράψει τόν Μάρτιο τού 2017, ότι ό Τόμσεν ζήτησε από τόν Τσίπρα τήν κατάργηση τής Δικαιοσύνης στήν Ελλάδα.
Τόν Μάϊο στίς 27 τού 2017 τό Σάββατο, ήρθε ή Εφημερίδα ΑΛΗΘΙΝΕΣ Ειδήσεις μέ αριθμό φύλλου 67, τό οποίον καί επιβεβαίωσε αυτό πού είχα γράψει.

Τήν δημοσίευσα στήν ανοιχτή επιστολή μου πρός τούς Εισαγγελείς καί τούς Δικαστές.
Τήν παραθέτω καί εδώ.


Οί Εισαγγελείς καί οί Δικαστές δέν έλαβαν υπόψιν τους τήν δημοσίευση γιά νά πάρουν θέση.
Ήρθε τό πλήρωμα τού χρόνου, πού τελικά όχι μόνον θά καταργηθεί ή Δικαιοσύνη αλλά θά καταργηθούν καί οί ίδιοι οί Εισαγγελείς καί οί Δικαστές.

«Ιδιωτικοποιείται η Δικαιοσύνη», επισημαίνουν οί Δικαστές καί οί Εσαγγελείς καί ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς ιδιώτες διαμεσολαβητές «βαπτίζονται» μόνιμοι δικαστές.

Εκείνο πού δέν μπορώ νά καταλάβω είναι ότι , ενώ έβγαλαν τόν σχέδιο νόμου αντισυνταγματικό, ζητούν από τόν υπουργό παράταση τής διαβούλευσης.  
Ποιός ό λόγος ή παράταση τής διαβούλευσης αφού ό νόμος είναι αντισυνταγματικός;;;;;
Τό χειρότερο γι`αυτούς είναι ότι τούς παραγκωνίζει καί στήν θέση τους μπαίνουν άτομα πού δέν έχουν καμία σχέση μέ τήν δικαιοσύνη, αρκεί νά έχουν τελειώσει τήν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ίσως νά είναι λίγο αργά κ.κ. Εισαγγελείς καί Δικαστές.
Ίσως θά πρέπει νά αντιδράσετε πιό δυναμικά καί νά κλείσετε στήν φυλακή όλους όσους ψήφισαν τά μνημόνια, ξεπούλησαν  τήν πατρίδα μας καί παρέδωσαν τήν Εθνική μας Κυριαρχία.
8 χρόνια τώρα, είχατε τήν ευκαιρία αλλά δέν τό πράξατε.
<<Ο σιωπών δοκεί συνενείν>>.

Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

Την παράταση του χρόνου διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την διαμεσολάβηση, τουλάχιστον έως τις 27 Ιανουαρίου 2018, ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Η ΕΔΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι η ανάρτηση του νομοσχεδίου «μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης» έγινε στις 28-12-2017 και ώρα 17:12 και από τον υπουργό Δικαιοσύνης ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία της διαβούλευσης η 2α Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00.
Κατά συνέπεια, ο συνολικός χρόνος της διαβούλευσης προσδιορίστηκε στις 5 ημέρες, ενώ σύμφωνα με τον νόμο 4048/2012 η διαβούλευση θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 27-1-2018.
Ακόμη, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «παρά ταύτα ο Υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε μια δραστική σύντμηση του χρόνου διαβούλευσης σε μόλις 5 ημέρες (!) και μάλιστα εν μέσω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, χωρίς ωστόσο να διαλάβει στην έκθεσή του επαρκώς τεκμηριωμένους προς τούτο λόγους (αναφέρει σχετικά: Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις)».
Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ένωση «στην περίπτωση του επίμαχου νομοσχεδίου έχει υπάρξει ευθεία παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 6 του νόμου 4048/2012».
Τέλος, η ΕΔΕ θεωρεί «επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας για την δημόσια διαβούλευση τουλάχιστον μέχρι τις 27-01-2018, όπως ορίζει ο νόμος, προκειμένου ο νομικός κόσμος και ειδικότερα το δικαστικό σώμα να έχει εν τοις πράγμασι την δυνατότητα να καταθέσει τις παρατηρήσεις του επί του νομοσχεδίου».
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της ΕΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, σε άρθρο τους υπό το τίτλο «ιδιωτικοποιείται η Δικαιοσύνη», επισημαίνουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, καθώς ιδιώτες διαμεσολαβητές «βαπτίζονται» μόνιμοι δικαστές.
Ειδικότερα, αναφέρουν ότι διαμεσολαβητής θα ορίζεται ιδιώτης, με μοναδικό προσόν να είναι απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι δηλαδή, ο ιδιώτης αυτός θα έχει καθήκοντα και αρμοδιότητες «οιονεί» δικαστή και το αποτέλεσμα της μεσολάβησής του θα έχει ισχύ δικαστικής απόφασης.
Δημήτρης Βερβεσός
«Παρότι η αναβάθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης αποτελεί κοινό στόχο, η παροχή βραχύτατου χρόνου είναι αναντίστοιχη της σπουδαιότητας  της πρωτοβουλίας, και εμποδίζει στην πράξη την συμμετοχή τόσο των ιδιωτών όσο και των θεσμικών φορέων με την διατύπωση τεκμηριωμένων  απόψεων και παρατηρήσεων επί των σχετικών ρυθμίσεων», υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ζητώντας την παράταση της προθεσμίας δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

πηγή: ANT1 NEWS
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αντισυνταγματικό το ν/σ για τη διαμεσολάβηση


Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου