Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Σκοπιανοί διαδήλωσαν φωνάζοντας «είμαστε η Μακεδονία» -Ζήτησαν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα



Πήραν τον «ήλιο της Βεργίνας», πήγαν κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ζήτησαν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα



Μερικές χιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας.
Τα κύρια αιτήματά τους ήταν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να προσφύγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη για αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα.


Παρατήρηση ιστιλογίου: Δίτε τήν ασπίδα πού κρατά ό Σκοπιανός. Εκτός από τά εξάκτηνα, έχει σύμβολο μέ τόν λέοντα μέ κορώνα στό κεφάλι του καί τό περίγραμμα πού περικλείει τόν λέοντα, καθαρά θηρεός  Μεσαιωνικός. Ένα ψευτοαέτωμα στό βάθος. Τά ρούχα τους καθαρά καρναβαλικά.
Τελικά είναι πιό ανιστόριτοι από όσο νομίζουμε εμείς εδώ στήν Ελλάδα. 
Είναι τελείως ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και φώναζαν «Είμαστε “Μακεδόνες”» ανεμίζοντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία της χώρας έως ότου η χρήση της απαγορεύτηκε με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.
«Είμαστε εδώ επειδή […] το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία σκληρή στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM
Βέβαια δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την κρίση ταυτότητας και τη σύγχυση που επικρατεί στους Σκοπιανούς με μερικούς από αυτούς να ντύνονται… αρχαίοι Μακεδόνες με ασπίδες με το… βρετανικό λιοντάρι

Το κρατικό πρακτορείο MIA μετέδωσε πως συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Μάρτιος 4, 2018

Πηγή: PlanetNews


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


  • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
    Σάς άρεσε;
    Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
    Σχολιάστε!!!
    Διαδώστε!!!!
    5/3/2018 - 34484 - 4395
    Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου